Welke houtlijm is het beste? Ontdek de voordelen van onze houtlijm d4 en kies de #1 optie van 2023

Wat is de beste houtlijm? Check de nummer 1

Wil je weten wat de beste houtlijm is? We vertellen je graag meer over de houtlijmen Master Woodglue van Tackmasters. We verklappen alvast: voor toepassingen met water en condens kun je het beste de houtlijm D4 gebruiken. Lees verder voor meer informatie over onze producten. Of neem direct contact met ons op!

Wat is de beste houtlijm?

Als je op zoek bent naar de beste houtlijm dan ben je bij Tackmasters aan het juiste adres. We hebben diverse houtlijmen, zodat je voor iedere klus de juiste lijm kunt gebruiken. Zo is de Master Woodglue D3 een houtlijm die speciaal ontwikkeld is voor het verlijmen van verbindingen, pen-gat, zwaluwstaart, drevels, veren, etc.. Maar ook voor het watervast verlijmen van montageverbindingen van hout is deze lijm is zeer geschikt. Ook de houtlijmMaster Woodglue D4 is van hoogwaardige kwaliteit en bovendien uitermate geschikt voor het verlijmen van de meeste houtsoorten, waaronder hard- en zachthout en exotische houtsoorten, multiplex, MDF, fineer, hardkunststofplaten en andere houtachtige materialen.

Houtlijm in buitentoepassingen

Het gebruik van een Master Woodglue heeft een hoop voordelen. Naast het comfortabele gebruik zijn deze houtlijmen zeer krachtig, milieuvriendelijk en toepasbaar voor zowel constructieve verbindingen als vlakverlijming. Daarnaast is de D4 houtlijm zowel voor binnen- als buitentoepassingen geschikt. De lijm heeft een hoge verdraagzaamheid tegen weersinvloeden, zoals regen en condensatie.

Hoe breng je houtlijm aan?

Als je de houtlijm goed aanbrengt, ben je ervan verzekerd dat dit hoogwaardige product optimaal werkt. We leggen je daarom graag stap voor stap uit hoe je de lijm aan moet brengen door middel van een kam, roller of spuit.

  1. Zorg ervoor dat de ondergrond vuil- en vetvrij is. Gebruik hiervoor de juiste reinigingsmiddelen
  2. Breng de lijm vervolgens enkelzijdig aan. Indien er sprake is van poreuze ondergrond lijm aan beide zijden aanbrengen. 
  3. Klem of klop de producten aan met geschikt gereedschap. 
  4. Verwijder de lijmresten met een geschikt middel.

Als de houtlijm wat dik is, kan de lijm eventueel verdund worden met 3% (water). Het beste kun je het verwerken in een temperatuur tussen de +5 en +40 graden Celsius. En na opening kun je de Master Woodglue tot wel 24 maanden goed houden!

Houtlijm eenvoudig schoonmaken

Wilt u de houtlijm schoonmaken? Niet uitgehard materiaal op gereedschap of een andere ondergrond kun je direct verwijderen met de Tackmasters Seal & Bond remover of Tackmasters Cleaner. Je kunt je handen eenvoudig reinigen met de handige schoonmaakdoekjes, ook wel Tackmasters Handywipes. Uitgehard materiaal is alleen mechanisch te verwijderen.

Meer weten over de beste houtlijm?

De beste houtlijmen zijn bij Tackmasters verkrijgbaar in de kleur wit. De Master Woodglue D3 is beschikbaar in flacons van 500 en 750 mL. De Master Woodlgue D4 is alleen verkrijgbaar in een flacon van 500 mL. Wil je meer informatie over onze houtlijmen? Stel je vraag gerust door contact op te nemen. Wij beantwoorden je vragen graag. Wil je onze andere lijmproducten bekijken? Dat kan ook!