vogelpinnen vastzetten

Duivenpinnen vastzetten: Bescherm je huis effectief tegen ongewenste bezoekers

Duiven kunnen een ernstige overlast veroorzaken in stedelijke omgevingen, met schade en gezondheidsrisico’s tot gevolg. Duivenpinnen zijn een slimme oplossing om deze overlast te voorkomen. Maar hoe zet je deze pinnen op een duurzame en goede manier vast? We vertellen je hoe je dit het beste aan kunt pakken en welke kit je nodig hebt voor een duurzaam resultaat.

Wat zijn duivenpinnen en waarvoor gebruik je ze?

Duivenpinnen, ook bekend als vogelwering spikes, zijn puntige strips. Ze voorkomen dat duiven en andere vogels zich nestelen op daken, balkons en andere verhoogde oppervlakken. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen zoals roestvrij staal of plastic en ontmoedigen vogels om te landen of nestelen. Duivenpinnen worden gebruikt om gebouwen te beschermen tegen schade en om hygiëneproblemen als gevolg van vogelnesten en uitwerpselen te verminderen en zelfs te voorkomen.

duivenpinnen vastzetten

Duivenpinnen vastzetten met Unibond polymeerkit

Duivenpinnen vastzetten met Unibond

Om duivenpinnen op een duurzame manier vast te zetten kun je gebruikmaken van een Unibond polymeerkit. Het gebruik van deze universele kit biedt veel voordelen:

 1. Universeel toepasbaar: De kit hecht uitstekend op de meeste materialen, zelfs zonder primer, waardoor het geschikt is voor verschillende oppervlakken.
 1. Extreem hoge eindsterkte: Met een eindsterkte van 28 kg/cm² zorgt deze kit voor een sterke en duurzame hechting.
 1. Weerbestendig: Het is bestand tegen UV-straling, schimmel, water en veroudering, waardoor de duivenpinnen stevig blijven, zelfs in extreme weersomstandigheden.
 1. Overschilderbaar: Nadat de kit volledig is uitgehard, kan deze zonder problemen worden overschilderd voor een naadloze afwerking.
 1. Milieuvriendelijk: Unibond polymeerkit is vrij van weekmakers, oplosmiddelen en siliconen, wat betekent dat het veilig is voor het milieu.
 1. Diverse kleuropties: Deze kit is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat je de kleur kunt kiezen die het beste bij je oppervlak past.

Duivenpinnen vastzetten met High Tack kit

Vogelpinnen vastzetten met High Tack kit

Naast een Unibond polymeerkit kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van een High Tack kit bij het vastzetten van duivenpinnen. Ook deze kit biedt weer zijn eigen voordelen: 

 1. Soepel te verspuiten: Deze kit is gemakkelijk aan te brengen, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.
 1. Extreem hoge aanvangskleefkracht: Het zorgt voor een muurvaste verlijming zonder extra fixatie.
 1. Snelle uitharding: Na het aanbrengen hardt de kit snel uit, zodat je snel verder kunt werken.
 1. Enorme eindsterkte: Met een eindsterkte van 28 kg/cm² is het bestand tegen de tand des tijds en weersinvloeden.
 1. Blijvend elastisch: De kit behoudt zijn elasticiteit, zelfs bij extreme temperatuurvariaties.
 1. Zeer temperatuurbestendig: Deze kit kan temperaturen tussen -40 ⁰C en +90 ⁰C weerstaan, ideaal voor buitentoepassingen.
 1. Milieuvriendelijk: High Tack kit is vrij van weekmakers, oplosmiddelen en siliconen, en veroorzaakt geen schadelijke dampen.

Stappen voor het bevestigen van duivenpinnen met Unibond polymeerkit of High Tack kit

Volg onderstaande stappen voor een optimaal resultaat bij het vastzetten van duivenpinnen met een Unibond polymeerkit of High Tack kit:

1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vrij is van stof en vuil.

2. Aanbrengen van kit: Snijd de tuit van de gekozen kit af en breng een gelijkmatige laag kit aan op het oppervlak waar de duivenpinnen moeten worden geplaatst. Maak hierbij gebruik van een kitpistool.

3. Plaatsing van duivenpinnen: Druk de duivenpinnen stevig in de aangebrachte kit, zodat ze goed op hun plaats zitten.

4. Uitharding: Laat de kit volledig uitharden volgens de instructies op de verpakking voor een sterke en duurzame hechting.

5. Optioneel schilderen: Als gewenst, kun je de duivenpinnen overschilderen met geschikte verf voor een esthetische afwerking.

Vogelpinnen vastzetten

Vogelpinnen vastzetten met Tackmasters

Kies Unibond Polymeerkit of High Tack kit, afhankelijk van je voorkeur, voor een betrouwbare en effectieve oplossing om duiven van je eigendom weg te houden. Beide kitten bieden uitstekende hechting en duurzaamheid voor langdurige bescherming tegen vogeloverlast. Bestel je High Tack kit of Unibond polymeerkit eenvoudig en snel bij Tackmasters. Profiteer van de laagste prijsgarantie in de Benelux en een snelle levering. Bestel je voor meer dan €35,-? Dan worden de producten gratis bij je thuisbezorgd.