Kunststof kozijnen afkitten

Kunststof kozijnen afkitten met Tackmasters kit

Ga jij kunststof kozijnen afkitten? Mooi afgewerkte kozijnen zijn het resultaat van een strakke kitvoeg. Maar hoe doe je dat, een kozijn op de juiste manier afkitten? In dit artikel lees je welke kit je het beste kunt gebruiken voor een duurzaam eindresultaat. Ook geven we je een stappenplan, tips en onze product aanbevelingen mee. Lees snel verder.

Kunststof kozijnen afkitten: welke kit?

Voor het afkitten van kunststof kozijnen raden we aan onze Tackmasters silicon sealer te gebruiken, deze kit kun je in onze webshop bestellen in 8 verschillende kleuren. Moet de kitvoeg nog worden overgeschilderd dan raden we het gebruik van onze overschilderbare glass seal aan.

Welke kit gebruik jij voor je kunststof kozijnen afkitten?
Welke kit gebruik jij voor kunststof kozijnen afkitten?
Glass seal of Silicon sealer
van Tackmasters

Dit heb je nodig:

Een strakke kitvoeg in 4 simpele stappen

  1. De voeg reinigen. Kit hecht het beste op een schoon en vetvrije ondergrond. Gebruik hiervoor onze cleaner.
  2. De kit openen. Open de kitkoker met een daarvoor geschikte opener. Zet vervolgens de spuitmond op de koker en snijd deze af. Op een hoek van 5 graden en gelijk aan de breedte van de voeg. 
  3. De voeg afkitten. Plaats de kitkoker in een kitpistool. Houdt de kitspuit recht op de voeg en breng in een geleidelijke beweging de kit aan over de lengte van de voeg.
  4. Kit afstrijken. Zorg ervoor dat de afstrijkspatel goed vochtig is van de afwerkzeep. Strijk in een geleidelijk beweging naar je toe. Het kit overschot verwijder je van de spatel. Tot slot haal je nog een keer met een natte vinger over de kit om het geheel perfect glad te strijken. 

Tada, het afkitten van jouw kunststof kozijnen zit erop. Hopelijk ben je blij met het resultaat. Loop je tegen problemen aan? Wij helpen je graag, dus vraag gerust even om advies. 📣

Kit over na het afkitten van je kunststof kozijnen?

Een geopende kitkoker die niet in een keer is opgegaan kun je voor een volgende klus nogmaals gebruiken. Om te zorgen dat de kit niet direct bij de opening uitdroogt moet je de spuitmond volledig vullen met kit voordat je hem wegzet. Je kunt de opening eventueel afdekken met een stukje vershoudfolie. Zodra je de kitkoker nogmaals wilt gebruiken, vervang dan de spuitmond

Jouw kunststof kozijnen afkitten met een kit van Tackmasters?

Nu je weet welke kit je nodig hebt om jouw klus succesvol af te ronden kun je aan de slag. Bestel je voor 16:00 dan heb je jouw bestelling de volgende dag al in huis. Bekijk hier onze Siliconenkit (8 kleuren) en glass seal kit (6 kleuren + overschilderbaar).