EPDM op EPDM lijmen? Gebruik de #1 contactlijm van 2023

Wil je EPDM op EPDM lijmen? Dan ben je bij Tackmasters aan het juiste adres. We leggen graag uit op welke ondergronden je EPDM allemaal kunt lijmen, welke lijm je daarvoor het beste kunt gebruiken en hoe je zelf aan de slag kunt.

Ook voor jou is Tackmasters dé leverancier van lijmen, kitten, PU schuimen en meer. We breiden ons assortiment continu uit, zodat we aan de wensen van onze klanten blijven voldoen. We garanderen bovendien de laatste prijzen van Nederland én België, omdat we rechtstreeks importeren vanaf de producent. Zo kunnen zowel grote bedrijven als ZZP’ers en particulieren voor de beste prijs en kwaliteit hun producten kopen.

EPDM op EPDM lijmen: kan dat?

Jazeker, en of je EPDM op EPDM lijmen kan. Met speciale contactlijm is dat geen enkel probleem. Sterker nog: als je nieuw EPDM gaat plakken, lijm je eigenlijk ook al EPDM op EPDM, doordat de verschillende banen overlappen. Dankzij de uitstekende hechting van de lijm sluiten ze vervolgens naadloos op elkaar aan.

Kies voor de beste contactlijm

Dé EPDM lijm van 2023!

De beste lijmen en kitten vind je bij Tackmasters. Zo ook de beste contactlijm voor EPDM op EPDM lijmen. Kies voor dé beste EPDM lijm van 2023: EPDM Seal & Bond. Deze kit is op basis van polymeer, waardoor het geheel zeer flexibel blijft en zorgt voor een goede hechting. De kit is hiermee zeer goed bestendig tegen temperatuurwisselingen, wat heel belangrijk is als het om daken gaat! Wist je dat dakbedekking in de zomer wel 70 °C kan bereiken?!

EPDM Seal & Bond is niet alleen geschikt voor het verwerken van EPDM dakbedekking (bijvoorbeeld voor verbindingen en naden), maar ook voor het verwerken van EPDM stroken in een zinken of houten dakgoot. Of voor watervaste verlijming in vijverconstructies.

De lijmkit hardt uit door luchtvochtigheid tot een duurzaam en permanent elastisch blijvend rubber. Scheuren of barsten krijgen dus niet eens de kans! Verder is het vrij van oplosmiddelen, weekmakers, siliconen en isocyanaat. Last but not least is de EPDM lijm kleurvast, UV-, weer-, water-, schimmel- en verouderingsbestendig en niet corrosief voor metalen.

Hoeveel EPDM kit heb je nodig?

Met één tube kit van 290 ml kun je 6 meter EPDM vast kitten of twee EPDM hemelwaterafvoeren vastmaken op het dak. 

Hoe moet je EPDM op EPDM lijmen?

Maak allereerst de ondergrond waar je gaat lijmen goed schoon, droog en vetvrij. Zorg dat de overlapping minimaal 50 cm is. De kit breng je vervolgens in twee rillen aan. Na enkele meters kun je de folie zonder luchtinsluitingen dichtslaan en met een harde roller aandrukken. Zo ontstaat er een lijmnaad van ca. 1 mm dik en 50 mm breed. Meer weten over hoe je EPDM op de juiste manier legt? Lees hier verder.

Bestel extra voordelig met deze tip

EPDM op EPDM lijmen kan extra voordelig. Voor een koker van 290 ml betaal je slechts €5,95. Bestel je 4 á 5 kokers, dan betaal je geen verzendkosten. En die extra kokers komen altijd van pas! Je weet zeker dat je niets te kort komt tijdens je klus en wie weet heb je ‘m nog eens nodig voor een reparatie of extra werkzaamheden. Oftewel, altijd handig!