aardewerk lijmen

Aardewerk lijmen? Zo pak je dat aan!

Aardewerk, met zijn unieke en charmante uitstraling, is een populaire keuze voor servies, decoratie en kunstwerken. Helaas kan aardewerk soms breken of barsten, wat leidt tot kostbare schade. Maar geen zorgen, want met de juiste kennis en materialen kun je aardewerk gemakkelijk herstellen. We voorzien je dan ook graag van een paar handige tips voor wanneer je aan de slag wilt gaan met aardewerk lijmen (en de beste lijm!).

Wanneer je aan de slag gaat met het lijmen van aardewerk is het goed om met een aantal dingen rekening te houden. We zetten een aantal belangrijke tips voor je op een rijtje.

1. Schoonmaken is essentieel

Voordat je begint met het lijmen van je aardewerk, is het cruciaal om het aardewerk grondig schoon te maken. Verwijder vuil, stof en eventuele oude lijmresten. Gebruik hiervoor onze milde reiniger of Handy Wipes. Zorg ervoor dat het volledig droog is voordat je verder gaat.

2. Kies de beste lijm voor aardewerk

Niet alle lijmen zijn geschikt voor aardewerk. Het is belangrijk om een lijm te kiezen die specifiek is ontworpen voor het repareren van keramiek en aardewerk. Onze Superglue is hiervoor een goede kandidaat. Deze gebruiksklare secondelijm bevat veel eigenschappen die van pas kunnen komen bij het lijmen van aardewerk. 🦸🏽

De voordelen van superglue bij aardewerk lijmen

Superglue is een speciale lijm die zich onderscheidt als de ideale keuze voor het repareren van aardewerk. Hier zijn enkele redenen waarom:

  1. Sterke hechting: Superglue zorgt voor een zeer krachtige lijmverbinding na het lijmen van je aardewerk. Zo weet je zeker dat het niet snel kapot zal gaan!
  2. Megasnelle uitharding: Deze lijm heet niet voor niets superglue. Deze razendsnelle secondelijm is binnen een paar tellen uitgehard. 
  3. Veelzijdig: Superglue is op bijna alle materialen te gebruiken. Deze lijm is daarom onmisbaar in je gereedschapskist!
Aardewerk lijmen met de beste lijm (secondelijm)
Is er een mooi stukje aardewerk gebroken? Misschien wel een stuk servies met sentimentele waarde of een (ander) erfstuk, dan wil je dit voorwerp natuurlijk in ere herstellen met sterke secondelijm voor aardewerk. πŸ«–

Aardewerk lijmen

Het lijmen van aardewerk kan een eenvoudige en kosteneffectieve manier zijn om geliefde stukken te herstellen en te behouden. Bij deze taak is het gebruik van de juiste lijm essentieel. Superglue is hiervoor, zonder twijfel een uitstekende keuze vanwege zijn sterke hechting en snelle droogtijd. Met de juiste zorg en de hulp van superglue, kun je je waardevolle aardewerk nieuw leven inblazen en blijven genieten van zijn schoonheid.

Bestel online bij Tackmasters

Wil je aan de slag gaan met onze Superglue voor het lijmen van aardewerk of een van de vele andere toepassingen? Bestel hem gemakkelijk online bij Tackmasters. Bij ons profiteer je van een snelle levering en de laagste prijsgarantie van Nederland en BelgiΓ«. Naast de superglue kun je bij ons ook terecht voor diverse lijmen en kitten, pu schuimen, technische sprays, contactlijmen en nog veel meer. Zo vind je alles wat je nodig hebt voor je klus onder één dak. 

Heb je een vraag over een van onze artikelen of jouw (zakelijke) bestelling? Neem vrijblijvend contact op met onze enthousiaste klantenservice, zodat jij snel weer verder kunt! πŸš€