D4 houtlijm voor het verlijmen van houtverbindingen

De Master Woodglue D4 van Tackmaster is een houtlijm die speciaal is ontwikkeld voor het verlijmen van constructie verbindingen waaronder zwaluwstaart, pen-gat, drevels en veren. Daarnaast is hij uitermate geschikt voor het verlijmen van diverse houtsoorten.

Waarvoor kun je D4 houtlijm gebruiken?

D4 houtlijm is een watervaste houtlijm. Hierdoor is hij ideaal voor zowel gebruik binnens- als buitenshuis. De houtlijm kan tegen langdurig contact met water. Dit maakt hem geschikt voor houten montage verbindingen, buitenmeubelen, pieren of boten.

Ook voor het verlijmen van verschillende houtsoorten is deze houtlijm in de meeste gevallen een hele goede keuze. Zo is hij geschikt voor onder anderen hard- en zacht hout, multiplex, MDF, fineer en exotische houtsoorten zoals wengé en merbau. 

Wat is het verschil tussen D3 en D4 houtlijm

Flacon houtlijm D3

D3 houtlijm is een houtlijm die zeer geschikt is voor toepassingen bij een vochtig binnenklimaat. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld badkamers. Ook voor toepassingen, buiten onder een afdak is D3 houtlijm een goede keus. Echter is de D3 houtlijm, in tegenstelling tot D4 houtlijm slechts beperkt bestand tegen weersinvloeden en water.

Houtlijm nodig voor bijvoorbeeld de badkamer? De Master Woodglue D3 is zeer krachtig, droogt snel en is gemakkelijk aan te brengen. 

Is houtlijm overschilderbaar?

Nadat je de D4 houtlijm goed hebt uit laten harden kun je deze schuren en is hij overschilderbaar. Nu droogt houtlijm redelijk snel maar om de houtlijm volledig uit te laten harden moet je ongeveer 12 uur droogtijd aanhouden. Hou er wel rekening mee dat bijvoorbeeld beits anders kleurt op lijm. In dit geval moet je de lijmresten volledig wegschuren of het hout eerst in de beits zetten voordat je deze verlijmt.

Zorg voor bescherming en een goede ventilatie

Wanneer je met houtlijm werkt is het belangrijk om goed te ventileren. De Master Woodglue D4 van Tackmaster is milieuvriendelijk maar toch is ventilatie tijdens het werken met houtlijm altijd aan te raden. Ook kun je de huid beschermen door gebruik te maken van werkhandschoenen. Deze zijn er in verschillende maten en zijn gemaakt van een ademende stof. Ook zijn ze waterafstotend, hebben ze een flexibele pasvorm en een hoge tastgevoeligheid.

Aan de slag

Wil je aan de slag gaan met D4 houtlijm of een andere houtlijm? Maak gebruik van de snelle levering en goede prijs- kwaliteit verhouding van Tackmasters. Ook voor andere projecten, zowel binnen- als buitenshuis ben je aan het juiste adres. Tackmastersis ook voor jou dé leverancier van lijmen, kitten, PUR schuimen, spuitlijmen en contactlijmen. Ook leveren wij diverse soorten boren, zagen, slijpschijven, diamantproducten, schroeven en accessoires. Wij blijven ons assortiment continu uitbreiden om aan de wensen van onze klanten te blijven voldoen. Dus ben je op zoek naar een hoogwaardige High Tack lijmkit, EPDM contactlijm of Multi tool zaagblaadjes? Dan bestel je deze gemakkelijk en snel bij tackmasters.nl! Wij garanderen de laagste prijzen van Nederland en België, omdat we rechtstreeks importeren vanaf de producent.