hout kitten buiten

Hout kitten? Buiten aan de slag met de juiste kit!

Welke kit heb je nodig als je hout buiten wil afkitten en voor een duurzame, stevige constructie wil zorgen? Tackmasters is dé #1 in lijmen, kitten, PUR schuimen, spuitlijmen en contactlijmen. We breiden ons assortiment continu uit, zodat we aan de wensen van onze klanten blijven voldoen. Ook jij bent dus bij ons aan het juiste adres. Hout kitten – met name buiten – is een vak apart. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden als het om kit gaat. Zo is er eigenlijk maar één soort kit die je absoluut niet kunt gebruiken. Benieuwd naar welke dat is, en welke juist wél zeer geschikt zijn – lees dan gauw verder en ontdek het zelf. Of neem direct contact op met een van onze adviseurs. Zij denken graag met je mee. Uiteraard kun je ook zelf een kijkje nemen in ons assortiment.

Waarom hout kitten in een buitenomgeving?

Hout afkitten in een buitenomgeving wordt vaak ingezet om gaten of scheuren op te vullen die zijn ontstaan tijdens een eerder werkproces. Omdat hout werkt (krimpen en uitzetten) door temperatuurverschillen kan het nog wel eens zijn dat er een scheur of gat ontstaat. Met name in een buitenomgeving kunnen de temperatuurverschillen groot zijn. Neem bijvoorbeeld het contrast tussen zomer (ca. +20 tot +30 graden Celsius) en winter (ca. -5 tot +5 graden Celsius) in Nederland. Door de houten constructie te kitten creëer je weer veilige, naadloze structuren.

Tip! Kitten is bedoelt om iets af te dichten, niet per se om iets te lijmen. Kit kan bewegingen tussen twee materialen opvangen. Lijm is minder elastisch, maar wel sterker en dus geschikter om twee materialen die geen elastische verbinding vereisen te binden.

hout kitten buiten

Bij welk project ga jij onze kit gebruiken?

Wanneer je buiten aan de slag gaat met een nieuw project kun jij onze kit goed gebruiken. Vooral wanneer je hout gebruikt is kitten de beste oplossing. Met welk project ga jij binnenkort van start? Wij geven je graag wat inspiratie! Maak bijvoorbeeld een prachtige overkapping in je tuin waar je heerlijk onder kunt ontspannen met vrienden en familie. Een tuinhuisje kan jouw tuin ook helemaal af maken en geeft praktische opslagruimte. Kunnen jouw kinderen niet wachten tot er een schommel, speelhuisje of ander speeltoestel in de tuin staat? Ook dan is kitten de perfecte oplossing. Misschien kies jij wel voor een houten tuinbank, een zelfgemaakte tuintafel, een vlonder, een pergola of een vogelhuisje?

Welke kit heb je nodig?

Welke kit je nodig hebt voor het afkitten van hout in een buitenomgeving is met name afhankelijk van de ondergrond. Wil je hout op hout kitten? Dan kun je bijna alle kitsoorten gebruiken behalve siliconenkit. Siliconenkit is beter geschikt voor bijvoorbeeld badkamertegels. Voor buitentegels kun je dan weer beter High Tack kit inzetten. Ook als je hout op steen, beton of kunststof wil kitten, raden we het gebruik van High Tack kit sterk aan. Voor een verbinding van hout op staal of metaal kun je het beste voor een polymeerkit kiezen.

Voordelen van High Tack kit

Steenlijm kit
High Tack kit – dé alleskunner!

High Tack kit is een goede keuze als het aankomt op het buiten afkitten van hout. Zo is het soepel te verspuiten, blijvend elastisch en vrij van weekmakers, oplosmiddelen en siliconen. Daarnaast heeft het een extreem hoge aanvangskleefkracht en enorme eindsterkte. Bovendien hardt de kit supersnel uit met een droogtijd van +/- 4 uur; sneller dan siliconenkit (+/- een week) en polymeerkit (+/- 24 uur).

Ben je dus op zoek naar een extreem sterke kit die je voor bijna elke toepassing kunt gebruiken? Dan stopt jouw zoektocht hier: Tackmasters High Tack kit is dé kit die je nodig hebt. High Tack kit is te gebruiken zonder primer en hecht zelfs op vochtige ondergronden. Al raden we wel aan om te werken op een droge, schone ondergrond voor een optimaal resultaat. De kit verlijmt alle mogelijke materialen en is dus multi-inzetbaar.

Extra voordelig aankopen

Tackmasters garandeert de laagste prijzen van Nederland én België. Dit maken we mogelijk doordat we rechtstreeks vanaf de producent importeren. Zo kunnen zowel grote bedrijven als ZZP’ers en particulieren voor de beste prijs en kwaliteit hun producten inkopen. Ons brede aanbod is uit voorraad leverbaar, dus als je vandaag voor 16.00 uur besteld, heb je je producten morgen al in huis! En als je voor meer dan € 35 bestelt, bezorgen we het ook nog eens helemaal gratis. Omdat een kitklus vaak om een grotere hoeveelheid kit vraagt, raden we aan om minimaal 5 á 6 kokers High Tack kit te bestellen. Zo weet je zeker dat je voldoende hebt (ook als je het later nog eens nodig hebt) én betaal je geen verzendkosten. Handig!

Vrijblijvend advies of direct bestellen

Twijfel je nog over welk product het beste bij jouw klus past? Of heb je een andere vraag, bijvoorbeeld over hout kitten in een buitenomgeving? Neem dan direct vrijblijvend contact op met onze specialisten. Zij denken graag met je mee om samen tot een geschikte oplossing te komen. Uiteraard kun je ook direct al je benodigdheden online bestellen. Check ons assortiment, bestel voor 16.00 uur vandaag en ga morgen al aan de slag!