EPDM dakbedekking lijmen

Is het platte dak van jouw schuur toe aan vervanging of wil je een ander dak voorzien van EPDM dakbedekking en heb je lijm nodig om het materiaal te bevestigen? Dan staan wij van Tackmasters graag voor u klaar. Binnen ons aanbod vindt u een ruime keuze aan lijmen en accessoires voor het lijmen van EPDM dakbedekking. 

Wil je meer weten over het lijmen van een EPDM dak of heb je een specifieke vraag? Lees dan verder of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag, zodat je goed voorbereid aan de slag gaat met jouw klus. 

Hoe EPDM dakbedekking lijmen? 

Voordat je aan de slag gaat met het lijmen van EPDM dakbedekking is het belangrijk dat je de werkomgeving voorbereid. Ruim de werkplek op en zorg dat de ondergrond droog en vrij is van vuil. Vervolgens kun je aan de slag gaan aan de hand van de onderstaande 6 stappen. 

  1. Rol de EPDM dakbedekking uit over het dak. Laat het materiaal 30 minuten rusten, zodat er minder spanning op staat voor een beter resultaat. 
  2. Vouw de dakbedekking via de kortste kant tot de helft terug. 
  3. Breng lijm aan op het dakvlak en op de gevouwen dakbedekking. 
  4. Wacht tot de lijm handdroog is (ongeveer 10 minuten). 
  5. Leg de dakbedekking terug op de gelijmde ondergrond en wals deze vanuit het binnen naar de randen enkele keren na. Zo zullen de luchtbellen verdwijnen. 
  6. Herhaal bovenstaande stappen voor de rest van het dak. 

Welke lijm gebruiken?

Spuitlijm epdm
EPDM Roofing Spray kopen?

Wanneer je een EPDM dak wilt lijmen kun je kiezen uit EPDM spuitlijm of contactlijm. De EPDM contactlijm is een sterke lijm, die dubbelzijdig aangebracht dient te worden met een kwast of vachtroller. De lijm kan worden aangebracht op verschillende ondergronden. 

Daarnaast kun je kiezen voor de EPDM spuitlijm. Deze lijm is van hoogwaardige kwaliteit en is erg temperatuurbestendig. De Tackmasters EPDM Roofing Spray is BDA gecertificeerd voor meerdere type ondergronden en is erg water- en windbestendig. De lijm is vrij van chloor en laag in oplosmiddelen. De lijm is dus beter voor mens en milieu. 

Ga voor het startpakket

Vind je het fijn om direct een pakket aan te schaffen en nergens naar om te hoeven kijken? Ga dan voor een startpakket. Deze bevat speciaal lijm voor EPDM, een spuitpistool en een slang van 5,5 meter. Daarnaast is dit pakket geschikt voor alle soorten EPDM en verkrijgbaar vanaf slechts €245.00 in plaats van €288.90. Je profiteert dus ook nog eens van een korting op deze set.

Meer weten over EPDM dakbedekking lijmen? 

Wil je meer weten over het lijmen van EPDM dakbedekking of heb je een vraag over een van onze producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bestel het product die jij nodig hebt eenvoudig online.