Chemisch anker

Het alternatief voor 2 componenten lijm voor lijmen op beton

Gebruik jij nog steeds twee componenten lijm voor het lijmen op beton? Onze Strong Bond High Tack lijm is ultra sterk en daarnaast ook minder schadelijk voor het milieu. Niet gek dus dat dit onze meest verkochte lijmkit is. Waarom deze lijmkit hét alternatief is voor de traditionele 2 componenten lijm voor het lijmen op beton? We zetten de info graag voor je op een rijtje.

Wat is de 2 componenten lijm epoxy?

2 componenten lijm is een lijm die bestaat uit 2 aparte componenten die pas gemengd worden zodra je de lijm gaat gebruiken. Vaak zijn de componenten een combinatie van een goede lijmbasis in combinatie met een verharder en is vaak op basis van epoxy. Het nadeel van epoxy is dat het vaak weekmakers bevat zoals BPA (bisfenol A), die kunnen leiden tot giftige afvalstoffen. Wanneer BPA in het milieu terecht komt kan het daarnaast de reproductie van waterdieren negatief beïnvloeden. Ook kan epoxy giftige dampen afgeven tijdens het mengen of aanbrengen. Hierdoor kun je last krijgen van hoofdpijn, ademhalingsproblemen en misselijkheid. Ook kan het, wanneer het in contact komt met de huid, zorgen voor irritatie en soms zelfs blaren en zwellingen. Toch wordt er vaak gekozen voor deze 2 componenten lijm voor het lijmen op beton omdat het een zeer krachtige lijm is die duurzaam is.

Welk alternatief is er?

Wanneer je van plan bent om met 2 componenten lijm te gaan lijmen op beton is het goed om ook de alternatieven eens goed te bekijken. Zo zijn er alternatieven te verkrijgen die minder schadelijk zijn voor het milieu maar minstens net zo sterk zijn. Bij Tackmasters hebben we hét alternatief voor 2 componenten lijm wanneer je wilt lijmen op beton. Onze Strong Bond High Tack lijm is een hoogwaardige en oplosvrije 1-component lijm op basis van MS polymeer. Dit is een ultra sterke lijm en bovendien sneldrogend, zelfs op vochtige ondergronden. De High Tack lijm is te gebruiken zonder primer een heeft een extreem hoge aanvangshechting. Hierdoor kunnen zware bouwmaterialen direct worden verlijmd zonder dat deze extra ondersteund of gefixeerd hoeven te worden. Of het nu gaat om het verlijmen van kunststof, beton, bitumen, polyester of PVC, de Strong Bond High Tack lijm is veelzijdig en daardoor perfect als alternatief voor 2 componenten lijm op beton.

Waar kan ik de Strong Bond High Tack lijm voor gebruiken?

Steenlijm kit
Strong Bond High Tack

Nieuwsgierig geworden naar waar je de Strong Bond High Tack lijm van Tackmasters allemaal voor kunt gebruiken? We zetten de verschillende eigenschappen en toepassingen graag voor je op een rijtje. 

De 1 componenten lijm heeft een enorme lijmsterkte, is blijvend elastisch en is daarnaast vrij van weekmakers, oplosmiddel en siliconen. Door de veelzijdigheid van dit product kun je hem gebruiken voor het verlijmen op de meest uiteenlopende materialen zoals beton, (natuur)steen, keramiek, gips, glas, spiegels, bitumen, kunstoffen, polyester, zink, koper, metalen en hout. Een flinke lijst en het is daarom ook niet gek dat onze Strong Bond High Tack lijm zo geliefd is binnen verschillende sectoren. Of het nu gaat om het ophangen van een spiegel of het verlijmen van een PVC vloer, met deze kit van Tackmasters zit je goed

Bestel onze Strong Bond High Tack extra voordelig

Wil jij onze Strong Bond High Tack gebruiken als sterke lijm als alternatief voor 2 componenten lijm voor het lijmen op beton of een andere toepassing? Tackmasters heeft gegarandeerd de laagste prijs en bovendien een snelle levering in zowel Nederland als België. Voor 16:00 uur besteld is de volgende werkdag geleverd. Toch op zoek naar iets anders? Bekijk ons volledige assortiment PU schuimen, lijmen, kitten en bevestigingsmaterialen


Heb je nog vragen of wil je meer informatie over onze producten? Neem dan contact op. Onze specialisten helpen jou graag verder.