Losse glasboren en informatie 

Als jij gaten wilt maken in glas of tegels – zul je hiervoor glasboren moeten gebruiken. Glasboren zijn speciaal ontwikkeld voor het bewerken van delicate materialen zoals glas en tegels. Bij verkeerd gebruik zal het materiaal barsten of breken. In dit artikel ontdek je onze Tackmasters glasboren en geven wij je tips mee voor een juist en veilig gebruik van glasboren. 

Ben jij al voldoende geïnformeerd over het juist gebruiken van glasboren en wil je direct onze glasboren bekijken? 

Neem deze veiligheidsmaatregelen

Voordat je begint met boren, is het wijs om enkele veiligheidsmaatregelen te nemen. De eerste maatregel is bij iedereen bekend – de veiligheidsbril. Draag ten alle tijden een veiligheidsbril wanneer je besluit te gaan boren en bescherm jezelf tegen het het risico van wegspattende splinters die in jouw ogen terecht kunnen komen. 

Verder is het verstandig om, afhankelijk van wat je wilt boren, een onderlaag te gebruiken. Als je in een vastzittend object wilt boren is dit niet nodig, maar als je in een losliggend object wilt boren moet je een onderlaag gebruiken. Door een onderlaag te gebruiken voorkom je dat jouw werkoppervlak beschadigd raakt en kan voorkomen worden dat de trillingen het glas doen breken. 

Glasboren gebruiken

Zodra je jouw glasboor hebt ontvangen en het glas is voorbereid – kan het boren beginnen. Wij geven je nog enkele tips mee om het boren in glas tot een succes te maken. Er zijn een paar essentiële elementen: koelvloeistof, laag toerental & uitgeoefende druk. 

Vanwege de hoge dicht- en hardheid van glas of tegels loopt de temperatuur snel op tijdens het boren wat kan resulteren in het scheuren of breken van het materiaal. Het gebruiken van een koelvloeistof als water of snijvloeistof dempt ook de trillingen die het glas kunnen doen breken. Glas en tegels kunnen enkel juist bewerkt worden met een laag toerental. 

Gebruik als je glas gaat boren tape en plak het bosgebied met 2 lagen af. Neem vervolgens een plantenspuit en bevochtig de boor en de ondergrond. Stel de boormachine in op een laag toerental en breng de glasboor naar het glas waarbij je een lichte druk uitoefent. Voeg continu koelvloeistof toe en onthoud, laat de boor boren – niet jij.

Oefen je teveel druk uit kan dit resulteren in gebroken glas. Laat vooral zodra de boor bijna door het glas is de boor draaien zonder te duwen. Zodra het gat succesvol is gecreëerd kan je eventueel het glas nog afwerken met schuurpapier. 

Tackmasters glasboren bestellen

Bij Tackmasters bestel jij verchroomde glasboren met een speciaal geslepen carbide kop. Deze glasboren zijn geschikt voor het boren in glas en tegels tot krasvastheid 8. De glasboren zijn voor roterend gebruik onder een laag toerental en moeten gekoeld worden met water. 

Kies de juiste maat glasboor en bestel vandaag onze A-kwaliteit glasboren tegen de laagste prijs. Wij bezorgen alle bestellingen vanaf 35,- gratis bij jou thuis. Voor 16:00 besteld = morgen in huis!