Lijm EPDM: welke heb je nodig? Binnen no-time jouw klus geklaard!

Lijm nodig voor EPDM? Gelukkig hoeft u niet lang verder te zoeken, want Tackmasters heeft diverse lijmen en accessoires verkrijgbaar voor de perfecte lijmklus. Met behulp van onze producten heeft u binnen no-time een klus geklaard! Nieuwsgierig aan het worden? Lees snel verder voor meer informatie.

Wat is EPDM precies?

Voordat je EPDM kunt lijmen, is het belangrijk om te weten wat EPDM nu eigenlijk inhoudt. EPDM is een gewilde soort van dakbedekking wat bestaat uit synthetisch rubber gemaakt van aardolie. EPDM staat voor Ethyleen, Propyleen, Dieën en Monomeer. Zoals de opsomming al doet vermoeden, zijn dit stoffen die in dit materiaal verwerkt zijn.

EPDM wordt gebruikt om daken zodanig waterdicht te maken dat het dak een uitstekende weerstand biedt tegen de meest extreme weersomstandigheden. EPDM kan op verschillende manieren gelijmd worden. Daarbij hebben de verschillende EPDM lijmen ook allemaal stuk voor stuk hun eigen unieke eigenschappen. Hier later meer over.

Ga voor een startpakket!

Vind je het fijn om direct een pakket aan te schaffen en nergens naar om te hoeven kijken? Ga dan voor een startpakket. Deze bevat speciaal lijm voor EPDM, een spuitpistool en een slang van 5,5 meter. Daarnaast is dit pakket geschikt voor alle soorten EPDM en verkrijgbaar vanaf slechts €245.00 in plaats van €288.90. Je profiteert dus ook nog eens van een korting op deze set.

EPDM spuitlijm of contactlijm gebruiken

Voor je gaat starten met je klus, is het van belang dat je de verschillen weet tussen EPDM spuit- en contactlijm. De EPDM roofing contactlijm is een zeer sterke, hoogwaardige lijm welke dubbelzijdig aangebracht dient te worden met een kwast of vachtroller. Deze contactlijm wordt toegepast voor het verlijmen van alle EPDM soorten op vele ondergronden. Speciaal ontwikkeld om alle soorten Europees en Amerikaans EPDM folie op diverse materialen te verlijmen. Bekijk ook onze PU EPDM BOND bodemlijm.

Maar ook de EPDM spuitlijm is van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast is deze temperatuurbestendig en bruikbaar tussen een temperatuur van -40 tot +140 °C. Tackmasters EPDM Roofing Spray is BDA gecertificeerd voor meerdere typen ondergronden op het gebied van veroudering, water- en windbelasting. De spuitlijm is zeer laag in oplosmiddelen en vrij van chloor houdende bestanddelen wat deze lijm een lager gezondheidsrisico geeft. Daarnaast is de lijm beter voor voor mens en milieu.

Extra benodigdheden voor jouw klus

Heb je nog wat spullen nodig om je klus volledig te klaren? In dit geval hoef je niet verder te zoeken. We hebben alle voorbereidende benodigdheden verkrijgbaar. Denk aan cleaners, lijmpistolen etc. Heb je een vraag over een van onze producten? Neem gerust contact op. Onze specialisten staan te allen tijde klaar om jou te voorzien van het beste advies!

Meer informatie nodig?

Wil je meer weten over EPDM lijm of heb je een vraag over een van onze producten? Neem contact op, wij helpen je graag verder. Klik op onderstaande knop voor ons volledige assortiment lijmen!