soorten purschuim

Alles wat je wil weten over flexibele purschuim

Flexibele purschuim, ook wel bekend als flexibel polyurethaanschuim, is een type pur schuim dat wordt gebruikt voor verschillende isolatie- en afdichting toepassingen. Het is een tweecomponenten materiaal dat bestaat uit een polyool- en een isocyanaat component. Het schuim ontstaat door de reactie tussen de polyool en het isocyanaat, waarbij een chemische reactie plaatsvindt en het materiaal uitzet. Flexibel purschuim heeft de eigenschap om uit te zetten en flexibel te blijven nadat het is uitgehard, waardoor het zijn naam en unieke eigenschappen krijgt.

PUR pistool en oppervlakten reinigen

De voordelen van flexibele purschuim

Flexibele pur schuim wordt veelvuldig ingezet bij verschillende isolatie- en afdichting toepassingen en dit is niet zonder reden. Zo heeft flexibele pur schuim een hoge geluids- en thermische isolatiewaarde. Hierdoor wordt warmteverlies en geluidstransmissie effectief verminderd. Daarnaast verklapt de naam het eigenlijk al, maar doordat het materiaal blijvend elastisch is kan het meebewegen met trillingen en vervormingen van het oppervlak. Hierdoor is het ideaal voor toepassingen waarbij er sprake is van trillingen, uitzetting en structurele beweging. Ook breng je de schuim gemakkelijk aan met behulp van een pur pistool en is purschuim waterafstotend. Door deze eigenschap is flexibele purschuim ook heel goed toe te passen in vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. 

Nr. 1 flexibele pur schuim

De PU Flexfoam Gun 750 ml is onze nr. 1 flexibele purschuim. Je brengt hem gemakkelijk aan met behulp van het pur pistool. Deze flexfoam behoudt na het drogen zijn elasticiteit waardoor hij een duurzame hechting geeft aan verschillende ondergronden. Daarnaast heeft deze pur schuim een uitstekende geluid- en warmte isolatiewaarde en is hij verwerkbaar van -10 ºC tot + 40 ºC. Wil je na gebruik van de PU Flex foam Gun 750 ml je gereedschap, het oppervlak of het pur pistool schoonmaken? gebruik de PU Gun Cleaner 500 ml. Je vindt onze cleaner, flexibele pur en het pur pistool nu ook in een voordelige 12x bundel. Zo haal je de basis voor je klus gemakkelijk in huis. 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen flexibele purschuim en gewoon purschuim?
Het belangrijkste verschil is de flexibiliteit. Zo behoud flexibele pur schuim zijn flexibiliteit en veerkracht nadat het is uitgehard, terwijl gewone purschuim volledig hard wordt. Flex foam is speciaal ontworpen om te kunnen meebewegen met de vervorming en beweging van het oppervlak. 

Kan flexibele purschuim gebruikt worden voor zowel thermische isolatie als geluidsisolatie?
Ja. Het materiaal heeft zeer goede isolerende eigenschappen die helpen bij het verminderen van warmteverlies. Daarnaast heeft het ook geluidisolerende eigenschappen waardoor het geluidstransmissie kan verminderen. 

Is flexibele pur schuim waterbestendig?
Flexibele purschuim is waterafstondend, wat betekent dat het vocht kan afweren waardoor het geschikt is om te gebruiken in vochtige ruimtes zoals badkamers, kelders en douches. Flex foam is niet geschikt voor toepassingen waarbij het langdurig aan water wordt blootgesteld. 

Kan flex foam worden gesneden of bijgesneden na uitharding?
Ja. Je kunt flexibele pur schuim bijsnijden wanneer het volledig is uitgehard. Gebruik hiervoor een scherp mesje of een zaag. 

Bestel flexibele purschuim online

Ben je klaar om aan de slag te gaan met onze PU Flexfoam Gun 750 ml in combinatie met een pur pistool? Bestel hem online bij Tackmasters. Gratis bezorging binnen Nederland bij besteding vanaf €35,- en daarnaast snel in huis. Bij Tackmasters vind je naast flexibele purschuim ook een breed assortiment aan lijmen en kitten, cleaners, contactlijmen, technische sprays en verwerkingsmateriaal. Bekijk ons volledige assortiment


Heb je na het lezen van dit blog nog een vraag over flexibele purschuim of wil je liever een persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact op met onze experts. Zij voorzien je graag van een passend advies.