EPDM lijmen op steen of hout

EPDM kitten? Zo doe je dat!

Ben jij van plan om je dak te gaan bedekken? Dan kunnen wij EPDM dakbedekking van harte aanraden! Het is voordelig, duurzaam en veilig zelf aan te brengen. Je kunt EPDM folie eenvoudig kitten. Maar welke kit is geschikt voor deze klus? Hoe werkt het aanbrengen van EPDM precies? Wij vertellen hier graag meer over. Ontdek onze tips, bestel alle benodigdheden direct online en ga aan de slag!

Ga je voor EPDM of bitumen dakbedekking?

Ga jij het dak van je huis, schuur, overkapping, tuinhuis of ander gebouw bedekken? Dan kiezen veel mensen voor EPDM of bitumen. Wat is nu de beste keuze? Bitumen lijkt in eerste instantie voordeliger, maar het gaat minder lang mee dan EPDM. EPDM dakbedekking kan tot wel 50 jaar meegaan, waardoor het uiteindelijk toch voordeliger is. Bovendien kan EPDM op maat besteld worden waardoor er een naadloze dakbedekking ontstaat. EPDM heeft ook geen onderhoud nodig en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Bovendien is het milieuvriendelijk en recyclebaar. Ten slotte is EPDM eenvoudig te kitten, terwijl bitumen bevestigd moet worden door te branden. Het aanbrengen van EPDM is dus een stuk veiliger. Ben jij ook al enthousiast? 

Aan de slag!

Tijd om je dak te gaan bedekken! Kies een mooie dag waarop het droog en warmer dan 5 graden is. EPDM kun je prima verlijmen op hout, beton, zink, bitumen, metaal en EPDM. Het is belangrijk dat de ondergrond zo schoon en vetvrij mogelijk is voor je begint. Daarna kun je de EPDM folie uitrollen over het dak. Laat het een tijdje rusten zodat het kan uitzakken. Vouw vervolgens de helft van de folie terug. Nu is het tijd om te kitten. Breng de kit zowel op het dak als de onderkant van de EPDM folie aan. Rol de dakbedekking terug en wals het stevig aan om luchtbellen te verwijderen. Herhaal deze stappen ook voor de andere helft van je EPDM dak. Voor je het weet ben je klaar met kitten en ziet je dak er prachtig uit! 

EPDM kitten met EPDM Seal & Bond

EPDM seal & bond

De beste kit voor het kitten van EPDM is onze EPDM Seal & Bond. Deze kit is flexibel en zorgt voor een goede hechting. Na het kitten blijft de kit zeer goed bestand tegen temperatuurswisselingen. Wanneer je dak erg heet wordt in de zomer is er dus niks aan de hand. Met deze kit zorg je voor een watervaste afdichting van EPDM, inclusief alle randen, naden en overlappingen. Bestel EPDM Seal & Bond voordelig online bij Tackmasters en ga aan de slag met kitten. 

Laagste prijs garantie

Wist je dat je bij Tackmasters profiteert van de laagste prijzen van Nederland en België? Bestel EPDM kit en andere benodigdheden eenvoudig online in onze webshop. Koop bijvoorbeeld ook een kitpistool, kitspatels of cleaners. Kun je nog wat extra tips gebruiken? Onze experts staan graag klaar om jou alles te vertellen over het kitten van EPDM. Neem gerust contact met ons op.