Beton lijmen buiten

Beton lijmen buiten? Lees alles over onze #1 betonlijm voor buiten.

Wil jij betonblokken lijmen voor in de tuin en ben je op zoek naar de beste betonlijm voor buiten? Lees dan snel verder. In dit blog vertellen wij je alles wat je moet weten over beton lijmen buiten.

Betonblokken of stapelblokken zijn zeer geschikt voor het maken van een mooie bloembak, border of bijvoorbeeld een trap in de tuin. Deze robuuste blokken van beton zijn goed bestand tegen alle weersomstandigheden en kunnen tegen een stootje. Daarnaast zijn ze ook nog eens vrij eenvoudig te gebruiken. Door het handige formaat kun je betonblokken heel goed stapelen en bouw je in een korte tijd een stevig muurtje of prachtige plantenbak voor in de tuin. Ook voor een stoere tuinbank zijn betonblokken zeer geschikt. Een paar mooie houten planken als zitting en jouw bank is klaar voor gebruik!

Welke product om beton blokken buiten te lijmen?

Wil jij stapelblokken in de tuin gebruiken dan is het goed om te weten dat je hiervoor niet aan slag hoeft met cement. Je kunt deze namelijk gewoon op elkaar lijmen met een goede betonlijm voor buiten. Het voordeel van betonlijm t.o.v. cement is dat je met lijm netter kunt werken. Ook is betonlijm voor buiten vele malen sterker dan cement. Natuurlijk vind je betonlijm ook in het uitgebreide assortiment lijmen en kitten in onze webshop. We geven je een paar opties voor beton lijmen buiten:

Beton lijmen buiten
Brick Fix Steenlijm, onze nr 1 om beton buiten te lijmen, verkrijgbaar in 2 varianten
  • Brick Fix 500 ml Hand is een snel uithardend, watervast polyurethaan lijmschuim. De lijm is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van diverse steensoorten, o.a. gips, beton, cellenbeton, (kalkzand) steenblokken en natuursteen. Binnen 30 minuten een sterke belastbare verbinding. De lijm is owel binnen als buiten te gebruiken en verbruikt ca. 16 m¹ bij lijmdikte van 5 cm breed.
  • Brick Fix 750 ml Gun, bevat dezelfde lijm als de Brick Fix 500 ml handlijm, maar wordt aangebracht met behulp van een handig pistool. Deze is eenvoudig op de spuitbus te bevestigen en zorgt voor de juiste afstand tot het te lijmen oppervlak. Verbruik: Ca. 25 m¹ bij lijmdikte van 5 cm breed.
  • Unibond polymeerkit. Een sterke, elastisch blijvende kit voor verlijmen, monteren, afdichten en voegen. De kit geeft een uitstekende hechtig zonder primer op de meeste materialen en ondergronden zoals beton, (natuur) steen, gips en hout. Deze kit is bestand tegen UV-straling, weersinvloeden en water. Verkrijgbaar in zwart en grijs wat ideaal is voor het lijmen van beton, maar is ook leverbaar in wit en transparant.

Waar moet je op letten bij beton lijmen buiten?

Een paar betonblokken en de juiste lijm, dat is alles wat je nodig hebt als je beton gaat lijmen buiten. Voordat je gaat beginnen geven we je graag nog een aantal tips mee:

  • Zorg voor een vlakke en stabiele ondergrond, gebruik bij voorkeur opsluitbanden als fundering. Graaf hiervoor de grond waarop de constructie geplaatst wordt af zodat de eerste laag betonblokken iets onder het maaiveld komt. Zorg ervoor dat de grond goed waterpas is en leg de opsluitbanden op de kant in het afgegraven stuk.
  • Houd bij het uitzetten van de constructie rekening met de afmetingen van de blokken zodat je deze niet hoeft te bewerken. Zorg ook dat de fundering groot genoeg is. Gebruik hoekelementen voor extra stevigheid
  • Plaats een 2e laag in verband voor extra stevigheid. Hierbij plaats je geen naden direct boven elkaar, maar laat je ze minimaal ¼ verspringen.
  • Gebruik een dikke laag betonlijm voor het vastlijmen van de eerste laag betonblokken op de fundering. Voor een tweede en eventuele volgende laag volstaat een dunne laag of een beetje lijm bij de beide uiteinden en in het midden van het blok. Het is niet nodig om ook lijm aan te brengen op de zijkanten van de blokken (dus tussen de blokken). Verwijder eventuele lijmresten direct.
  • Plaats afdekranden om de bovenste rand van de betonblokken netjes af te werken.

Direct aan de slag met de #1 betonlijm

Direct aan de slag met beton lijmen buiten? Bestel ons betonlijm en alle toebehoren gemakkelijk online bij Tackmasters. Plaats je bestelling voor 16.00 uur en je ontvangt jouw betonlijm voor buiten de volgende werkdag al in huis. Daarnaast ben je bij Tackmasters gegarandeerd van de laagste prijs van Nederland en België. Bekijk ook onze extra voordelige combideals.

Heb je nog vragen of wil je liever een persoonlijk advies over de beste betonlijm voor buiten of een van onze andere producten? Neem vrijblijvend contact op met onze professionals.