Houtlijm voor buiten d4

Welke houtlijm is het beste? Ontdek de voordelen van onze houtlijm voor buiten d4 en kies de #1 optie van 2023

Vraag jij je af welke houtlijm het beste is? Wij vertellen jou graag alles over de voordelen van onze houtlijm d4. Als specialist in lijmen en kitten deelt Tackmasters graag vrijblijvend advies. Ook voor jou is Tackmasters dé leverancier in lijmen en kitten. We breiden ons assortiment continu uit om aan de wensen van onze klanten te blijven voldoen. Daarnaast garanderen we de laagste prijzen van Nederland en België. Wij kunnen zowel grote bedrijven als ZZP’ers en particulieren de beste producten leveren voor een scherpe prijs. Benieuwd naar meer?

Van d1 tot houtlijm voor buiten d4: wat betekent dat precies?

Of je een lijm binnen- of buitenshuis toepast maakt een groot verschil in welke lijm je precies nodig hebt, net zoals bij verf. Moet de lijm bijvoorbeeld sneldrogend of waterbestendig zijn? Er zijn verschillende kenmerken waar je van te voren goed over na moet denken, voordat je lijm aanschaft. Een belangrijke eigenschap van houtlijm is de mate van waterbestendigheid. De Europese norm NBN EN 204 deelt lijmen in onder vier verschillende klassen die altijd op de verpakking terug te vinden zal zijn. We zetten ze voor jou op een rijtje. 

Welke houtlijm is het beste? Ontdek de voordelen van onze houtlijm voor buiten d4.

Houtlijm d1: niet vocht- of waterbestendig

D1 houtlijm is niet waterbestendig, dus dit type lijm kun je beter niet buitenshuis toepassen. Voor het lijmen van bijvoorbeeld meubilair dat in een binnenruimte komt te staan, is het een prima oplossing. Bij blootstelling aan vocht laat deze lijm los, in dat geval is het dus niet de beste keuze. 

Houtlijm d2: vochtbestendig

Een vochtbestendige houtlijm valt in klasse d2. Deze houtlijm is wat beter bestand tegen vocht dan d1 lijm. Toch kun je deze lijm wederom het beste binnenshuis toepassen. Echter, kan deze lijm ook prima dienst doen in bijvoorbeeld badkamers of keukens. De enige voorwaarde is dat er voldoende geventileerd kan worden.

Houtlijm d3: waterbestendig

Lijm voor hout in klasse d3 kun je goed binnenshuis gebruiken, in bijvoorbeeld badkamers of keukens. Maar deze lijm is ook geschikt voor gebruik in een buitenomgeving als het hout en de lijm goed beschermd zijn. Vochtige omstandigheden zijn geen enkel probleem voor deze lijm. Langdurig contact met water zal echter niet lukken. Benieuwd welke houtlijm hier dan wél voor geschikt is? Lees snel verder. 

Houtlijm voor buiten d4: watervast

Houtlijm d4 kan zowel binnen als buiten toegepast worden. Deze lijm kan langdurige en regelmatige periodes van waterbelasting aan. Om buitenmeubilair mee te repareren is het bijvoorbeeld ideaal, of voor hout dat constant in contact staat met water, zoals boten. Een algemene noot is dat wanneer een lijm met een te lage waterbestendigheid wordt toegepast het risico ontstaat dat de lijmverbinding na een poos losraakt. Met houtlijm d4 hoef je daar niet bang voor te zijn!

Welke houtlijm is het beste?

Houtlijm voor buiten d4 van Tackmasters
Houtlijm d4 is dé oplossing!

De houtlijm d4 van Tackmasters staat met stip op #1 als het gaat om kracht, waterbestendigheid en milieuvriendelijkheid. De Master Woodglue D4 is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van constructieverbindingen. Zowel binnen als buiten kan deze zeer krachtige houtlijm goed toegepast worden, ook als de lijm onder constante waterbelasting staat of in bijvoorbeeld een vochtige ruimte. De lijm heeft een hoge verdraagzaamheid van weersinvloeden en is prima toepasbaar voor buitenmeubilair en houten boot constructies. Voor het verlijmen van de meeste houtsoorten heb je aan deze milieuvriendelijke houtlijm dus een goede, waaronder hard- en zachthout, exotische houtsoorten, multiplex, MDF, fineer, hardkunststofplaten en andere houtachtige materialen.

Laagste prijsgarantie van NL en BE

Wist je dat je als je vandaag voor 16.00 uur je bestelling plaatst je morgen al de houtlijm d4 in huis hebt? Bekijk dus direct het overzicht van onze lijmen en kitten in de webshop of bestel online de beste kit voor buitengebruik. Onze houtlijm kost slechts € 8,95 excl. BTW en is leverbaar in een transparante kleur. Als je bestelt voor meer dan € 35 is de verzending gratis, dus we raden aan om minimaal 2 á 3 kokers te bestellen. Als je kit overhoud van deze klus zul je de overgebleven kokers ongetwijfeld nog eens nodig hebben, bijvoorbeeld om iets te repareren. Benieuwd naar de verwerkingsvoorschriften? Download ‘m op de productpagina onder Downloads.