EPDM lijm spuitbus voor kleinere klussen

Voor het verlijmen van EPDM dakbedekking op diverse ondergronden wordt EPDM Roofing Spray gebruikt. Een spuitlijm die uitermate geschikt is voor een permanente verlijming. Moet jij een reparatie aan je dakbedekking uitvoering, maar heb je geen liters lijm nodig? Dan is een EPDM lijm spuitbus ideaal voor het realiseren van een kleine EPDM klus, zoals het installeren van een goot of herstellen van een los EPDM onderdeel. 

Klik op de knop en bekijk direct de Tackmasters EPDM lijm spuitbus of lees verder voor meer informatie.

EPDM lijm spuitbus toepassingen 

De Tackmasters EPDM lijm spuitbus is uitermate geschikt voor het realiseren van een permanente verlijming van EPDM folie op diverse materialen en ondergronden als hout, HPL, MDF, OSB, underlayment, plaatmateriaal, beton, staal, aluminium, rubber, bitumen, PVC, TPO en diverse kunststoffen. 

De EPDM lijm spuitbus inhoud is zeer laag in oplosmiddelen en vrij van chloorhoudende bestanddelen wat deze lijm een lager gezondheidsrisico geeft en beter is voor mens en milieu. Neem bij twijfel over de geschiktheid van jouw materiaal altijd contact met ons op voor het juiste lijmadvies.

EPDM verlijmen doe je zo

Het is van belang dat je de EPDM spuitlijm op de juiste manier toepast. Graag geven we jou de nodige uitleg. Zorg er allereerst voor dat de ruimte voldoende geventileerd kan worden en verzeker jezelf ervan dat de ondergrond droog, stof- en vetvrij is. 

Wat betreft cleaners. Niet uitgehard materiaal op gereedschap of ondergrond kan verwijderd worden met Tackmasters Seal & Bond remover. Handen kunnen worden gereinigd met de Tackmasters Handywipes. Uitgehard materiaal is met aceton, verdunner, thinner of mechanisch te verwijderen. 

Nu de voorbereidingen zijn getroffen kan het lijmen beginnen. Neem de EPDM lijm spuitbus en spuit de lijm gelijkmatig op. Let op voldoende dekking (ca 80%) van het lijmbed en breng de lijm op beide het epdm en de ondergrond aan. 

Na ongeveer 2 tot 4 minuten (afhankelijk van de omgevingsfactoren) kun je beide delen samenbrengen. Deze dien je stevig aan te drukken met behulp van een aandrukroller of handwals

Indien er overlappend gespoten is (twee overlappende delen EPDM op elkaar), moet je de wachttijd minimaal verdubbelen. Bij poreuze ondergronden kan er eventueel een extra laag lijm aangebracht worden. Houdt voor deze extra aangebrachte laag ook rekening met de droogtijd.

Veelgestelde vragen 

Kan ik EPDM op EPDM lijmen? Ja, met onze contactlijm kun je gemakkelijk EPDM stroken aan elkaar verlijmen. 

Kan ik EPDM overlappen? Ja, de overlap dient minimaal 8 cm te zijn en er moeten 2 rillen kit naast elkaar tussen de overlap gekit worden. De kit moet aan de rand goed zichtbaar zijn.

Kan ik op EPDM lopen? Je kunt op EPDM-dakbedekking lopen, echter, op termijn raden wij dit af. Grote en langdurige druk kan namelijk schade veroorzaken in de vorm van scheurtjes. 

Hoe onderhoud ik mijn EPDM? EPDM is een onderhoudsvrij materiaal, wij raden enkel aan jaarlijks de folie en detailleringen te controleren op eventuele beschadigingen, deze kun je dan op tijd herstellen. 

Hoelang duurt het voordat de EPDM lijm is opgedroogd? Na het aanbrengen van de lijm op beide zijden kun je na ongeveer 2-4 minuten beide delen samenvoegen. De lijm heeft een droogtijd van ongeveer 8 minuten. 

Welke kit hecht op EPDM? Onze EPDM seal & bond kit is speciaal ontwikkelt voor het verlijmen en afdichten van EPDM delen. 

Vandaag bestellen, morgen EPDM lijmen

Bestel jouw lijmen voor 16:00 en start morgen al met het verlijmen van EPDM. Bij Tackmasters bestel je A-kwaliteit producten met de laagste prijsgarantie en bezorgen we jouw bestellingen vanaf €25,- gratis.

EPDM Roofing Spray – Klantbeoordelingen

Gerelateerde artikelen