Kun je metaal lijmen met secondelijm?

Secondelijm staat bekend als het antwoord op vele lijmklussen. Het is eenvoudig en snel. Maar, is het ook geschikt om metaal te lijmen? Of is daar een ander type lijm voor nodig? Wij vertellen jou in deze blog of metaal lijmen een goede optie is met secondelijm en op welk gebied je rekening moet houden met secondelijm. Lees verder en ontdek het snel.

Secondelijm: wat is het precies?

Secondelijm staat bekend als sneldrogende lijm die gebruikt wordt voor een verscheidenheid aan toepassingen, hobbymatig of op zakelijk gebied. Denk aan de modelbouw, sieraden en handwerk maar ook in de medische of elektronische branche. 

Ook wordt er veel met secondelijm gerepareerd. Het resultaat is namelijk een snelle en sterke verbinding. Eenvoudig maar krachtig! Hoewel secondelijm voor veel toepassingen erg nuttig is, is voorzichtigheid geboden bij het gebruik ervan. Het hecht namelijk ook snel aan de huid, mocht het daarmee in contact komen. Dit kan leiden tot verwondingen. Ook raden we goede ventilatie aan. De dampen kunnen namelijk voor irritatie in de ogen en luchtwegen zorgen. Zodra je rekening houdt met de mogelijke gevolgen kun jij op een veilige manier metaal lijmen met secondelijm.

Metaal lijmen met secondelijm
Ga je metaal lijmen met secondelijm of polyurethaanlijm?

Met secondelijm metaal lijmen, of een andere lijm?

Metaal lijmen met secondelijm
Grootschalig metaal lijmen doe je met Tackmasters Power Tack 🔋

Metaal lijmen met secondelijm is zeker een mogelijkheid. Secondelijm is vooral een goede optie voor kleine reparaties, zoals het lijmen van een losse schroefkop of het repareren van een gescheurd metalen object. De secondelijm die Tackmasters aanbiedt is de superglue secondelijm. 

Voor grotere reparaties of te verlijmen projecten raden we aan om epoxy- of polyurethaanlijm, zoals onze Power Tack lijm te gebruiken. Epoxylijm wordt vaak voor metalen zoals staal, aluminium, messing of koper gebruikt. Polyurethaanlijm wordt ook voor verschillende materialen gebruikt, vaak in combinatie met ‘harde’ materialen, mede door de sterke hechting. 

Metaal lijmen met secondelijm: voordelig bestellen 

Bij Tackmasters bestel jij jouw secondelijm of een andere lijmsoort eenvoudig online. Onze lijmen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals in blik of verspuitbaar. Wat jij nog meer van ons kunt verwachten, is: 

  • De laagste prijzen in Nederland en België
  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 16:00 besteld = de volgende dag jouw lijm in huis

Zoek je nog wat tips of advies? Neem gerust contact op met onze professionals. Zij helpen jou graag verder.