Metaallijm: Antwoord op de meest gestelde vragen

De naam verklapt het eigenlijk al, maar metaallijm is een lijm die speciaal is ontwikkeld voor het verlijmen van metaal. Het is een handig alternatief voor lassen of solderen omdat het sneller en eenvoudiger is.

De juiste lijm

Om het beste resultaat te behalen is het belangrijk om de juiste metaallijm te kiezen voor jouw klus. Je kunt het immers voor veel verschillende toepassingen gebruiken. Of het nu gaat om het repareren van metaal of het creëren van een sterke verbinding. Trackmasters heeft er een passende metaallijm voor.

High Tack Strong Bond kit

Steenlijm kit

Deze ultra sterke lijm is verkrijgbaar in verschillende kleuren en een echte alleskunner. Met zijn extreem hoge aankleefkracht is hij geschikt voor het verlijmen van bijna alles. Zo ook voor het verlijmen van metaal. Deze krachtpatser is vrij van weekmakers, oplosmiddelen en siliconen en daardoor een milieuvriendelijker alternatief dan bijvoorbeeld epoxy lijm. De kit is blijvend elastisch waardoor hij trillingen goed kan opvangen, wat zorgt voor een duurzame verbinding van het metaal. Je brengt deze lijm makkelijk aan met behulp van een kitpistool.

Contactlijm in blik

Tackmasters handy wipes - dé schoonmaakdoekjes voor je handen en materiaal

De Master Contact lijm in blik is gemakkelijk aan te brengen met een roller of kwast. Dit maakt hem ideaal als je grotere oppervlakken moet verlijmen. Deze lijm is bestand tegen wind, water en UV-straling. Hierdoor is hij multi-inzetbaar. Ook bij het verlijmen in de buitenlucht. Lijm op een plek waar je het niet wilt hebben? Gebruik de Seal & Bond remover voor het verwijderen van de niet uitgeharde lijmresten. Wil je tussentijds je handen schoonmaken? Gebruik de Handy Wipes. Deze kant-en-klare doekjes zijn makkelijk in gebruik en zacht voor je huid.

Hoe zorg ik voor een optimale lijmsterkte?

Je weet inmiddels welke lijm je het beste kunt gebruiken als metaallijm. Nu wil je natuurlijk weten hoe je deze lijm het beste kunt gebruiken voor een optimale lijmsterkte. 

  1. Zorg voor een schoon oppervlak door vet, olie en ander vuil te verwijderen. 
  2. Schuur het oppervlak licht op voor een goede verbinding.
  3. Volg de instructies van de metaallijm.
  4. Hou de verbinding tijdens het lijmen op zijn plek door gebruik te maken van klemmen of tape.

Hoe lang duurt het voordat de lijm droog is?

Het drogen van de metaallijm hangt van veel verschillende factoren af. Denk hierbij aan de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid. Kijk voor de exacte droogtijd altijd naar de instructies van de metaallijm.

Bestel online

Snel aan de slag met metaallijm? Wanneer je op werkdagen voor 16:00 uur besteld, kun je de volgende dag al aan de slag. Bestel deze en andere benodigdheden bij Tackmaster en profiteer van de laagste prijsgarantie van Nederland en België. 


Twijfel je nog of kom je er niet helemaal uit? Neem gerust contact op met onze deskundige. Ze denken graag met je mee!