PUR spuiten

PUR spuiten: met deze 5 tips krijg jij een strak eindresultaat

Wil je binnenkort zelf aan de slag met een PUR spuit? Dan is het handig om van tevoren te weten wat de voordelen zijn van purschuim en hoe je precies te werk kunt gaan. Een goede voorbereiding is immers het halve werk, toch? Daarom vertellen wij van Tackmasters je op deze pagina waarom je voor purschuim zou kiezen, hoe je het beste PUR kunt spuiten en waarom wij de PU Flex Foam Gun aanbevelen voor jouw klus. Kortom: alle informatie die je nodig hebt voordat je PUR gaat spuiten vind je hier op één overzichtelijke plek. Ben je nieuwsgierig geworden naar de tips die wij hebben zodat jij als geen ander PUR kunt spuiten? Of wil je simpelweg weten hoe je onze PU Flex Foam Gun kunt aanschaffen? Lees dan snel verder, we vertellen het je graag!

Wat zijn de voordelen van PUR spuiten?

Het grootste voordeel van PUR spuiten is dat de gespoten PUR een enorm goede isolerende werking heeft. Omdat het dan ook zo uitstekend isoleert, sluit het purschuim perfect af. Met name PUR isolatieschuim werkt beter dan de meeste andere isolatiematerialen. Zo kan je dankzij een goede isolatie wel liefst tot 15% besparen op jouw energierekening! Een ander groot voordeel van het gebruik van een PUR spuit is het gemak wat hierbij komt kijken. Waarbij je voorheen met isolatieplaten moest werken, kun je bij purschuim gewoonweg elke plek isoleren door een simpele knop in te drukken. Zelfs in de kleinste hoeken en naden kun je dus PUR spuiten. Verder raad je het waarschijnlijk ook al, PUR spuiten gaat super snel! En het beste van dit alles is dat het schuim na gemiddeld één dag al volledig is uitgehard!

PUR spuiten

Tips voor PUR spuiten

De eerste tip die we kunnen geven is een vrij voor de hand liggende tip die vaak vergeten wordt: raadpleeg altijd eerst de verpakking. Sommige types purschuim moet je namelijk ondersteboven houden. Heb je de verpakking goed doorgelezen? Mooi! Schudt dan nu de spuitbus een halve minuut krachtig en bevestig de spuitmond op de spuitkop. Vaak wordt deze meegeleverd, tenzij je gebruik maakt van een PUR pistool, deze moet je meestal los erbij aanschaffen. Wist je dat Tackmasters ook complete sets verkoopt inclusief PUR pistool?

Ga je voor een optimaal eindresultaat? Natuurlijk ga je daarvoor! Daarom raden wij van Tackmasters aan om regelmatig met de spuitbus te blijven schudden zodat het schuim in beweging blijft. Zorg er ook voor dat je nooit teveel PUR gaat spuiten aangezien het schuim later nog zal uitzetten. Wanneer je teveel PUR spuit, zal het schuim zijn elastische werking verliezen. De laatste tip die we geven heeft enkel betrekking op een specifiek werkwijze, namelijk het aanbrengen van meerdere lagen schuim. Bij het spuiten van meerdere lagen PUR, is het vaak een must om tussen de lagen wat vocht aan te brengen zodat het schuim beter kan hechten.

Bovenstaand verhaal kan misschien nog wat warrig overkomen. Daarom hebben we hieronder alle eerdergenoemde tips nog eens overzichtelijk voor je op een rijtje gezet zodat je snel en eenvoudig alle tips op één plek hebt. Handig!

  • Raadpleeg altijd eerst de verpakking;
  • Schud de spuitbus vóór gebruik een halve minuut krachtig door;
  • Blijf tijdens het spuiten de spuitbus schudden voor een optimale werking;
  • Nooit teveel PUR spuiten op één plek aangezien het schuim nog gaat uitzetten;
  • Breng altijd wat vocht aan indien je meerdere lagen schuim gaat aanbrengen.

Heb je nog niet voldoende aan bovenstaande tips? Bekijk dan eens deze pagina.

Deze purschuim bevelen wij aan: PU Flex Foam Gun

Eenvoudig PUR spuiten
Eenvoudig PUR spuiten met
PU Flex Foam Gun


Wanneer je op zoek bent naar een purschuim welke geschikt is voor meerdere doeleinden, is de PU Flex Foam Gun dé alleskunner! Deze purschuim is namelijk de ideale kandidaat wanneer het aankomt op het gebied van isolatie, vullen, dichten, lijmen en monteren. Ook beschikt deze purschuim over een uitstekende warmte- en geluidsisolatiewaarde. Daarnaast is deze purschuim gecertificeerd voor luchtdicht bouwen. En aangezien jouw veiligheid onze grootste prioriteit heeft, voldoet het product uiteraard ook aan de ISO 9001 / EN 29001 kwaliteitsnormen en valt het in de brandklasse B2.

Echter kunnen we nog veel meer voordelen opnoemen van de PU Flex Foam Gun flexschuim pistool. Zo is het schuim zeer flexibel waardoor het dankzij de elasticiteit bewegingen van componenten kan opvangen. Ook is de levensduur van het purschuim zeer lang, aangezien het weer-, water-, vocht- en verouderingsbestendig is.

Ben je op zoek naar een purschuim die ook nog eens een brandwerende werking heeft? Dan is de PU Fire Foam Gun dé uitkomst voor jou. Deze purschuim valt in brandklasse B1 en hecht ook nog eens uitstekend op allerlei ondergronden, zoals hout, beton, metselwerk, steen, metaal, aluminium, polyester, hard PVC en nog veel meer. En omdat wij veel waarde hechten aan de levensduur van purschuim, is ook deze brandvertragende purschuim weer-, water-, vocht- en verouderingsbestendig!

Is het duidelijk genoeg? Nu jij!

PUR spuiten met brandwerende purschuim
PU Fire Foam Gun
brandwerende PUR spuiten 🔥

Ben je na het lezen van onze tips zelfverzekerd genoeg geworden om zelf PUR te gaan spuiten? Bestel dan direct het purschuim voor jouw klus: de PU Flex Foam Gun. Deze purschuim is dé alleskunner op het gebied van isolatie, vullen, dichten, lijmen en monteren. Of kies voor de PU Fire Foam Gun wanneer je een brandvertragende purschuim nodig hebt.

Heb je nog een vraag over deze purschuim of wil je persoonlijk advies ontvangen voor jouw klus – zowel binnen als buiten? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. Onze vakkundige specialisten staan je graag te woord en delen hun kennis en ervaring met je zodat jij zo goed mogelijk voorbereid aan de slag kunt gaan. En wanneer je op werkdagen bestelt, kun je de volgende dag al aan de slag! Bestel direct online.