Onze lijm voor stenen: kies de juiste lijm voor jouw project!

Ben jij op zoek naar de perfecte lijm voor jouw stenen project? Dan hoef je niet verder te zoeken! Bij Tackmasters begrijpen we hoe belangrijk het is om een sterke en duurzame verbinding te hebben tussen jouw kostbare stenen. Of je nu een muur gaat bouwen, een beeldhouwwerk gaat maken of een vloer gaat leggen, onze hoogwaardige lijmen zorgen voor een uitstekend resultaat. Laat ons je helpen om jouw stenen project tot een succes te maken!

Wat voor soort stenen wil je lijmen?

Het is van cruciaal belang om de juiste lijm voor stenen te kiezen. Elke steensoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen en samenstelling, wat betekent dat niet elke lijm geschikt is voor elke steen. Daarom is het essentieel om eerst het type steen te bepalen waarmee je werkt voordat je een specifieke lijm kiest. Als je bijvoorbeeld werkt met natuursteen, moet je ervoor zorgen dat je een lijm kiest die geschikt is voor dat specifieke type steen. Aangezien natuursteen over het algemeen poreus is en kan reageren met bepaalde lijmen. Aan de andere kant, als je werkt met baksteen of beton moet je een lijm kiezen die de hoge weerstand van deze materialen kan weerstaan. Door de juiste lijm te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je een duurzame en sterke verbinding creëert.

Waarvoor gebruik je de lijm?

De volgende stap is om te bepalen waarvoor je de lijm gaat gebruiken. Ga je een muur metselen, een stenen beeldhouwwerk maken of een reparatie uitvoeren? Elk van deze projecten vereist een andere soort lijm voor stenen. Bij het kiezen van de lijm moet je rekening houden met factoren zoals de grootte en het gewicht van de stenen, de omgevingsomstandigheden en de gewenste sterkte van de verbinding. Voor een project waarbij de lijm in contact komt met water, bijvoorbeeld bij het maken van een fontein, is een waterbestendige lijm een must. Bovendien moet je ook letten op de droogtijd van de lijm, omdat sommige soorten snel drogen en andere wat meer tijd nodig hebben.

Wat zijn de omgevingsfactoren?

De omgevingsfactoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van de juiste lijm voor stenen zijn erg belangrijk voor het succesvol afronden van het project. Bij het werken aan een buitenproject moet er rekening worden gehouden met verschillende factoren, zoals extreme temperaturen, zware regenval, sneeuw, vorst en blootstelling aan UV-straling. Deze omgevingsfactoren kunnen een negatieve invloed hebben op de prestaties van de lijm, waardoor het belangrijk is om een lijm te kiezen die bestand is tegen deze factoren en die langdurige hechting garandeert.

Bij binnenprojecten moeten omgevingsfactoren zoals vocht en temperatuurveranderingen in acht worden genomen bij het kiezen van de juiste lijm voor stenen. Vooral in vochtige omgevingen kan de hechting van lijm worden aangetast, waardoor het van cruciaal belang is om een lijm te kiezen die bestand is tegen deze omstandigheden en die langdurige hechting garandeert. Daarom is het belangrijk om voorafgaand aan het project zorgvuldig te overwegen welke omgevingsfactoren van invloed kunnen zijn op de prestaties van de lijm, om zo de juiste keuze te maken en het beste resultaat te bereiken.

lijm voor stenen

Welke lijmsoorten zijn er?

Er zijn verschillende soorten lijm beschikbaar voor het lijmen van stenen. Hieronder volgen de meest voorkomende soorten lijmen en hun eigenschappen.

  • Epoxylijm: epoxylijm is een tweedelige lijm die zeer sterk en duurzaam is. Het is geschikt voor alle soorten stenen en is bestand tegen hoge temperaturen en weersinvloeden. Epoxylijm is echter ook duurder dan andere soorten lijmen en kan een langere droogtijd hebben.
  • Polyurethaanlijm: polyurethaanlijm is een flexibele en waterbestendige lijm die geschikt is voor alle soorten stenen. Het heeft een snelle droogtijd en is ook geschikt voor verticale toepassingen. Polyurethaanlijm kan echter gevoelig zijn voor UV-straling.
  • Acrylaatlijm: acrylaatlijm is een goedkopere optie en heeft een snelle droogtijd. Het is geschikt voor alle soorten stenen, maar kan minder sterk zijn dan epoxylijm of polyurethaanlijm. Acrylaatlijm kan ook gevoelig zijn voor UV-straling.
  • Cementlijm: cementlijm is een traditionele optie die al eeuwenlang wordt gebruikt. Het is geschikt voor baksteen en beton, maar minder geschikt voor natuursteen. Cementlijm heeft een goede hechting en is betaalbaar, maar kan gevoelig zijn voor weersinvloeden en vocht.

Welke lijm moet je kiezen?

Nu je meer weet over de verschillende soorten lijmen kun je de beste lijm kiezen voor jouw stenen. Overweeg het type steen dat je gebruikt, waarvoor je de lijm gaat gebruiken, de omgevingsfactoren en de eigenschappen van de verschillende lijmsoorten. Weet je niet zeker welke lijm het beste is voor jouw stenen? Geen enkel probleem. Bij Tackmasters hebben we een ruim assortiment lijm voor steen, waaronder epoxylijm, polyurethaanlijm, acrylaatlijm en cementlijm. Wij vertellen jou graag over welke topper wij enthousiast zijn.

Onze topper: Brick Fix!

Wanneer je lijm nodig hebt voor stenen kan er maar één de beste zijn: onze Brick Fix! Dit product is speciaal ontwikkeld om verschillende soorten steen te verlijmen. Het is geschikt voor kalkzandsteen, natuursteen, gipsblokken, cellenbeton, betonblokken en nog veel meer. Brick Fix hecht uitstekend op vrijwel iedere ondergrond en is na 30 minuten al uitgehard tot een sterke belastbare verbinding. Deze oersterke steenlijm is zeer gebruiksvriendelijk en verkrijgbaar in 2 varianten: handlijm en pistoollijm. Zo vind jij altijd de allerbeste oplossing voor jouw klus. 

Kun jij niet wachten om aan de slag te gaan?

Bestel jouw lijm voor stenen dan snel op Tackmasters.nl. Wanneer je voor meer dan €35 besteld is de verzending helemaal gratis. Het gaat ook nog eens snel, wanneer je voor 16:00 uur besteld ontvang je jouw pakket de volgende werkdag al. Veel tevreden klanten vinden hun weg terug naar onze webshop dankzij de combinatie van hoogwaardige producten voor lage prijzen. Wist jij dat onze prijzen de laagste van Nederland en België zijn? Wanneer je nog vragen hebt of persoonlijk advies nodig hebt mag je altijd contact opnemen met onze enthousiaste specialisten.