plintenkit

Afkitten plinten: appeltje eitje!

Aan de slag met het afkitten van je plinten? Dit is niet moeilijk met behulp van Tackmasters’ kit producten. Wij vertellen je precies hoe je aan de slag kunt gaan en waar je op moet letten. Heb je hierna nog vragen? Neem gerust contact op voor advies.

Het beste product voor je plinten

Universeel toepasbaar!

Voor je gaat beginnen met het afkitten van je plinten op een ondergrond is het van belang dat je een hoogwaardige kit gebruikt. Wij raden je onze polymeerkit sterk aan. Deze polymeerkit is een transparante kit en geschikt om praktisch alles te lijmen, monteren, afdichten en voegen. De kit hecht uitstekend zonder primer op de meeste, zelfs vochtige ondergronden en materialen. Daarnaast is de kit erg geliefd wegens de snelle doorharding.

Wat heb je nodig ter voorbereiding?

Je weet nu welk kitmiddel je het beste kunt gebruiken voor het afkitten van plinten. Ook voor de onderkant van je plint is dit een goed product voor afkitten. Maar naast je kitmiddel, heb je ook nog een aantal andere producten nodig ter voorbereiding. Zo hebben we diverse professionele kitpistolen op voorraad. Deze zijn ook geschikt voor stuggere lijmkitten en hebben gemakkelijke deblokkering. Daarnaast hebben we ook verschillende voegenbanden, schoonmaakdoekjes én lijm en kit verwijderaar. Kijk vooral even rond en controleer wat je nog nodig hebt! Twijfel je nog over een bepaald product? Onze adviseurs staan voor je klaar.

Het afkitten van je plinten als een pro!

We kunnen eindelijk aan de slag gaan met het afkitten van je plinten aan de boven- en onderkant. Als je dit nog niet eerder hebt gedaan is het goed om mee te lezen, maar ook als je een korte reminder nodig hebt. Het kitten is namelijk niet moeilijk, maar het wel op de juiste manier gedaan worden. Zo voorkomen we een gefrustreerde dag en verspild product. We hebben een kort stappenplan opgesteld die ervoor zorgt dat je binnen no-time klaar bent, lees verder:

  • Zorg ervoor dat ondergronden schoon zijn. Dit houdt in: een droog, vet- en stofvrije ondergrond. Vette ondergronden goed ontvetten met Tackmasters Multi Clean.
  • Ontdoe hechtvlakken van loszittende bestanddelen (zuigende ondergronden hoeven niet volkomen droog te zijn).
  • Test de ondergronden vooraf af op hechting.
  • Lijm verticaal (ventilerend) aanbrengen in rillen op 10 en 20cm onderlinge afstand. Niet aanbrengen in dotten!
  • Daar waar nodig eventueel glad af te werken met Tackmasters Finisher spray.

Nog wat laatste tips

De basis voor het afkitten van je plinten heb je nu onder de knie. Maar wij geven graag nog enkele tips om te werk te gaan als een echte professional. Gouden tips voor het afkitten van plinten.

Tip #1: Snijd de spuitmond van de kitspuit schuin af, zodat de opening even groot is als de gewenste voegbreedte.
Tip #2: Breng kit altijd in een gelijkmatige beweging aan.
Tip #3: Houd de kitspuit in een hoek van 45 graden.
Tip #4: Werk vanuit een hoek met de schuine kant van de spuitmond naar beneden.
Tip #5: Gebruik afwasmiddel om de kitnaad glad af te strijken. Spray zowel de kitnaad zelf als de kitspatel in. Plaats de kitspatel in de hoek en trek deze in één beweging over de kitnaad. Spray vervolgens een vinger in om nog één keer over de kitnaad heen te strijken voor een perfect resultaat.

Let op: de laatste stap bij het afkitten van plinten

Bij het afkitten van plinten komt als laatste een cruciale stap kijken; het afstrijken van de kit. Wanneer je gebruik maakt van elastische, soepel te spuiten kit – zoals onze Strong bond high tack – dan kun je de kit afstrijken met een natte vinger. Zorg ervoor dat je naar je toe werkt en goed afstrijkt. Hierdoor krijg je een strakke kit lijn en dus een mooi eindresultaat!

Heb je vragen over het afkitten van je plinten? Of weet je niet zeker hoe je de onderkant van je plint moet afkitten? Neem contact op. Wij staan te allen tijde klaar om jou te helpen met je klus.