Flexibele tegellijm voor een duurzame en sterke verbinding

Flexibele tegellijm is een innovatieve en slimme oplossing die het installeren van je tegels naar een hoger niveau tillen. In tegenstelling tot traditionele tegellijm biedt de lijm een duurzame en sterke verbinding die bestand is tegen trillingen en werking van het oppervlak. In dit blog gaan we dieper in op de voordelen en toepassingen van dit type lijm en laten we je zien waarom flexibele tegellijm de ideale keuze is voor projecten die een langdurige en betrouwbare installatie vereisen.

De voordelen

Wanneer we kijken naar flexibele tegellijm ten opzichte van traditionele tegellijm komen er een aantal voordelen naar voren. Zo is is het bij flexibele tegellijm zo dat deze het vermogen heeft om mee te bewegen met mogelijk werken van het oppervlak en het opvangen van trillingen. Dit zorgt ervoor dat de tegels op hun plaats kunnen blijven liggen, zelfs onder invloed van thermische uitzetting, krimp, trillingen of andere bewegingen. Daarnaast geeft de lijm een ultra sterke hechting waardoor tegel breuk en het loslaten van de tegels wordt voorkomen. Hierdoor ontstaat er een duurzame tegelinstallatie die bestand is tegen verschillende externe factoren en een langdurig resultaat geeft.

Nr. 1 flexibele tegellijm

Flexibel purschuim
Gebruik onze Flex foam als flexibele tegellijm

Onze PU Flexfoam Gun 750 ml is een multi inzetbare flexibele purschuim die zeer geschikt is als flexibele tegellijm voor het installeren van tegels in verschillende ruimtes en onder verschillende omstandigheden. Welke voordelen heeft onze PU Flexfoam Gun 750 ml allemaal? 

  • Isoleert, vult, dicht, lijmt en monteert
  • Blijvend elastisch
  • Hoge geluids- en warmte isolerende waarde
  • Verwerkbaar van -10ºC tot +40ºC
  • Voldoet aan ISO 9001/EN 29001 (olie- en gasindustrie).

Dit maakt hem zeer geschikt als flexibele tegellijm. Je brengt hem gemakkelijk en nauwkeurig aan met een pur pistool.

Toepassingen

Flexibele tegellijm is geschikt voor diverse toepassingen en ondergronden. Zo kan het worden gebruikt op materialen zoals hout, beton, gipsplaten en andere oppervlakken die gevoelig zijn voor trillingen en werken. Hierdoor is het breed inzetbaar. Zo ook voor het betegelen van vloeren, wanden en zelfs voor buitentoepassingen. Of het nu gaat om een badkamer, keuken, terras of andere ruimte, een flexibel tegellijm biedt de nodige flexibiliteit en sterkte om de tegels veilig en stevig te bevestigen. 

Installatietips

Bij het werken met een flexibele tegellijm is het belangrijk om de juiste installatietechnieken te gebruiken voor een optimaal resultaat. Denk hierbij aan een goede voorbereiding van het oppervlak. Zorg er hierbij voor dat het oppervlak schoon, vlak en vrij van stof en vuil is.  Volg de instructies van de fabrikant voor de juiste droogtijd. Dit is afhankelijk van verschillende factoren waaronder de omgevingstemperatuur. Vermijd belasting van de tegels tijdens het droogproces.

Waarom? Daarom!

Flexibele tegellijm biedt een duurzame en sterke verbinding die bestand is tegen trilling en spanningen in het oppervlak. Het gebruik van deze lijm is een slimme keuze voor tegelinstallaties die langdurig en betrouwbaar moeten zijn. Met de eigenschappen van flexibiliteit, duurzaamheid en weerstand tegen beweging zorgt de lijm voor een stevige hechting tussen de tegels en de ondergrond. Hierbij is het goed om rekening te houden met de droogtijd en de tegels tussentijds niet te belasten. Door de lijm op de juiste manier aan te brengen kun je genieten van een duurzame en sterke verbinding die bestand is tegen de werking van het oppervlak.

Bestel je flexibele tegellijm online

Bestel je flexibele tegellijm en de benodigdheden online bij Tackmasters. Zo ben je verzekerd van de laagste prijsgarantie van Nederland en België. Daarnaast is een breed aanbod uit voorraad leverbaar. Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan heb je het de volgende werkdag in huis. Daarnaast bieden we gratis bezorging in Nederland vanaf €35,-. Bij Tackmasters kun je ook terecht voor onder andere kitten, contactlijmen, technische sprays, boren en bijtels.