Aluminium lijmen in plaats van lassen of solderen? Zeker!

Aluminium lijmen klinkt misschien wat raar, maar het is zeker niet onmogelijk. Sterker nog, het lijmen van aluminium in plaats van lassen of solderen heeft flink wat voordelen. We vertellen je graag meer over deze voordelen en geven je antwoorden op de meest gestelde vragen.

De voordelen van lijmen in plaats van lassen of solderen

Aluminium lijmen

Waar lassen of solderen vaak een uitdagendere klus is en de nodige oefening vereist, is dat met het lijmen van aluminium wel anders. Door gebruik te maken van de juiste lijm en accessoires zoals een kitpistool, maak je het jezelf gemakkelijk. Maar dit is zeker niet het enige voordeel. Zo werkt het lijmen van aluminium gewichtsbesparend omdat je er geen extra materiaal zoals lasdraad of soldeermateriaal hoeft toe te voegen. Ook levert het een strakke, en nette verbinding op tussen het materiaal. Daarnaast is de kans op vervorming bij hogere temperaturen zoals bij lassen of solderen groot. Door aluminium te lijmen met een kit kun je deze vervorming voorkomen.

Met welke kit kan je aluminium lijmen?

Om voor een sterke verbinding te zorgen is het belangrijk om de juiste lijm te kiezen. Werk je het liefst met een kant-en-klare lijm die gemakkelijk is aan te brengen met een kitpistool? Dan is onze Strong Bond High Tack de beste keuze. Je kunt deze High Tack kit voor vrijwel elke toepassing gebruiken. Zo ook voor het lijmen van aluminium. Deze kit is extreem sterk en je kunt hem gebruiken zonder primer. Daarnaast hecht hij zelfs op vochtige ondergronden.

Aluminium lijmen met high tack
Aluminium lijmen doe je met een sterke montagekit.

Aluminium lijmen met contactlijm uit blik

Breng je jouw lijm liever aan met een kwast? Met onze Master Contact lijm wordt het verlijmen van je aluminiumverbinding een fluitje van een cent. Breng de lijm dubbelzijdig aan met een kwast of een vachtroller en ga voor een ijzersterke en sneldrogende verbinding. de Master Contact lijm is vrij van chloorhoudende bestanddelen en is laag in oplosmiddelen. Dit maakt deze krachtpatser ook nog eens een betere keus voor mens en milieu.

Kun je aluminium lijmen zonder klemmen te gebruiken?

Om ervoor te zorgen dat de verbinding tijdens het drogen goed op zijn plaats blijft is het verstandig om gebruik te maken van klemmen. Op deze manier krijg je een sterke en gelijkmatige hechting. Heb je geen klemmen? Maak gebruik van tape om het aluminium op zijn plaats te houden.

Kan ik het aluminium opnieuw bewerken na het lijmen?

In sommige gevallen is het mogelijk om gelijmde aluminium onderdelen opnieuw te bewerken. Dit hangt af van de lijm die je gebruikt. Raadpleeg altijd de gebruiksaanwijzing en een deskundige voordat je het aluminium opnieuw gaat bewerken.

Hoe voorkom ik dat lijm op plekken komt waar ik het niet wil hebben?

Om te voorkomen dat de lijm zich buiten het aluminium verspreidt, kun je voor het lijmen gebruik maken van tape als afbakening. Breng de tape rondom het te verlijmen gebied aan om de lijm op zijn plek te houden. Toch nog lijm gemorst? Gebruik onze Handy Wipes schoonmaakdoekjes. Deze kant en klare doekjes zijn zacht voor de huid en gemakkelijk in gebruik.

Aluminium lijmen

Om ervoor te zorgen dat het lijmen van aluminium een sterke en duurzame verbinding oplevert, is het belangrijk om de juiste lijm te gebruiken. Kies hierbij voor een contactlijm uit blik of onze Strong Bond High Tack kit. Daarnaast is het aan te raden om klemmen te gebruiken bij het drogen van de lijm.

Aluminium lijmen

Bestel gemakkelijk online

Klaar om aan de slag te gaan met het lijmen van jouw aluminium verbinding? Bestel de juiste lijm en alle benodigdheden gemakkelijk online. Zo vind je bij Tackmasters diverse soorten lijmen en kitten maar ook voor benodigdheden zit je bij Tackmasters goed. Zo bestel je gemakkelijk online alles voor jouw klus. Ook profiteer je van de laagste prijzen van Nederland en België. Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan heb je de producten de volgende werkdag al in huis.

Kom je er niet helemaal uit of heb je nog een vraag? Neem gerust contact op met onze experts. Zij voorzien je graag van een persoonlijk advies.