Ga je metaal kitten? Ontdek al onze tips en tricks!

Als je overweegt om metaal te kitten, ben je vast op zoek naar waardevolle informatie om dit karwei met succes te volbrengen. Wij zijn er om je te helpen. Metaal kitten kan een uitdaging zijn, maar met de juiste kennis en technieken kun je mooie resultaten behalen. In dit blog delen we al onze tips en tricks om je te begeleiden bij het kitten van metaal. Voor je het weet is je klus geklaard!

Metaal kitten: de voordelen

Voordat we dieper ingaan op de technieken, kunnen we eens kijken naar de voordelen van het kitten van metaal: 

 • Waterdichtheid: Kit voor metaal is waterdicht, wat essentieel is voor buitentoepassingen of projecten in vochtige omgevingen.
 • Duurzaamheid: Goed gekitte metalen verbindingen zijn duurzaam en bestand tegen slijtage en corrosie.
 • Mooie uitstraling: De kit biedt een naadloze afwerking, dit zorgt voor een prachtig resultaat met een luxe uitstraling. 
 • Veelzijdigheid: Het kan worden gebruikt voor het repareren van metalen voorwerpen, het monteren van metalen onderdelen, en nog veel meer.

Benodigdheden en voorbereiding

Voordat je begint met het kitten van metaal, moet je zorgen voor de juiste benodigdheden en een goede voorbereiding. Hier is een lijst van wat je nodig hebt:

 • Kit voor metaal: Kies een hoogwaardige metaalkit die geschikt is voor je specifieke project, zoals onze Strong Bond High Tack kit (later meer hierover). 
 • Schuurpapier: Gebruik schuurpapier om het te kitten oppervlak voor te bereiden en glad te maken.
 • Ontvetter: Een ontvetter of andere cleaner is essentieel om ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon en vetvrij is.
 • Handschoenen en veiligheidsbril: Bescherm jezelf met de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen.
 • Kitpistool: Met een kitpistool kun je de kit eenvoudig aanbrengen. Neem bijvoorbeeld een kitpistool voor kokers of worsten
 • Kitspatels: De kitspatels maken het mogelijk om een prachtige strakke kitrand te maken. Onmisbaar als je het ons vraagt! 
metaal kitten

Over Strong Bond High Tack kit

Deze kit is ontzettend veelzijdig. Je kunt hier namelijk niet alleen metaal mee kitten, maar ook bijna alle andere materialen. De Strong Bond High Tack kit heeft een goede aanvangskleefkracht en enorme eindsterkte (2,8 n/mm² oftewel 28 kg/cm²). De kit hardt snel uit en is blijvend elastisch. Bovendien kun je deze watervaste kit prima overschilderen. De Strong Bond High Tack kit is ook nog eens makkelijk aan te brengen. Met behulp van een kitpistool kun je eenvoudig metaal kitten. Ga jij al aan de slag? Wij geven je tips! 

Stap-voor-stap kitten van metaal

 1. Voorbereiding van het oppervlak: Schuur het te kitten oppervlak grondig en reinig het met de ontvetter. Zorg ervoor dat er geen vuil of roest aanwezig is.
 2. Kit aanbrengen: Breng de metaalkit gelijkmatig aan op het oppervlak met een kitpistool. Zorg ervoor dat je een consistente laag aanbrengt.
 3. Samenvoegen: Druk de te kitten metalen delen stevig tegen elkaar. Dit zorgt voor een goede hechting.
 4. Uithardingstijd: Laat de kit uitharden volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van de kit.
 5. Afwerking: Zodra de kit is uitgehard, gebruik je schuurpapier om eventuele ruwe randen glad te maken en het oppervlak af te werken voor een perfecte afwerking.
 6. Inspectie: Controleer het gekitte gebied grondig om er zeker van te zijn dat er geen onvolkomenheden zijn.
 7. Schilderen (optioneel): Als je wilt, kun je het gekitte oppervlak schilderen voor een naadloze uitstraling.

Tips en tricks voor succes

 • Zorg ervoor dat de omgevingstemperatuur geschikt is voor het uitharden van de kit, dit kan de hechting namelijk beïnvloeden.
 • Lees altijd de instructies van de fabrikant van de kit en volg deze nauwkeurig op.
 • Oefen eerst op een klein stukje metaal om vertrouwd te raken met het kitproces.
 • Gebruik een hoogwaardige metaalkit van een betrouwbare fabrikant voor de beste resultaten, zoals Strong Bond High Tack kit. 

Bestel voordelig online

Met onze tips en tricks ben je klaar om metaal te kitten als een pro! Bestel Strong Bond High Tack kit en alle benodigdheden eenvoudig online in onze webshop. Je profiteert dan van de laagste prijzen van Nederland en België én een snelle verzending! Boven de €35 is de verzending ook nog eens helemaal gratis. Kun je nog meer tips gebruiken? Neem gerust contact op met onze experts. Zij staan graag voor jou klaar.