Houtlijm voor buiten nodig? Kies voor snelle verzending en de laagste prijs!

Heb je houtlijm voor buiten nodig? Dan ben je bij Tackmasters aan het juiste adres. Wij hebben dé lijm voor jou in ons assortiment. Wist je dat we uit voorraad leveren? Zo hoef je nooit lang op je bestelling te wachten. Vandaag voor 16.00 uur besteld = morgen in huis. Meer voordelen van Tackmasters of ons complete aanbod ontdekken? Lees verder!

De Master Wood Glue D3 en D4 houtlijm zijn dé lijmen voor hout in ons assortiment. De een is waterbestendig en de ander watervast. Weten welke het beste bij klus past? Ontdek het zelf.

Welke houtlijm voor buiten gebruiken?

In Europa zijn er volgens de norm verschillende klassen houtlijmen. Door deze klassen kun je eenvoudig herkennen welke lijm het beste presteert onder bepaalde toepassingen en omstandigheden. De lijm klassen zijn op de verpakking te vinden en betreffen D1, D2, D3 of D4. Maar welke is voor jouw klus het beste?

D1 en D2 houtlijm

D1 lijm is geschikt voor droge omstandigheden, zoals meubilair dat binnen staat. In vochtige ruimtes zal deze houtlijm niet goed functioneren. De lijm zal dan loslaten.

D2 lijm is iets beter geschikt dan D1 houtlijm voor gebruik in vochtige ruimtes, maar is er niet speciaal voor gemaakt. Als de lijm enkele keren kort in aanraking komt met condensatie, is het niet zo’n probleem. Lange periodes van blootstelling aan water of vocht kan deze lijm niet hebben, waardoor de lijm loslaat.

Let op: D1 en D2 lijmen hebben wij niet in ons assortiment.

D3 en D4 houtlijm

Master woodglue D4 - houtlijm
D4 houtlijm voor buiten!

Als je op zoek bent naar een houtlijm voor buiten is D3 lijm een prima keuze. Deze lijm is waterbestendig en kun je prima gebruiken in bijvoorbeeld de badkamer of buiten onder afdaken. Deze lijm laat niet zomaar los, maar is niet per se geschikt tegen invloed van weersomstandigheden en langdurig contact met water.

Wil je wel graag iets verlijmen wat voor een langere periode in contact staat met water of vocht? Dan is de D4 houtlijm voor buiten de ideale keuze. Deze lijm is uitermate geschikt voor tuinmeubelen en houten bootconstructies.

Welke houtlijm voor buiten voor hardhout?

Wie houtlijm voor buiten voor hardhout zoekt, kan het beste kiezen voor D3 of D4 lijm. Deze hoogwaardige, waterbestendige houtlijmen zijn ideaal voor binnen en buitengebruik en droge lekker snel en transparant op. Overigens zijn deze lijm ook prima geschikt voor zachte en exotische houtsoorten!

Kan houtlijm tegen vocht?

D1 en D2 lijm is niet waterbestendig, dus dit type lijm kun je beter alleen binnenshuis in droge ruimtes toepassen, bijvoorbeeld voor het lijmen van meubilair. D3 lijm is wel waterbestendig en een prima houtlijm voor buiten. D4 lijm is daarentegen daadwerkelijk watervast en zeer geschikt voor langdurige contact met water en/of vocht. Daarmee is dit wel met stip op 1 dé houtlijm voor buiten.

Wat is de sterkste lijm voor hout?

De sterkste houtlijm voor buiten nodig? Dan is D4 lijm kopen de beste keuze die je kunt maken. Onze Master Woodglue D4 is ideaal voor constructie- en vlakverlijmingen, zeer krachtig én milieuvriendelijk. Want was is er nu vervelender dan een lijmverbinding die met de tijd verzwakte of zelfs oplost? Daar zit natuurlijk niemand op te wachten.

Een interessante mix aan eigenschappen maakt de lijm zeer geschikt voor jouw toepassing. Zo is het buigzaam en flexibel, maar ook sterk, slijtvast, temperatuurbestendig én watervast. In tegenstelling tot lijmen op basis van PVAC kan deze lijm prima lichte oneffenheden in het materiaal overbruggen door z’n vullende vermogen. Deze lijm is namelijk op basis van PU gemaakt.

Zo bestel jij extra voordelig

Niemand houdt van teveel betalen. Daarom geven we je graag een extra tip hoe je zo voordelig mogelijk kunt bestellen. We adviseren namelijk om minimaal 2 á 3 tubes Master Woodglue D4 of 3 á 4 tubes Master Woodglue D3 aan te schaffen. Dan betaal je namelijk geen verzendkosten (gratis verzending vanaf €35). En houtlijm voor buiten is altijd handig om te hebben voor je weet maar nooit!