PU lijm stapelblokken – snel en makkelijk steen verlijmen

Stapelblokken zijn ideaal om op een makkelijke en vlugge manier sfeer te creëren in jouw tuin. Je kunt de blokken op een creatieve manier gebruiken door bijvoorbeeld plantenbakken, traptreden, afscheidingen of muurtjes te maken. Het grote voordeel aan stapelblokken is dat je deze niet hoeft te metselen, je kunt de blokken gemakkelijk plaatsen en fixeren met lijm. In dit artikel lees jij welke lijmen je het beste kunt gebruiken voor een duurzaam eindresultaat. 

Brick Fix PU lijm – de beste lijm voor stapelblokken

Bij tackmasters vind je een breed assortiment lijmen en kitten. Voor iedere toepassing bieden wij een geschikte oplossing, zo ook voor het verlijmen van stapelblokken. Wij voeren een zeer geschikte, stevige en duurzame PU lijm in ons assortiment, welke gegarandeerd de klus klaart! Maak kennis met onze Brick Fix PU lijm. 

Deze gebruiksklare steenlijm is ontwikkeld voor het verlijmen van diverse steensoorten. De PU lijm is eenvoudig te gebruiken en werkt snelhechtend. Binnen no-time realiseer jij jouw stapelblokken project: gips, beton, zandsteenblokken en natuursteen lijm je binnen ekele minuten muurvast aan elkaar. Bij Tackmasters bieden we deze lijm aan in 2 uitvoeringen: Brick Fix Hand (500ml) en Brick Fix Gun (750ml). 

De Brick Fix Hand is een snel uithardend, watervast polyurethaan lijmschuim welke binnen 30 minuten een sterk belastbare verbinding creëert. De lijm is zowel binnen en buiten te gebruiken en kan direct worden gebruikt zonder overig gereedschap. De inhoud is goed voor een verbruik van ca. 16m¹ bij een lijmdikte van 5cm breed.

De Brick Fix Gun bevat dezelfde lijm maar moet worden aangebracht met behulp van een purpistool. De inhoud is goed voor een verbruik van ca. 25m¹ bij een lijmdikte van 5cm breed.

Polymeerkit 

Naast onze speciale PU steenlijm is de polymeerkit ook geschikt voor het verlijmen van verschillende steensoorten. Tackmasters unibond polymeerkit is een zeer sterke & elastisch blijvende kit. Je kunt deze kit gebruiken voor verschillende toepassingen zoals het verlijmen, monteren, afdichten en voegen van steen. Deze steen kit is verkrijgbaar in de kleuren wit, transparant, zwart & grijs. 

Stappenplan: stapelblokken verlijmen met PU lijm

Nu duidelijk is welke lijm je het beste kunt gebruiken voor een duurzaam eindresultaat, geven we je graag nog een simpel stappenplan mee voor het juist verlijmen van stapelblokken.

  1. Markeer de basis voor je stapelblokken project; 
  2. Graaf de bodem af tot ongeveer 10cm diep. Dit is belangrijk om stevigheid te garanderen en het omhoog duwen door vorst te voorkomen;
  3. Zorg ervoor dat de bodem vlak, waterpas en aangedrukt is;
  4. Leg de basis/fundering uit met opsluitbanden of vlakke tegels; 
  5. Controleer of de fundering de juiste maat heeft door een eerste laag stapelblokken uit te zetten;
  6. Neem vervolgens de steenlijm en breng in een vloeiende beweging een laag lijm aan op de fundering. Plaats vervolgens definitief de eerste laag stapelblokken;
  7. Plaats de volgende lagen in verband, bijvoorbeeld hafsteens om extra stevigheid te creeren. 

Vandaag bestellen, morgen klussen

In onze webwinkel vind je alle benodigdheden voor het verlijmen van stapelblokken. Het mooie aan bestellen bij Tackmasters? Vergelijkbare A-merk kwaliteit met de laagste prijsgarantie. Echt? Ja echt. Bestel voor 16:00 jouw benodigde lijmen, kitten, cleaners en gereedschappen en start morgen al met klussen. 

Zakelijk bestellen 

Hoveniers, aannemers en bouwbedrijven profiteren bij Tackmasters van nóg meer voordeel met een zakelijk account. Benieuwd geworden? Onze verkoopafdeling zit dagelijks klaar voor jouw belletje, mailtje of appje om de mogelijkheden voor korting of staffelprijzen te bespreken.