Kit voor de bouw: welke heb ik nodig?

Aan de slag in de bouw maar heb je geen overzicht meer door de vele soorten kit? Wij van Tackmasters zullen je helpen met geschikte kit voor jouw bouwklus. Er zijn namelijk vele toepassingen en bij elke toepassing matcht een soort kit. We zullen de voor- en nadelen toelichten en je helpen met het maken van de juiste keuze. Lees snel verder!

Wat is kit?

De beste acrylaatkit

Voor de meesten wellicht een gekke vraag, maar toch is het lastig deze vraag precies te beantwoorden. Kit is de verzamelnaam voor dikvloeibare materialen: deze worden gebruikt in de bouw voor verlijming of als afdichting. Na het opdrogen blijft kit plastisch. Kitten zijn over het algemeen te verkrijgen in kokers en worden aangebracht door middel van een kitspuit. Een strakke afwerking is ook nog mogelijk. Dit wordt gedaan door middel van een kitstrijker.

Velen kunnen het zelf en zodra je weet welke je moet gebruiken en hoe het moet kun je direct beginnen met de kit in de bouw!

Soorten kit in bouw 

Er bestaan vele soorten kit in de bouw. Het is handig vooraf na te gaan waar je de kit voor gaat gebruiken. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Welke bouw klus ga ik doen?
  • Is het een vochtige of droge omgeving?
  • Moet de kit overschilderbaar zijn?
  • Moet de kit op een glad oppervlak?

Voor het kitten van de keuken is siliconenkit een geschikte optie. Siliconenkit wordt gebruikt in een droge omgeving maar kan ook tegen een iets vochtigere omgeving en laat nu net de keuken daar tussen passen! Tevens hecht het goed op gladde oppervlakken. 

Is het de bedoeling dat je kit voor de bouw van een badkamer nodig hebt? Ga dan voor sanitairkit! Dit is een waterdichte, schimmelwerende en zeer elastische kit, erg handig voor een bewegende ondergrond, zoals een douchedeur dus. Een nadeel is dat het alleen niet zo goed overschilderbaar is. 

Heb je kit in de bouw nodig voor houtwerk? Neem dan een kijkje bij de acrylaatkit! Acrylaatkit staat bekend als een sneldrogende kit met als extra pluspunt: het is wél overschilderbaar. Fijn, want het komt vaak voor dat je een likje verf over je houtproduct wilt.

En last but not least: MS Polymeerkit. Gebruik deze kit voor in de bouw als je een vochtige omgeving wilt behandelen en je het wilt schilderen.

Tackmasters helpt!

In onze webshop hebben wij vele producten die wellicht handig zijn in de bouw! We hebben lijmen en kitten met hulpmiddelen zoals ontvetter, maar ook smeermiddelen en boren en beitels voor in de bouw! Heb je verder nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Neem dan contact op. Onze specialisten staan voor je klaar.