Kunststof kozijnen kitten buiten

Kunststof kozijnen kitten buiten

Ga je kunststof kozijnen kitten buiten? Dan wil je natuurlijk goed voorbereid aan de slag gaan. In onderstaande blog vertellen we je graag alles hoe je het beste te werk kunt gaan en welke kit je het beste kan gebruiken. 

Voor het kitten van kunststof kozijnen raden we aan om de Silicon Sealer te gebruiken. Deze kit is erg flexibel en verkrijgbaar in meerdere kleuren. Wil je meer weten over het kitten van kunststof kozijnen buiten of heb je een specifieke vraag? Lees dan verder of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. 

Waarom kozijnen kitten? 

Het goed kitten van kunststof kozijnen buiten is essentieel voor verschillende redenen. Allereerst fungeert de kit als een barrière tegen weersinvloeden, zoals regen, wind en extreme temperaturen. Hierdoor blijft je huis beschermd tegen vocht en potentiële schade die kan ontstaan door onvoldoende afdichting.

Daarnaast dragen goed gekitte kunststof kozijnen bij aan een verbeterde energie-efficiëntie. Een goede afdichting vermindert het binnendringen van koude lucht in de winter en warme lucht in de zomer, waardoor je energiekosten aanzienlijk kunnen worden verlaagd. Dit is niet alleen gunstig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Welke kit gebruiken voor kunststof kozijnen?

Voor het kitten van kunststof kozijnen raden we aan onze Tackmasters silicon sealer te gebruiken, deze kit kun je in onze webshop bestellen in 8 verschillende kleuren. Moet de kitvoeg nog worden overgeschilderd, dan raden we het gebruik van onze overschilderbare glass seal aan. Beide kitsoorten zijn erg goed van kwaliteit en erg duurzaam en flexibel in gebruik. 

Hoe ga je buiten je kunststof kozijnen kitten? Stappenplan 🏡

kunststof kozijnen kitten buiten
Buiten je kunststof kozijnen kitten doe je met siliconenkit of beglazingskit. 👷🏼‍♀️
  1. Voorbereiding

Voordat je begint met het kitten van je kunststof kozijnen, is het belangrijk om een grondige voorbereiding te treffen. Zorg ervoor dat de oppervlakken schoon en droog zijn voordat je de kit aanbrengt. Verwijder eventuele oude kitresten en stof om een optimale hechting te garanderen.

  1. Kies de juiste kit

Het kiezen van de juiste kit is cruciaal voor het behalen van duurzame resultaten. Ga voor een hoogwaardige kit die speciaal is ontworpen voor gebruik buitenshuis en bestand is tegen UV-straling en temperatuurschommelingen. Siliconenkit wordt vaak aanbevolen vanwege zijn flexibiliteit en duurzaamheid.

  1. Aanbrengen van je kit

Nu is het tijd om de kit aan te brengen. Gebruik een kitpistool voor nauwkeurige en gelijkmatige applicatie. Breng de kit gelijkmatig aan langs de randen van het kozijn en zorg ervoor dat er geen openingen of kieren overblijven. Werk in secties om ervoor te zorgen dat de kit niet uithardt voordat je klaar bent.

  1. Afwerking

Na het aanbrengen van de kit, gebruik je een vochtige doek of spons om de kit glad te strijken en eventuele overtollige kit te verwijderen. Dit zorgt voor een nette en professionele afwerking. Laat de kit volledig uitharden volgens de instructies op de verpakking voordat je de kozijnen weer in gebruik neemt.

Bestel al je benodigdheden voor het kitten van kunststof kozijnen buiten eenvoudig online

Nu je weet hoe je het beste te werk kan gaan en welke kit je het beste kan gebruiken, ga je goed voorbereid aan de slag. Bestel al je benodigdheden zoals de kit en accessoires eenvoudig online of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag bij het realiseren van jouw kitproject.