Gebruik EPDM contactlijm op de juiste manier

Wil jij aan de slag gaan met het lijmen van EPDM? En vraag je je misschien af of je beter epdm contactlijm of epdm spuitlijm kunt gebruiken? Dan leggen wij je alles haarfijn uit. Bij Tackmasters vind je de juiste lijm voor elke klus! Lees verder voor alle tips.

Wat is EPDM contactlijm precies?

Voor we beginnen met werkzaamheden, is het goed om eerst uit te leggen wat EPDM contactlijm precies is. De EPDM roofing contactlijm is een zeer sterke, hoogwaardige lijm welke dubbelzijdig aangebracht dient te worden met een kwast of vachtroller. Deze contactlijm wordt toegepast voor het verlijmen van alle EPDM soorten op vele ondergronden. Speciaal ontwikkeld om alle soorten Europees en Amerikaans EPDM folie op diverse materialen te verlijmen. Bekijk ook onze PU EPDM BOND bodemlijm.

Waarom kies je voor EPDM contactlijm?

EPDM lijm met de laagste prijsgarantie in NL en BE.

Vraag je je nu af waarom je moet kiezen voor onze EPDM contactlijm? Naast het feit dat de roofing lijm zeer sterk is, geven we je nog wat redenen:

  • Geschikt voor alle soorten EPDM;
  • Eenvoudige applicatie met roller of kwast;
  • Zeer krachtig;
  • Hoog percentage vaste stoffen;
  • Methyleenchloride / Dichloormethaan vrij.

Daarnaast kan de Tackmasters EPDM Roofing Contact contactlijm ook worden gebruikt voor het verlijmen van hulpstukken op het dak zoals dakdoorvoeren, wel raden wij in dit geval aan om ook een strook EPDM kit aan te brengen. Op deze manier ontstaat geen vochtvorming bij de contactlijm. Behalve voor daktoepassingen, kan Tackmasters EPDM contactlijm worden gebruikt voor het verlijmen van vijverfolies.

Hoe breng je de contactlijm aan?

EPDM spuitlijm voor 16:00 uur besteld, morgen in huis.

Tijd om aan te brengen! Uiteraard willen we dat het lijmen direct goed gebeurt. Daarom leggen we je het uit door middel van een klein stappenplan. Allereerst moet je ervoor zorgen dat de te verlijmen ondergrond droog, schoon en vetvrij is. Omdat de lijm gebruiksklaar is, hoeft deze niet verdund te worden.

Rol het EPDM helemaal uit op het oppervlak en wacht een half uur. Brengt de contactlijm aan met een roller op zowel het EPDM als de ondergrond. Laat de lijm drogen tot deze handdroog is en niet meer pikt. Breng het EPDM aan en druk goed aan met een bezem of roller. Bij zeer poreuze ondergronden is het essentieel dat er voldoende contact is tussen beide lijmlagen, wij adviseren bij minimaal contact een extra laag EPDM contactlijm aan te brengen. Let op: EPDM lijm mag alleen worden verlijmd bij droge weersomstandigheden en bij een temperatuur die hoger is dan 5ºC.

Wanneer kiezen voor de EPDM spuitlijm?

Werk je liever met EPDM spuitlijm? Dat kan ook. Ook deze lijm is van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast is deze temperatuurbestendig en bruikbaar tussen een temperatuur van -40 tot +140 °C. Tackmasters EPDM Roofing Spray is BDA gecertificeerd voor meerdere typen ondergronden op het gebied van veroudering, water- en windbelasting. De spuitlijm is zeer laag in oplosmiddelen en vrij van chloor houdende bestanddelen wat deze lijm een lager gezondheidsrisico geeft. Daarnaast is de lijm beter voor voor mens en milieu.

Hoe breng je de EPDM spuitlijm aan?

Verzeker jezelf ook bij de EPDM spuitlijm ervan dat de ondergrond droog, stof- en vetvrij zijn. Spuit de lijm vervolgens rustig en gelijkmatig in banen op (overlappen is aan te raden maar niet specifiek nodig.). Breng de lijm nu op beide zijden aan. Na ongeveer 2-4 minuten (afhankelijk van de omgevingsfactoren) beide delen samenvoegen. Druk de samengevoegde delen stevig aan door middel van een pers of (hand)wals. Indien er overlappend gespoten is de wachttijd minimaal verdubbelen.

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze EPDM contactlijm of over spuitlijm? Wij adviseren je graag. Neem bij twijfel over de geschiktheid van je materiaal ook altijd contact op voor het juiste lijmadvies. Ook adviseren wij van te voren een hechtingstest uit te voeren.