beton lijmen en kitten

Beton kitten? Lees er alles over!

Ga je binnenkort beton kitten? Lees je dan goed in over de verschillende soorten kit. Onze tip? De Strong bond high tack kit van Tackmasters!

De beste beton kitten van Nederland

Beton is nog steeds één van de meest gebruikte bouwmaterialen in Nederland. Dagelijks wordt er onder meer de huizenbouw duizenden liters beton gegoten. Een high tack kit is een uitstekende oplossing om betonnen onderdelen te lijmen, monteren, af te dichten of te voegen. Binnen 24 uur is de kit uitgehard en kan je door met de volgende klus!

Waarom beton kitten?

Beton is als universeel bouwmateriaal breed inzetbaar, met een hardheid en duurzaamheid die in de buurt komt van natuurlijk gesteente. Om die hardheid te ondersteunen is het belangrijk dat de verbinding even sterk en duurzaam is. Door beton te kitten zorg je voor een blijvende en duurzame verbinding.

Ongemerkt worden veel betonnen elementen met kit bevestigd of afgewerkt. Denk maar eens aan het verlijmen van een (binnen)muur uit betonblokken of het bevestigen en afdichten van betonelementen in de tuin.

Wat is de beste kit voor beton?

De beste keuze voor het kitten van beton is onze Strong bond high tack kit. Een koker met 290 ml kost maar €3,99. Bovendien betaal je geen verzendkosten vanaf €35. Gaat het om een grote klus? Zorg dan dat je direct voldoende bussen kit inkoopt om tekort tijdens je werkzaamheden te voorkomen!

Ga je beton verlijmen en wil je een maximaal resultaat qua hechting en duurzaamheid? Dan is de Power tack constructielijm een meer dan uitstekend alternatief. Door een reactie met vocht uit de ondergrond ontstaat er een sterke, duurzame en watervaste lijmverbinding. Daarnaast is hij uitgehard in slechts één uur! Voor maar €5,94 kun je een bus Power tack bestellen.

Waterdichte kit voor beton

Kies je voor de High tack kit of Power tack lijm van Tackmasters, dan kies je voor een waterdichte oplossing. Toepassingen in de buitenlucht, de kelder, badkamer of keuken zijn dus geen enkel probleem!

Hoe kan ik beton kitten?

Als je beton gaat kitten is het belangrijk om rekening te houden met de toepassing van datgene wat je wilt kitten én eventuele demontage. Wil je bijvoorbeeld betonblokken voor een binnenmuur kitten? Wees dan niet te zuinig en trek strepen langs de rand. Wil je echter betonnen borders als plantenbak maken in de tuin. Zet dan stippen met een afstand van zo’n 10 tot 15 centimeter. Je verbruikt hiermee niet veel kit en de blokken zijn achteraf makkelijker los te maken.

beton lijmen en kitten