De beste lijm voor het lijmen van stapelblokken!

De beste keuze voor het lijmen van stapelblokken? Tackmasters Brick Fix PU steenlijm! Deze gebruiksklare steenlijm is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van diverse steensoorten. De lijm is eenvoudig te gebruiken en snelhechtend. In een korte tijd bouw jij met deze lijm dus een stevige muur, border of plantenbak van stapelblokken. Wil je weten hoe je hierbij te werk gaat? Lees onze tips en bekijk het stappenplan hieronder.

Welke lijm voor stapelblokken?

Om stapelblokken aan en op elkaar te lijmen heb je geen cement nodig. Dit scheelt dus een hoop gedoe met aanmaken van cement en dergelijke. Alles wat je nodig hebt voor het lijmen van stapelblokken is een goede steenlijm zoals Tackmasters Brick Fix. Deze gebruiksklare, krachtige en snelhechtende lijm is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van diverse steensoorten. Hiermee lijm je moeiteloos materialen als gips, beton, cellenbeton, (kalk)zandsteenblokken en natuursteen snel muurvast.

Bus steenlijm met reiniger en pistool
Grote klus? Ontdek onze voordelige combideals.

Tackmasters Brick Fix is verkrijgbaar in 2 varianten:

 • Brick Fix 500 ml Hand is een snel uithardend, watervast polyurethaan lijmschuim. Speciaal ontwikkeld voor het lijmen van verschillende steensoorten. Binnen 30 minuten creëer je met deze lijm een sterke belastbare verbinding. Zowel binnen als buiten te gebruiken.

  Verbruik: Ca. 16 m¹ bij lijmdikte van 5 cm breed.

 • Brick Fix 750 ml Gun, bevat dezelfde lijm als de Brick Fix 500 ml handlijm, maar wordt aangebracht met behulp van een handig pistool. Deze is eenvoudig op de spuitbus te bevestigen en zorgt voor de juiste afstand tot het te lijmen oppervlak.

  Verbruik: Ca. 25 m¹ bij lijmdikte van 5 cm breed.

Ook geschikt voor lijmen stapelblokken

Naast onze speciale PU steenlijm kun je ook polymeerkit gebruiken voor het lijmen van stapelblokken. Tackmasters Unibond polymeerkit is een sterke, elastisch blijvende kit. Deze kit is te gebruiken voor verschillende toepassingen: verlijmen, monteren, afdichten en voegen. Unibond polymeerkit hecht zonder primer op de meeste materialen zoals beton, (natuur) steen, gips en hout. Polymeerkit is bovendien bestand tegen UV-straling, weersinvloeden en water en daarom geschikt voor gebruik buiten. Ga je donker gekleurde stapelblokken lijmen? Tackmasters Unibond Polymeerkit is naast wit en transparant ook verkrijgbaar in de kleuren zwart en grijs.

Stappenplan lijmen stapelblokken

 • Stap 1: De ondergrond
  Zorg voor een vlakke en rechte ondergrond. Graaf de ondergrond iets af zodat de onderkant van de eerste laag iets onder het terras of gazon komt. Gebruik opsluitbanden of tegels om een vlakke ondervloer te creëren.
 • Stap 2: De basis
  Zet de basis van de muur, border of plantenbak eerst een keer uit voordat je begint met lijmen. Probeer rekening te houden met de afmetingen van de stapelblokken. Voor het mooiste resultaat kies je voor een vorm waarbij de stapelblokken niet bewerkt hoeven worden. Als je tevreden bent met het resultaat en de ondergrond volledig waterpas en groot genoeg is kun je beginnen met het verlijmen van de eerste laag. Bevochtig eventueel de ondergrond licht met een plantenspuit voordat je de lijm erop spuit. Dit bevordert het hechtingsproces.
 • Stap 3: De tweede laag
  Breng een tweede laag aan. Je kunt hierbij wat minder lijm gebruiken dan voor de eerste laag. Plaats de blokken van de tweede laag bij voorkeur in verband. Dit betekent dat de naden van de stapelblokken niet recht boven de naden van de eerste laag geplaatst worden. Verwijder eventuele lijmresten direct. Gebruik hiervoor eventueel Tackmasters Gun Cleaner.
 • Stap 4: De afwerking
  Wordt de bovenkant van de stapelblokken bedekt door bijvoorbeeld planten dan is een mooie afwerking niet noodzakelijk. Is deze wel zichtbaar dan kun je ervoor kiezen om afdekranden te gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en diktes. Ook heb je de keuze uit een gladde of juist robuuste afwerking. De afdekranden kunnen met dezelfde lijm of kit als tussen de stapelblokken gebruikt is bevestigd worden.

Alles voor jouw klus

In onze webshop bestel je heel eenvoudig alle benodigdheden voor het lijmen van stapelblokken. Naast een ruim assortiment scherp geprijsde lijmen en kitten hebben wij namelijk ook een groot aantal accessoires, cleaners en gereedschappen. Niet zeker of je alles hebt? Wij adviseren je graag!