EPDM ROOFING CONTACT

Waardering 4.80 op 5 gebaseerd op 5 klantbeoordelingen
(5 klantbeoordelingen)

EPDM Contactlijm

Waarom dit product?

  • Geschikt voor alle soorten EPDM
  • Eenvoudige applicatie met roller of kwast
  • Zeer krachtig
  • Hoog percentage vaste stoffen
  • Methyleenchloride / Dichloormethaan vrij
vanaf €11,00 Excl. BTW

Over dit product

Tackmasters EPDM Roofing contactlijm is een zeer sterke, hoogwaardige, EPDM contactlijm welke dubbelzijdig aangebracht dient te worden met een kwast of vachtroller. Tackmasters EPDM contactlijm wordt toegepast voor het verlijmen van alle EPDM soorten op vele ondergronden. EPDM is een synthetisch rubber dat steeds meer gebruikt wordt voor het bekleden van nieuwe daken als voor renovatie van bestaande dakbedekkingen. Speciaal ontwikkeld om alle soorten Europees en Amerikaans EPDM folie op diverse materialen te verlijmen. De lijm moet dubbelzijdig worden aangebracht. 

Geschikt voor verlijming op EPDM, HPL, OSB, underlayment, plaatmateriaal, hout, beton, staal, rubber, bitumen, PVC, TPO, diverse kunststoffen, etc. Temperatuurbestendigheid -40 tot +140 °C. Verbruik 3,5 - 4 m² per Liter bij dubbelzijdig gebruik. Tackmasters EPDM Roofing Contact EPDM contactlijm is een contactlijm welke zeer laag is in oplosmiddelen en vrij van chloor houdende bestanddelen wat deze lijm een lager gezondheidsrisico geeft en beter is voor mens en milieu.

 

 

 

Zorg dat de te verlijmen ondergrond droog, schoon en vetvrij is. De EPDM contactlijm is gebruiksklaar en dient dus niet te worden verdund. Tackmasters EPDM contactlijm moet tweezijdig worden aangebracht. Rol het EPDM helemaal uit op het oppervlak en wacht een half uur. Brengt de contactlijm aan met een roller op zowel het EPDM als de ondergrond. Laat de lijm drogen tot deze handdroog is en niet meer pikt. Breng het EPDM aan en druk goed aan met een bezem of roller.  Bij zeer poreuze ondergronden is het essentieel dat er voldoende contact is tussen beide lijmlagen, wij adviseren bij minimaal contact een extra laag EPDM contactlijm aan te brengen. De EPDM lijm mag alleen worden verlijmd bij droge weersomstandigheden en bij een temperatuur die hoger is dan 5ºC.

Tackmasters EPDM Roofing Contact contactlijm, kan ook worden gebruikt voor het verlijmen van hulpstukken op het dak zoals dak doorvoeren, wel raden wij in dit geval aan om ook een strook EPDM kit aan te brengen. Op deze manier ontstaat geen vochtvorming bij de contactlijm. Behalve voor dak toepassingen, kan Tackmasters EPDM contactlijm worden gebruikt voor het verlijmen van vijver folies.

Niet geschikt voor het verlijmen van PP, PE, EPS, XPS, piepschuim, polystyreen- en polyurethaan producten. * PVC en weekmaker houdende materialen zijn alleen te verlijmen als het materiaal niet meer dan 16% weekmakers bevat. Neem bij twijfel over de geschiktheid van uw materiaal altijd contact op voor het juiste lijmadvies. Ook adviseren wij van te voren een hechtingstest uit te voeren.

Inhoud

, , ,

Reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veel gestelde vragen

Hieronder hebben we alvast voor je uitgerekend hoeveel m2 EPDM folie je tweezijdig kunt verlijmen per inhoudsmaat.

1 liter                    +/- 3.5 M2
2,5 liter                +/-8,75 M2
5 liter                    +/- 17,5 M2

Na 2 – 4 minuten kunnen de beide ondergronden aan elkaar verlijmd worden door stevig aandrukken met een bezem of roller.

Het grote voordeel van EPDM is dat die rechtstreeks op bitumen kan worden gelijmd. Dit is een is een veel goedkopere en efficiëntere oplossing dan eerst de oude bitumen te verwijderen.

EPDM heeft een breed temperatuurbereik van -40°C tot maar liefst 130 °C. Dankzij de uitstekende elasticiteit wordt dit synthetisch rubber nauwelijks aangetast, ook niet wanneer er plotseling snelle temperatuurwisselingen optreden.