Isolatie lijmen? Zo ga je te werk

Wij krijgen regelmatig de vraag hoe je isolatie het beste kan lijmen en welke lijm je hiervoor moet gebruiken. In deze blog leest u daarom alles over isolatie lijm en hoe je het beste te werk kan gaan. Of  je nu EPS, PUR, PIR of akoestische panelen wilt lijmen. Bij ons vind je de juiste lijm voor ieder isolatietype. Ontdek ons aanbod lijm voor isolatie of lees verder en word een pro in het lijmen van isolatiedelen. 

Isolation Fix Isolatielijm van Tackmasters

Wil je isolatie gaan lijmen? Dan is de Isolation Fix Isolatielijm van Tackmasters wat je nodig hebt. Deze lijm

is van hoogwaardige kwaliteit en hard snel uit. De 1K lijm- en montageschuim op basis van gemodificeerd polyurethaan is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van EPS, XPS, PIR, PUR, en overige isolatie- en akoestische plaatmaterialen. 

De isolatielijm geeft een uitstekende hechting op hout, beton, metselwerk, steen, pleisterwerk, vezelcement, metaal, aluminium, kunststoffen, polyester, PVC en bitumineuze ondergronden. Kortom of de ondergrond nu glad, bezand, hard of met leischilfers is,  isolation Fix is de oplossing. Dankzij de hoge aanvangshechting en de snelle doorharding is de lijm zowel inzetbaar voor dak- en wandisolatie systemen. Zo blijft het in huis altijd lekker warm. 

Hoe te werk gaan?

Het lijmen van isolatiemateriaal is vaak weer een vak apart. Zorg er daarom voor dat je goed voorbereid aan de slag gaat. Aan de hand van ons onderstaande stappenplan moet dat zeker goed komen. 

  1. Bereken eerst hoeveel isolatieplaten je nodig hebt en maak deze op maat. 
  2. Maak de ondergrond waar het isolatiemateriaal op bevestigd wordt goed schoon.
  3. Schud de isolatielijm voor gebruik. 
  4. Breng de lijm met een zigzag-patroon aan op het isolatiemateriaal. 
  5. Plak de panelen vast en druk ze minimaal 1 minuut goed aan. 

Vandaag vóór 16 uur besteld = morgen in huis

Heb je enige haast? Of wil je gewoon snel aan je klus beginnen? Bestel dan vandaag voor 16.00 uur. Dan kun je morgen aan de slag met de isolatielijm. Onze aanbod is uit voorraad leverbaar, dus we verzekeren je ervan dat we snelle verzending waar kunnen maken. Bestel daarnaast minimaal 3 Isolation Fix spuitbussen om van gratis verzending (vanaf € 35) te profiteren! Heb je een flinke klus in het vooruitzicht? Bestel dan maar liefst 21 KG Isolation Fix!

Extra voordeel scoren als ZZP’er of bedrijf in de bouw? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen, mailen of appen. We maken graag een scherpe combideal voor je!