EPDM lijm in drukvat

Jouw EPDM dakbedekking klus binnen no-time geklaard met het Tackmasters EPDM lijm drukvat

Heb jij een EPDM dakbedekking klus voor de boeg? Of je nu een nieuw dak gaat aanleggen of verouderde dakgoten wilt renoveren, met de BDA gecertificeerde roofing spray klaar jij gegarandeerd binnen no-time de klus! Het EPDM lijm drukvat van Tackmasters is gevuld met een zeer sterke, hoogwaardige en professionele spuitlijm speciaal ontwikkeld om alle soorten Europees en Amerikaans EPDM folie op diverse materialen en ondergronden te verlijmen. Hieronder lees jij meer over de toepassingen en eigenschappen.

Toepassingen Tackmasters EPDM roofing spray

EPDM lijm in drukvat - startpakket
Tackmaster EPDM lijm in drukvat – roofing spray startpakket

Het Tackmasters EPDM lijm drukvat is uitermate geschikt voor permanente verlijming van EPDM folie op diverse materialen en ondergronden als hout, HPL, MDF, OSB, underlayment, plaatmateriaal, beton, staal, aluminium, rubber, bitumen, PVC, TPO, diverse kunststoffen, etc. 

De EPDM spuitlijm is verkrijgbaar in een spuitbus van 500 ml, spuitbus van 750 ml of drukvat van 22,1L. Ook goed om te weten is dat de spuitlijm zeer laag is in oplosmiddelen en vrij van chloorhoudende bestanddelen wat deze lijm een lager gezondheidsrisico geeft en beter is voor mens en milieu. Neem bij twijfel over de geschiktheid van jouw materiaal altijd contact op voor het juiste lijmadvies.

Werken met het EPDM lijm drukvat

Het is van belang dat je de spuitlijm op de juiste manier toepast. Wij geven je graag de juiste uitleg door middel van een compact stappenplan. Zorg er allereerst voor dat de ruimte voldoende geventileerd kan worden en verzeker jezelf ervan dat de ondergrond droog, stof- en vetvrij is. 

Niet uitgehard materiaal op gereedschap of ondergrond kan verwijderd worden met Tackmasters Seal & Bond remover of Tackmasters Gun Cleaner. Handen kunnen worden gereinigd met Tackmasters Handywipes. Uitgehard materiaal is met aceton, verdunner, thinner of mechanisch te verwijderen. 

Nu de voorbereidingen zijn getroffen kan het EPDM lijm drukvat worden aangesloten. Spuit vervolgens de lijm rustig en gelijkmatig in banen op, overlappen is aan te raden maar niet specifiek nodig. Let op voldoende dekking (ca 80%) van het lijmbed en breng de lijm op beide zijden aan. 

Na ongeveer 2 tot 4 minuten (afhankelijk van de omgevingsfactoren) kun je beide delen samenvoegen. Deze dien je stevig aan te drukken met behulp van een aandrukroller of handwals. Indien er overlappend gespoten is, moet je de wachttijd minimaal verdubbelen. Bij poreuze ondergronden kan er eventueel een extra laag aangebracht worden. Neem voor deze extra aangebrachte laag ook de droogtijd in acht. 

Klaar binnen no-time jouw dakbedekkings klus met ons EPDM lijm drukvat. Bekijk hiernaast het Tackmasters EPDM Roofing Spray startpakket, compleet met slang en spuitpistool. Als je vandaag bestelt, kun je morgen al aan de slag!

Voordelen EPDM lijm drukvat startpakket

  • Eenvoudige applicatie 
  • Universeel toepasbaar 
  • Zeer krachtig 
  • Zeer sneldrogend 
  • Lange verwerkingstijd 
  • Hoog percentage vaste stoffen 
  • Methyleenchloride / Dichloormethaan vrij 
  • BDA gecertificeerd

Meer informatie over EPDM lijmen?

Ben je op zoek naar EPDM lijmen maar weet je nog niet zeker welke lijm het beste past bij jouw specifieke klus? Of heb je misschien andere vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan je graag persoonlijk te woord. Wij geven je een persoonlijk advies zodat je altijd goed voorbereid aan de slag kunt gaan. Ben je er al uit? Bestel dan direct eenvoudig en snel jouw benodigdheden in onze webshop.

Zakelijk bestellen 

Hoveniers, aannemers en bouwbedrijven profiteren bij Tackmasters van nóg meer voordeel met een zakelijk account. Benieuwd geworden? Onze verkoopafdeling zit dagelijks klaar voor jouw belletje, mailtje of appje om de mogelijkheden voor korting of staffelprijzen te bespreken.

Vandaag bestellen, morgen aan de slag!

Klaar binnen no-time jouw dakbedekking klus met ons EPDM lijm drukvat. Klik op de link en ontdek ons Tackmasters EPDM Roofing Spray startpakket, compleet met slang en spuitpistool. Als je vandaag voor 16:00 bestelt, kun je morgen al aan de slag!