hout kitten buiten

Hout kitten? Buiten aan de slag met de juiste kit!

Welke kit heb je nodig als je hout buiten wil afkitten en voor een duurzame, stevige constructie wil zorgen? Tackmasters is dé #1 in lijmen, kitten, PUR schuimen, spuitlijmen en contactlijmen. We breiden ons assortiment continu uit, zodat we aan de wensen van onze klanten blijven voldoen. Ook jij bent dus bij ons aan het juiste adres.

Hout kitten – met name buiten – is een vak apart. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden als het om kit gaat. Zo is er eigenlijk maar één soort kit die je absoluut niet kunt gebruiken. Benieuwd naar welke dat is, en welke juist wél zeer geschikt zijn – lees dan gauw verder en ontdek het zelf. Of neem direct contact op met een van onze adviseurs. Zij denken graag met je mee. Uiteraard kun je ook zelf een kijkje nemen in ons assortiment.

Waarom ga je buiten hout kitten?

Hout afkitten in een buitenomgeving wordt vaak ingezet om gaten of scheuren op te vullen die zijn ontstaan tijdens een eerder werkproces. Omdat hout werkt (krimpen en uitzetten) door temperatuurverschillen kan het nog wel eens zijn dat er een scheur of gat ontstaat. Met name in een buitenomgeving kunnen de temperatuurverschillen groot zijn. Neem bijvoorbeeld het contrast tussen zomer (ca. +20 tot +30 graden Celsius) en winter (ca. -5 tot +5 graden Celsius) in Nederland. Door de houten constructie te kitten creëer je weer veilige, naadloze structuren.

Tip! Kitten is bedoelt om iets af te dichten, niet per se om iets te lijmen. Kit kan bewegingen tussen twee materialen opvangen. Lijm is minder elastisch, maar wel sterker en dus geschikter om twee materialen die geen elastische verbinding vereisen te binden.

hout kitten buiten

Bij welk project ga jij onze kit gebruiken?

Wanneer je buiten aan de slag gaat met een nieuw project kun jij onze kit goed gebruiken. Vooral wanneer je hout gebruikt is kitten de beste oplossing. Met welk project ga jij binnenkort van start? Wij geven je graag wat inspiratie! Maak bijvoorbeeld een prachtige overkapping in je tuin waar je heerlijk onder kunt ontspannen met vrienden en familie. Een tuinhuisje kan jouw tuin ook helemaal af maken en geeft praktische opslagruimte. Kunnen jouw kinderen niet wachten tot er een schommel, speelhuisje of ander speeltoestel in de tuin staat? Ook dan is buiten het hout kitten dat je gebruikt voor je constructie, de perfecte oplossing. Misschien kies jij wel voor een houten tuinbank, een zelfgemaakte tuintafel, een vlonder, een pergola of een vogelhuisje?

Welke kit je nodig hebt voor het kitten van hout in een buitenomgeving is met name afhankelijk van de ondergrond. Ook hangt het er vanaf of je wilt afkitten of lijmen. Wil je hout op hout lijmen? Dit kun je het best met houtlijm doen. Wil je de kieren en naden in hout in een buitenomgeving vullen? Dan kun je het beste voor een siliconenkit kiezen.

Extra voordelig aankopen

Tackmasters garandeert de laagste prijzen van Nederland én België. Dit maken we mogelijk doordat we rechtstreeks vanaf de producent importeren. Zo kunnen zowel grote bedrijven als ZZP’ers en particulieren voor de beste prijs en kwaliteit hun producten inkopen. Ons brede aanbod is uit voorraad leverbaar, dus als je vandaag voor 16.00 uur besteld, heb je je producten morgen al in huis! En als je voor meer dan € 35 bestelt, bezorgen we het ook nog eens helemaal gratis.

Vrijblijvend advies of direct bestellen

Twijfel je nog over welk product het beste bij jouw klus past? Of heb je een andere vraag met betrekking tot buiten hout kitten, of een andere materiaal? Neem dan direct vrijblijvend contact op met onze specialisten. Zij denken graag met je mee om samen tot een geschikte oplossing te komen. Uiteraard kun je ook direct al je benodigdheden online bestellen. Check ons assortiment, bestel voor 16.00 uur vandaag en ga morgen al aan de slag!