Flexfoam: Een gebruikersgids en antwoord op de meest gestelde vragen

Flexfoam is een innovatief materiaal dat in verschillende branches wordt gebruikt vanwege zijn veelzijdigheid, flexibiliteit en duurzaamheid. Zo kun je flexfoam voor de meest uiteenlopende toepassingen gebruiken. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het gebruik van flexfoam en geven we antwoord op de meest gestelde vragen over deze bijzondere foam.

Wat is flexfoam?

Flexfoam is een schuimachtig materiaal dat is gemaakt van polymeer compound met speciale eigenschappen. Flexfoam combineert de flexibiliteit van schuim met duurzaamheid en veerkracht. Doordat het product veelzijdig is, is het geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Zo kun je flexfoam gebruiken voor vullen, isoleren, afdichten, lijmen en monteren.

Flexfoam bij Tackmasters

Flexibel purschuim
Onze enige echte Flexibele foam

De PU Flexfoam Gun 750 ml van Tackmaster is een flexfoam met enorme elasticiteit. Zo kan het bewegingen en trillingen van materialen en constructies goed opvangen. Je brengt hem gemakkelijk en nauwkeurig aan met behulp van een pur pistool, waarna hij uitstekend hecht op onder andere beton, metselwerk, steen, pleisterwerk, metaal, kunststoffen en meer.

Waarom PU Flexfoam Gun 750 ml geschikt is voor jouw klus? We zetten het even voor je op een rijtje:

  • Hoge, blijvende elasticiteit
  • Isoleert, vult, dicht, lijmt en monteert
  • Uitstekende geluid- en warmte isolatie
  • Verwerkbaar van -10ºC tot +40ºC
  • Voldoet aan ISO 9001/EN 29001
  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, de volgende dag in huis

Het gebruik van flexfoam

Je kunt de flexibele pur schuim voor veel verschillende toepassingen gebruiken. Toch zijn er een aantal stappen die altijd goed zijn om te doorlopen bij het gebruik van dit schuim. 

1. Zorg voor een schone ondergrond

Een goed begin is het halve werk. Zorg er dus voor dat de ondergrond waarmee je gaat werken goed schoon en droog is. Maak hem vrij van verf en vuil om zeker te zijn van de beste hechting. 

2. Breng geleidelijk aan

Zorg ervoor dat je bij het gebruik van de flexfoam nauwkeurig te werk gaat. Gebruik hiervoor het pur pistool en haal eventueel overtollig pur schuim direct weg. Zo voorkom je dat je naderhand de pur resten van de ondergrond moet bikken.

3. Laat goed uitharden

Na het aanbrengen van de flexfoam is het belangrijk om hem goed uit te laten harden. Zorg ervoor dat je het behandelde deel niet belast tijdens het droogproces. Hoe lang de flexibele pur schuim moet drogen is afhankelijk van verschillende factoren zoals de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid. Lees voor de droogtijd altijd even de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik je de flexfoam binnenshuis? Zorg voor goede ventilatie. Dit versnelt het droogproces. 

4. Afwerking

Is de flexibele pur uitgehard en zie je toch nog overtollig product zitten wat je graag weg wilt halen? Gebruik hiervoor een mesje of een zaagje. Kleine restjes verwijder je gemakkelijk met de Multi Cleaner of PU Gun Cleaner. Deze laatste kun je ook direct gebruiken om je pur pistool schoon te maken. Wacht hier niet te lang mee, om te voorkomen dat het pistool verstopt raakt. 

Welke eigenschappen maakt flexfoam geschikt voor verschillende toepassingen?

Flexibele purschuim is geluiddempend, duurzaam, flexibel en heeft een hoge veerkracht. Daardoor is het geschikt voor veel verschillende toepassingen. Zo vangt het trillingen op en is het heel geschikt voor toepassingen waarbij dit nodig is. Daarnaast is het ook nog eens licht van gewicht waardoor het veelvuldig gebruikt wordt in verschillende constructies.

Is flexfoam veilig in gebruik?

Het gebruik van PU Flexfoam gun 750 ml is veilig. Dit komt doordat het uitvoerig getest is en aan allerlei strenge veiligheidseisen voldoet. Verder raden we altijd aan om, voor gebruik, de gebruiksaanwijzing goed te lezen. Twijfel je over het gebruik van flexfoam tijdens jouw klus? Neem vrijblijvend contact op met onze experts. We helpen je graag verder.


Klaar om aan de slag te gaan met onze flexibele purschuim of een van onze andere producten? Bij Tackmasters vind je een breed assortiment aan lijmen en kitten, pur schuimen, contactlijmen, technische sprays, verwerkingsmateriaal en meer. Daarnaast profiteer je van de laagste prijsgarantie van Nederland en België en heb je jouw producten snel in huis omdat we vanuit voorraad kunnen leveren.

Heb je vragen over onze flexfoam of wil je liever een persoonlijk advies? Neem contact met ons op. Onze experts denken graag met je mee.