Wil je ijzer op ijzer lijmen? Ontdek onze tips! 

Begin jij ook altijd goed voorbereid aan je klus? Dat dachten we al! Wanneer je ijzer op ijzer gaat lijmen is het van groot belang dat je de juiste benodigdheden bij de hand hebt en dit klusje goed aanpakt. Geen zorgen, wij hebben alles voor jou op een rijtje gezet. Lees alles over het lijmen van ijzer op ijzer, maak gebruik van ons handige stappenplan en bekijk het boodschappenlijstje. Je kunt alles eenvoudig bestellen in onze webshop, dan profiteer je van lage prijzen! 

IJzer op ijzer lijmen

IJzer op ijzer lijmen, hoe pak je dat precies aan? Wanneer je bijvoorbeeld ijzeren voorwerpen moet repareren of ijzeren onderdelen moet monteren, is het van groot belang om de juiste lijm of kit te kiezen. Met onze hoogwaardige Strong Bond High Tack kit zit je goed! Deze topper zorgt voor een waterdichte en duurzame verbinding tussen de ijzeren delen. De lijmverbinding is ook nog eens bestand tegen slijtage en corrosie. Met deze naadloze afwerking zorg je voor een mooi eindresultaat. Wil je weten hoe je dit klusje precies aan moet pakken? Volg dan ons handige stappenplan. 

Volg ons stappenplan

 • Stap 1: Bereid het oppervlak voor
  Voordat je ijzer op ijzer gaat lijmen, moet je het oppervlak voorbereiden. Schuur het ijzer op en reinig het grondig met een ontvetter. 
 • Stap 2: Breng de kit aan
  Breng de kit gelijkmatig aan met behulp van een kitpistool. Druk de ijzeren delen stevig tegen elkaar. 
 • Stap 3: Zorg voor een goede afwerking
  Wacht geduldig tot de kit uitgehard is. Daarna kun je ruwe randen weer glad maken met schuurpapier. Controleer of de lijmverbinding naar wens is. Je kunt de kit ook overschilderen als je dat wilt. 
ijzer op ijzer lijmen

Strong Bond High Tack kit

Voor het lijmen van ijzer op ijzer raden wij je van harte aan om de Strong Bond High Tack kit te gebruiken. Deze kit onderscheidt zich door zijn enorme hechtingskracht en indrukwekkende eindsterkte, namelijk 2,8 Newton per vierkante millimeter oftewel een stevige 28 kilogram per vierkante centimeter. Zodra deze kit snel uithardt, ontstaat er een blijvend elastisch resultaat. Het aanbrengen van deze kit is een fluitje van een cent. Je kunt dit veelzijdige product ook nog eens gebruiken op een breed scala van materialen! 

Alle benodigdheden op een rijtje

Om het jou makkelijk te maken, hebben we alvast een boodschappenlijstje voor je samengesteld. Hiermee kun je dit klusje zonder problemen klaren: 

 • Kies een hoogwaardige lijm die geschikt is voor ijzer, zoals Strong Bond High Tack kit
 • Met schuurpapier kun je het oppervlak mooi glad maken voordat je ijzer op ijzer gaat lijmen. 
 • Een ontvetter of andere cleaner is ideaal om ervoor te zorgen dat het ijzer schoon en vetvrij is. 
 • Bescherm jezelf tijdens de klus met handschoenen en een veiligheidsbril
 • Het aanbrengen van de kit wordt een eitje met behulp van een kitpistool voor kokers of worsten
 • Voor de afwerking zijn kitspatels perfect geschikt. Hiermee kun je een prachtige strakke kitrand maken. 

Ga je aan de slag?

Nu je precies weet wat je allemaal nodig hebt en hoe je ijzer op ijzer kunt lijmen, is het tijd om aan de slag te gaan. Bestel alle benodigdheden voordelig online in onze webshop. Je profiteert dan van de laagste prijzen van Nederland en België! Wanneer je voor meer dan €35 besteld, is de verzending ook gratis. Je kunt erop rekenen dat je bestelling snel in huis is. Heb je vragen? Geen probleem, je kunt bij onze experts terecht voor persoonlijk advies.