steenlijm

Alles wat je moet weten over steenlijm

Wil je graag aan de slag met het lijmen van diverse steensoorten? Dan is onze steenlijm ideaal voor jouw klus, ook buiten. We vertellen jou graag meer over deze lijmsoort en hoe je deze het beste aan kunt brengen. Lees je verder?

Wat is steenlijm?

steenlijm
Brick Fix Hand voor 16:00 uur = morgen in huis

Tackmasters’ steenlijm is een gebruiksklaar, watervast, snel uithardend polyurethaan 1K lijmschuim. Speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van diverse steensoorten, waaronder gips, beton, cellenbeton, (kalkzand) steenblokken en natuursteen. Onder invloed van luchtvochtigheid hardt deze polyurethaanlijm uit tot een hoogwaardige, duurzame lijmverbinding. Hiermee is onze lijm het ideale product voor de verlijming van steenachtige materialen op diverse ondergronden. Een perfect alternatief voor mechanische bevestiging en mortels. Tevens te gebruiken als watervaste constructielijm voor diverse producten zoals (hard) hout, metaal, kunststof en dergelijke.

Welke steenlijm kies je?

Voor je aan de slag gaat, is het goed om te weten dat er twee soorten van deze lijmsoort verkrijgbaar zijn, namelijk: een PU steenlijm pistool en een PU steenlijm hand. Beide zijn ze gebruiksklaar, watervast, snel uithardend polyurethaan 1K lijmschuim. Speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van diverse steensoorten, waaronder gips, beton, cellenbeton, (kalkzand) steenblokken en natuursteen. Echter is de verpakking anders. De PU steenlijm is beschikbaar in de ‘Aerosol 500 ml’ (Spuitbus met rietje) en in de ‘PU steenlijm Aerosol 750 ml’ voor op een pur pistool.

Waarom kiezen voor de lijm(en) van Tackmasters?

steenlijm pistoollijm
Brick Fix Gun voor de laagste prijsgarantie van NL én BE

Maar wat zijn de voordelen van onze steenlijm(en) nou precies? Deze zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Gebruiksklaar
  • Watervast
  • Sneldrogend
  • Binnen 30 minuten belastbaar
  • Hechting op vrijwel iedere ondergrond
  • Houdbaarheid 12 maanden.
  • Gebruiksvriendelijk en tijdbesparend

Daarnaast ontstaat er binnen 30 minuten een sterke belastbare verbinding én is de lijm ook buiten toepasbaar.

Buiten stenen lijmen

We kunnen aan de slag! En gelukkig is het aanbrengen van steenlijm niet de meest gecompliceerde klus. Zorg er voor dat ondergronden schoon, droog, vet- stofvrij en draagkrachtig zijn voor je begint. Ontdoe hechtvlakken van loszittende bestandsdelen, de ondergronden hoeven niet volledig droog te zijn. Schud de bus nu ca. 20x krachtig. Ondergrond eventueel licht voorbevochtigen met behulp van een plantensproeier. Ondergronden vooraf altijd testen op hechting. En lijmen maar!

Meer weten?

Ben je benieuwd naar onze steenlijm en wil je graag meer informatie of heb je vragen? Neem gerust contact op. Onze specialisten beantwoorden je vragen graag. Bekijk het volledige assortiment contactlijmen.