Bouwschuim kopen? Ontdek alle varianten en kies de juiste voor jouw klus!

Voor bouwschuim, montageschuim, isolatieschuim of PU schuim – hoe je het ook noemen wil – zit je goed bij Tackmasters. Dit type schuim kan op veel plekken in huis gebruikt worden. Zo is het zeer geschikt voor het dichten van kieren, gaten en holle ruimten. Bovendien kun je het toepassen in alle soorten bouwmaterialen, bijvoorbeeld voor de montage, het vastzetten, dempen, isoleren en lijmen van ramen en deuren. 

Benieuwd naar meer toepassingen, de kenmerkende eigenschappen en welk type je nu precies het beste voor jóu klus kunt gebruiken? Ontdek het zelf. En lees meer over de voordelen van bestellen bij Tackmasters.

Wat is bouwschuim precies?

En is bouwschuim hetzelfde als purschuim? Goede vraag. Bouwschuim is een andere benaming voor PU schuim. Bouwschuim is dus eigenlijk gewoon purschuim. PU schuimen zijn ontzettend breed in hun toepassingsmogelijkheden. Zo kun je er onder andere deurkozijnen en metselwerk mee isoleren en afdichten, doorvoeren van leidingen en openingen van kabels mee afdichten en opvullen, kozijnen mee dichtschuimen, isolatie- en decoratiepanelen, kozijnen en badkuipen mee lijmen en vastzetten en nog veel meer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor iedere toepassing hebben we een specifieke PU schuim die je kunt toepassen. Denk aan een brandwerende PU schuim, flexibele purschuim of één speciaal gemaakt voor stenen ondergronden.

Welke bouwschuim heb je nodig?

Groene bus purschuim met pistool aansluiting
PU schuim kopen

In de basis zijn er drie soorten bouwschuim, namelijk regulier purschuim, flexpur en brandwerende pur. We zetten voor je op een rij voor welk gebruik iedere pursoort het best geschikt is.

  • Regulier purschuim: bij binnenruimtes die het hele jaar door een relatief constante temperatuur behouden, zoals de woonkamer.
  • Flexpur: voor buiten en wanneer je constructie met veel temperatuurschommelingen te maken krijgt, zoals een badkamer.
  • Brandwerende pur: voor het brandwerend afdichten van voegen of ruimtes.

Doorgaans is reguliere purschuim goedkoper in aanschaf en dus goed te gebruiken als je constructie met weinig temperatuurverschillen te maken krijgt. Als dit wel het geval is, dan kan het krimpen en uitzetten scheurtjes en deukjes in de bouwschuim veroorzaken. Hierdoor verliest het draagkracht of kan er tocht doorheen komen.

Wanneer je constructie dus blootgesteld wordt aan temperatuurschommelingen raden we het gebruik van flexpur aan. Flexpur is elastisch, waardoor het meeveert met de bewegingen. Hierdoor behoudt het langer zijn isolerende en afdichtende eigenschappen. Dit maakt deze bouwschuim ook geschikt voor een buitentoepassing.

Voor het brandwerend afdichten van je voegen kun je speciale brandwerende pur gebruiken. Deze werkt brandvertragend en vormt een afdichting tegen rook en gas.

Hoe gebruik je bouwschuim?

Het gebruik van bouwschuim begint met een purpistool. Als je de pur wilt snijden, heb je verder een mesje nodig. Ook een voegnozzle is handig om paraat te houden. Daarnaast adviseren we om met de juiste beschermingsmiddelen te werken, zoals een veiligheidsbril, werkhandschoenen en goed sluitende werkkleding. Mochten er onverhoopt restjes schuim op andere oppervlaktes dan bedoeld terecht komen, dan kun je gebruik maken van een speciale reinigingsspray. Als je purschuim van je handen wil verwijderen, kun je het beste gebruik maken van aceton.

Laagste prijsgarantie van Nederland én België

Tackmasters is ook voor jou dé leverancier van lijmen, kitten, bouwschuimen, spuitlijmen en contactlijmen. We breiden ons assortiment continu uit om aan de wensen van onze klanten te blijven voldoen. Bovendien garanderen we de laagste prijzen van Nederland en België, omdat we rechtstreeks importeren vanaf de producent. We streven er dan ook naar om zowel grote als kleine bedrijven, ZZP’ers en particulieren voor de beste prijs en kwaliteit hun producten te kunnen laten inkopen.