Vind de perfecte match voor jouw klus tussen de verschillende houtlijm soorten

Op zoek naar een houtlijm maar weet je niet precies welke je nodig hebt? Houtlijm is er in veel verschillende soorten. Of je nu op zoek bent naar een waterbestendige houtlijm of met fineer aan de gang gaat en een melamine houtlijm nodig hebt. We nemen je graag mee in de wondere wereld van houtlijm en zorgen ervoor dat jij zo de perfecte match vindt.

D3 houtlijm

Flacon houtlijm D3 - Master woodglue D3 - 12 stuks

De D3 normering bij deze houtlijm soort betekent dat de lijm watervast is. De Master woodglue D3 is zo’n D3 houtlijm. Dit is een professionele, watergedragen houtlijm en is speciaal ontwikkeld voor constructie- en vlakverlijmingen. Het droogproces van deze lijm zorgt voor een zeer krachtige verlijming en daarnaast is hij ook nog eens erg makkelijk aan te brengen. Je kunt de lijm gebruiken voor zowel hard- als zachthout maar ook het verlijmen van houtachtige materialen zoals multiplex, MDF en fineer is geen enkel probleem. Ben je op zoek naar een sterke houtlijm die tegen wat water kan? Dan is dit de lijm die je zoekt!

D4 houtlijm

Master woodglue D4 - houtlijm

Heb je een lijm nodig die nog beter bestand is tegen water? Houtlijm die voldoet aan de D4-norm biedt een nog hogere waterbestendigheid en duurzaamheid dan D3 houtlijm. In tegenstelling tot de Master woodglue D3 is de lijm watervast. De Master woodglue D4 is daarom een nog grotere krachtpatser dan de D3 variant en is zelfs geschikt voor gebruik buitenshuis.

Polymeer

Fast tix - bruislijm - constructielijm - D4

De PU (polyurethaan) lijm of ook wel bruislijm is een mega sterke lijm waarmee je lijm op bijna alle ondergronden kunt verlijmen. Zo kun je naast hout-op-hout ook hout op steen, metaal, beton of kunststof verlijmen. De Fast tix is een D4 PU bruislijm en staat garant voor een watervaste verbinding. Het gebruik van deze bijna-alles-lijmer heeft verschillende voordelen. Zo krimpt de lijm niet, is hij overschilderbaar, temperatuurbestendig en is hij na 3 uur volledig uitgehard. Je brengt deze lijm gemakkelijk aan met behulp van een kitpistool.

Melamine houtlijm

Melamine houtlijm is een speciale houtlijm die wordt gebruikt bij het verlijmen van melamineplaten en andere decoratieve houten oppervlakken zoals fineer en laminaat. Het voordeel van deze lijmsoort is dat hij bestand is tegen hitte. Dit maakt hem ideaal voor toepassingen in bijvoorbeeld keukens. Doordat hij bestand is tegen vocht en chemische stoffen draagt de lijm bij aan een duurzame verbinding.

FAQ over houtlijm

1. Wat is houtlijm

Houtlijm is een lijm die speciaal ontworpen is voor het verlijmen van hout en houtachtige materialen.

2. Welke houtlijm soorten zijn er?

Er zijn verschillende houtlijm soorten waaronder houtlijm met een D3 en D4 classificering. Kies de juiste houtlijm aan de hand van het materiaal en de toepassing.

3. Hoe breng je houtlijm aan?

De meeste houtlijm soorten kun je aanbrengen met een kwast, roller of spatel. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en droog is voordat je begint met lijmen.

4. Hoelang duurt het voordat houtlijm droog is?

De droogtijd van de houtlijm varieert afhankelijk van het soort lijm en de omgevingsfactoren zoals temperatuur en luchtvochtigheid.

5. Hoe kan ik lijmresten verwijderen?

Zolang de houtlijm nat is, kun je de resten verwijderen met een vochtige doek. Wanneer je de lijmresten wilt verwijderen na het drogen kun je een mesje of schuurpapiertje gebruiken.

6. Is houtlijm waterbestendig?

Sommige soorten houtlijm zijn waterbestendig zoals D3 en D4 houtlijm en melamine houtlijm. Deze lijmsoorten zijn geschikt voor toepassingen waar het hout wordt blootgesteld aan vocht of een hoge luchtvochtigheid zoals in de keuken of badkamer.

Bestel verschillende houtlijm soorten bij Tackmasters

Alle informatie in je opgenomen en klaar om aan de slag te gaan met de juiste houtlijm? Mooi! Bestel deze en andere lijmen gemakkelijk online. Je profiteert van de laagste prijzen van Nederland en België en bestel je voor meer dan €35,-? Dan is de verzending ook nog eens gratis. Bestel je voor 16:00 uur? Dan ontvang je jouw bestelling de volgende dag al thuis. Zo kun je snel aan de slag met jouw klus. 

We hopen dat je met deze informatie de juiste houtlijm weet te vinden voor jouw klus. Kom je er zelf toch niet helemaal zelf uit of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op met onze experts. Ze helpen je graag verder!