Facade Sealer - afdichtingskit van Tackmasters voor aansluit- en dilatatievoegen van bijvoorbeeld bruggen en gebouwen

Zoek jij de beste kit voor het afdichten van dilatatievoegen? Face: Façade Sealer 💥

Bouw jij aan gebouwen, wegen of bruggen of heb je je ergens in gespecialiseerd zoals vloeren leggen? Dan weet jij al dat op deze plaatsen aansluitvoegen de juiste elasticiteit moeten hebben. Zij moeten beweging van het materiaal kunnen opvangen. Gebeurt dit niét of op de verkeerde wijze? Dan gaat het materiaal uiteindelijk scheuren of erger nog … breken. Stel je eens voor dat de dilatatievoegen van de Erasmusbrug met niet-elastisch materiaal zijn afgedicht … Precies. Dat zou voor onoverbrugbare problemen zorgen! Vraag je je af wat dilatatievoegen zijn, wil je kennismaken met het begrip E-modulus of alleen weten wat de perfecte kit voor jouw job is? Lees het in deze blog!

Wat zijn dilatatievoegen?

Met dilatatievoegen bedoelen we de aansluitvoegen tussen materialen die kunnen uitzetten en krimpen onder temperatuursverandering. Dilateren betekent namelijk “uitzetten”. Dilatatievoegen worden ook wel uitzetvoegen of bewegingsvoegen genoemd. Je kunt je voorstellen dat materiaal een pietsie krimpt en uitzet, afhankelijk van het seizoen. Misschien is het je weleens opgevallen dat jouw voordeur in de winter “vaster” lijkt te zitten, bijvoorbeeld. Hoe werkt dit dan? Nou, hoe kouder en vochtiger het buiten is, hoe groter de kans dat een materiaal wat van dat vocht opzuigt en dus uitzet. Wat kun je eraan doen? Gebruik voor deze voegen een afdichtingskit met unieke eigenschappen. Façade Sealer van Tackmasters bevat een perfecte bowl van ingrediënten. Dilatatievoegen dicht je hiermee veilig en langdurig af. Het vulmiddel heeft onder andere een gewenste, lage E-modulus. E-wattus? …

Wat is de E-modulus en waarom is-ie zo belangrijk?

E-modulus of voluit elasticiteitsmodulus is een maat voor de stijfheid van een materiaal. Simpel gezegd is de elasticiteitsmodulus de spanning die nodig is om het materiaal in lengte te verdubbelen. Hoe hoger de E-modulus, hoe hoger de stijfheid van het materiaal. Zo heeft diamant bijvoorbeeld een zéér hoge E-modulus, het is dan ook extreem sterk materiaal. Andersom geldt, hoe lager de E-modulus, hoe elastischer het materiaal is. Rubber is reuze elastisch, bijvoorbeeld. Met een polymeerkit creëer je een rubberachtige vulling van voegen en naden. Afhankelijk van de toepassing van onze lijmkitten op polymeerbasis wordt er een unieke ingrediëntenbowl samengesteld. Zoals bij onze Façade Sealer.

Façade Sealer: de perfecte ingrediëntenbowl voor dilatatievoegen

Tackmasters afdichtingskit speciaal voor aansluit- en dilatatievoegen is een schot in de roos. O ja? Zeker. Met de meest geschikte polymeren en antioxidanten in de mix is Façade Sealer na uitharden blijvend elastisch. Daarnaast zul je verbluft zijn over zijn enorme eindsterkte. Je verspuit de kit relatief makkelijk en hij hecht uitstekend – ook zonder primer. Én zelfs op vochtige ondergronden. Façade Sealer gaat (wanneer je ‘m correct verwerkt) tot 25 jaar mee. Al die tijd geniet je van de weers-, water-, en UV-bestendigheid van jouw voegwerk.

Wist je dat jouw huis in volle zomerzon een temperatuur tot wel 60 graden Celsius kan aantikken? Bizar, hè? Bij hoge vorst is dit overigens tot wel 20 graden in de min. Krachtige storm, extreme regenval of brandgevaarlijk zonlicht? Jij bent in ieder geval goed voorbereidt. Façade Sealer is hét vulmiddel dat jouw dilatatievoegen gezond houdt.

Service | Tackmasters

Heb jij vragen over onze #1 lijmkit voor dilatatievoegen? Wil je bijvoorbeeld weten of-ie geschikt is voor een specifieke toepassing, een eigenschap heeft die we hier niet besproken hebben of is er iets onduidelijk? Dan horen wij graag van je want interactie vinden we leuk. Stuur dus rustig een appje, e-mail of geef even een belletje.

Naast professioneel advies geniet je bij ons van fantastische kwaliteit en scherpe prijzen. Wat wij alleen niet kunnen garanderen is dat we nooit een foutje maken. Gelukkig krijgen wij van Hans alsnog een vijf sterren review:

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
“Supersnel en superservice. Voor de eerste maal besteld. Supersnel binnen. Een klein foutje met de kleur van een kitpatroon. Kan gebeuren geen enkel probleem. Even aangegeven via de mail, zelfde dag antwoord en VOLGENDE DAG al de juiste kleur binnen!! Echt perfect, makkelijk bestellen en héle nette prijzen!!”