Dilatatiekit

Dilatatiekit: wat zijn dilatatievoegen en waarmee kun je ze het beste kitten?

Bouw jij aan gebouwen, wegen of bruggen of heb je je ergens in gespecialiseerd zoals vloeren leggen? Dan weet je dat op deze plaatsen aansluitvoegen de juiste elasticiteit moeten hebben. Zij moeten beweging van het materiaal kunnen opvangen. Gebeurt dit niét of op de verkeerde wijze? Dan gaat het materiaal uiteindelijk scheuren of erger nog … breken. Stel je eens voor dat het kitten van de dilatatievoegen van de Erasmusbrug met niet-elastisch materiaal gebeurt … Precies. Dat zou voor onoverbrugbare problemen zorgen. Vraag je je af wat dilatatievoegen zijn, wil je kennismaken met het begrip E-modulus of alleen weten wat de beste dilatatiekit voor jouw job is? Lees mee.

Dilatatievoegen kitten met dilatatiekit
Dilatatievoegen kitten van bijvoorbeeld wegen, gebouwen en bruggen doe je met dilatatiekit. 🥇

Wat zijn dilatatievoegen?

Met dilatatievoegen bedoelen we de aansluitvoegen tussen materialen die kunnen uitzetten en krimpen onder temperatuursverandering. Dilateren betekent namelijk ‘uitzetten’. Dilatatievoegen worden ook wel uitzetvoegen of bewegingsvoegen genoemd. Je kunt je voorstellen dat materiaal een pietsie krimpt en uitzet, afhankelijk van het seizoen. Misschien is het je weleens opgevallen dat jouw voordeur in de winter ‘vaster’ lijkt te zitten, bijvoorbeeld. Hoe werkt dit dan? Nou, hoe kouder en vochtiger het buiten is, hoe groter de kans dat een materiaal wat van dat vocht opzuigt en dus uitzet. Wat kun je eraan doen? Gebruik voor deze voegen een goede dilatatiekit. Wij hebben voor jou de perfecte dilatatiekit, namelijk onze Façade Sealer – ook wel dilatatievoeg kit of facade kit genoemd. Dilatatievoegen dicht je hiermee veilig en langdurig af. Deze kit voor het kitten van je dilatatievoegen heeft onder andere een gewenste, lage E-modulus. E-wattus? …

Wat is de E-modulus en waarom is-ie zo belangrijk?

E-modulus of voluit elasticiteitsmodulus is een maat voor de stijfheid van een materiaal. Simpel gezegd is de elasticiteitsmodulus de spanning die nodig is om het materiaal in lengte te verdubbelen. Hoe hoger de E-modulus, hoe hoger de stijfheid van het materiaal. Zo heeft diamant bijvoorbeeld een zéér hoge E-modulus, het is dan ook extreem sterk materiaal. Andersom geldt, hoe lager de E-modulus, hoe elastischer het materiaal is. Rubber is reuze elastisch, bijvoorbeeld. Met een polymeerkit, zoals onze dilatatiekit, creëer je een rubberachtige vulling van voegen en naden. Dit is ideaal voor het kitten of afdichten van dilatatievoegen.

💡 Weet je dat compriband op een soortgelijke wijze werkt? De voegband of tochtband die je tussen je kozijn en de muur aanbrengt, vangt gemakkelijk eventuele beweging van je materiaal op, net als dilatatiekit.

Dé dilatatiekit voor het kitten van je dilatatievoegen

Dilatatievoegen kitten met de beste dilatatiekit
Tackmasters dilatatiekit voor het betrouwbaar kitten van dilatatievoegen: Façade Sealer 🏰

Tackmasters dilatatiekit speciaal voor het kitten van aansluit- en dilatatievoegen is een schot in de roos. O ja? Zeker. Met de meest geschikte polymeren en antioxidanten in de mix is Façade sealer na uitharden blijvend elastisch. Daarnaast zul je verbluft zijn over zijn enorme eindsterkte. Je verspuit de kit relatief makkelijk en hij hecht uitstekend – ook zonder primer. Én zelfs op vochtige ondergronden. De Façade sealer dilatatiekit gaat (wanneer je ‘m correct verwerkt) tot 25 jaar mee. Al die tijd geniet je van de weers-, water-, en UV-bestendigheid van jouw voegwerk met dilatatiekit.

👁️‍🗨️ Wist je dat jouw huis in volle zomerzon een temperatuur tot wel 60 graden Celsius kan aantikken? Bizar, hè? Bij hoge vorst is dit overigens tot wel 20 graden in de min. Krachtige storm, extreme regenval of brandgevaarlijk zonlicht? Jij bent in ieder geval goed voorbereidt. Kitten met de Façade dilatatiekit houdt de dilatatievoegen van jouw woning of gebouw gezond. 🏡

Dilatatiekit bestellen | Service Tackmasters

Heb jij vragen over onze #1 dilatatiekit? Wil je bijvoorbeeld weten of-ie geschikt is voor het kitten van jouw specifieke dilatatievoegen, een eigenschap heeft die we hier niet besproken hebben of is er iets onduidelijk? Dan horen wij graag van je want interactie vinden we leuk. Stuur dus rustig een appje, e-mail of geef even een belletje. 📞

Naast professioneel advies geniet je bij ons van fantastische kwaliteit en scherpe prijzen. Wat wij alleen niet kunnen garanderen is dat we nooit een foutje maken. Gelukkig krijgen wij van Hans alsnog een vijf sterren review op Trustpilot:

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
“Supersnel en superservice. Voor de eerste maal besteld. Supersnel binnen. Een klein foutje met de kleur van een kitpatroon. Kan gebeuren geen enkel probleem. Even aangegeven via de mail, zelfde dag antwoord en VOLGENDE DAG al de juiste kleur binnen!! Echt perfect, makkelijk bestellen en héle nette prijzen!!”