Ontdek de beste lijm voor duivenpinnen

Duiven kunnen overlast veroorzaken op verschillende plaatsen, zoals op daken, balkons en terrassen. Deze overlast kan variëren van geluidshinder tot het achterlaten van uitwerpselen, wat schade kan veroorzaken aan gebouwen en gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen. Duivenpinnen zijn een effectieve oplossing om duiven te weren. Wij vertellen graag hoe je duivenpinnen het beste vast kunt zetten en welke lijm hier het meest geschikt voor is. Lees verder en bestel alle benodigdheden online. 

Duivenpinnen: wat zijn het?

Duivenpinnen, ook bekend als vogelpinnen of duivenweringspinnen, zijn een fysieke barrière die is ontworpen om duiven en andere vogels te ontmoedigen om op bepaalde oppervlakken te landen. Ze bestaan uit metalen pinnen die stevig op een ondergrond worden bevestigd met lijm. Deze pinnen voorkomen dat duiven op deze oppervlakken landen en nesten bouwen. Duivenpinnen worden bijvoorbeeld vaak gebruikt op daken, balkons, terrassen, vensterbanken en schoorstenen. 

Voordelen van duivenpinnen

Duivenpinnen bieden verschillende voordelen als het gaat om duivenwering:

  • Effectiviteit: Duivenpinnen zijn zeer effectief in het voorkomen dat duiven landen op plekken waar ze overlast veroorzaken.
  • Milieuvriendelijk: Duivenpinnen zijn een diervriendelijke oplossing, aangezien ze de duiven niet schaden. Ze ontmoedigen de duiven alleen om te landen.
  • Langdurige bescherming: Eenmaal geïnstalleerd, bieden duivenpinnen langdurige bescherming tegen duivenoverlast.
duivenpinnen lijm

Hoe duivenpinnen correct te installeren

Het correct installeren van duivenpinnen is essentieel om de gewenste resultaten te bereiken. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en droog is. Breng een gelijkmatige laag kit aan op het oppervlak waar de duivenpinnen vastgemaakt moeten worden. Dit klusje is zo geklaard met een kitpistool voor kokers of worsten. Druk de duivenpinnen stevig in de lijm, tot ze goed op hun plaats zitten. Wacht geduldig tot de kit goed uitgehard is, zodat er een duurzame hechting ontstaat. 

Welke lijm is het beste voor duivenpinnen?

Om duivenpinnen goed vast te zetten is het belangrijk om de juiste lijm te kiezen. We kunnen hier 2 producten voor aanraden. Als eerste onze Unibond Polymeerkit. Deze kit is universeel toepasbaar en weerbestendig. De kit heeft een extreem hoge eindsterkte. Bovendien is deze lijm overschilderbaar en milieuvriendelijk. Er zijn verschillende kleuren mogelijk, zodat het niet opvalt op het oppervlak. Ten tweede kunnen we onze Strong Bond High Tack kit van harte aanbevelen. Deze kit is soepel te verspuiten, heeft een extreem hoge aanvangskleefkracht en snelle uitharding. De eindsterkte is enorm (28 kg/cm²) en de kit behoudt zijn elasticiteit. Ten slotte is deze lijm milieuvriendelijk, zeer temperatuurbestendig en te gebruiken op allerlei soorten materialen. 

Bestel voordelig online

Bestel de lijm van je voorkeur en alle benodigdheden eenvoudig online in onze webshop. Bij ons vind je de laagste prijzen van Nederland en België. Bovendien bezorgen we de producten gratis bij je thuis wanneer je voor meer dan €35 besteld. We zorgen ervoor dat je de lijm en andere benodigdheden snel in huis hebt. Binnen de kortste keren heb jij geen overlast meer van duiven!