epdm op epdm lijmen

EPDM op EPDM lijmen? Gebruik de #1 lijm van 2024

Wil je EPDM op EPDM lijmen? Dan ben je bij Tackmasters aan het juiste adres. We leggen graag uit op welke ondergronden je EPDM allemaal kunt lijmen, welke lijm je daarvoor het beste kunt gebruiken en hoe je zelf aan de slag kunt. Alle benodigdheden bestel je voordelig online in onze webshop. Je profiteert dan van de laagste prijzen van Nederland en België!

EPDM op EPDM lijmen: kan dat?

Jazeker, en of je EPDM op EPDM lijmen kan. Met speciale contactlijm is dat geen enkel probleem. Sterker nog: als je nieuw EPDM gaat plakken, lijm je eigenlijk ook al EPDM op EPDM, doordat de verschillende banen overlappen. Dankzij de uitstekende hechting van de lijm sluiten ze vervolgens naadloos op elkaar aan. Welke lijm precies geschikt is voor deze klus? Daar vertellen we graag meer over.

Kies voor de beste lijm

De beste lijmen en kitten vind je bij Tackmasters. Zo ook de beste contactlijm om EPDM op EPDM te lijmen. Kies voor dé beste EPDM lijm van 2024: EPDM roofing spray. Deze lijm is zeer krachtig en sneldrogend. De lijm is zeer goed bestendig tegen temperatuurwisselingen, wat heel belangrijk is als het om daken gaat! Wist je dat dakbedekking in de zomer wel 70 °C kan bereiken?!

Werk je liever niet met een verspuitbare lijm? Kies dan voor PU EPDM bond! Deze EPDM bodemlijm is makkelijk aan te brengen met een (vacht)roller, kwast of de gaten-in-blik-methode. De lijm is geschikt voor alle soorten EPDM en kan enkelzijdig aangebracht worden. PU EPDM bond is ook extreem temperatuurbestendig, net als de EPDM roofing spray.

Voor de afwerking raden wij EPDM seal & bond aan. Deze kit is niet alleen geschikt voor het verwerken van EPDM dakbedekking (bijvoorbeeld voor verbindingen en naden), maar ook voor het verwerken van EPDM stroken in een zinken of houten dakgoot. Of voor watervaste verlijming in vijverconstructies. De kit hardt uit door luchtvochtigheid tot een duurzaam en permanent elastisch blijvend rubber. Scheuren of barsten krijgen dus niet eens de kans! Bovendien is deze EPDM kit kleurvast, UV-, weer-, water-, schimmel- en verouderingsbestendig.

epdm op epdm lijmen

Hoe moet je EPDM op EPDM lijmen?

EPDM op EPDM lijmen, hoe werkt dat? Bekijk ons stappenplan maar eens:

 1. Voorbereiding:
  Zorg ervoor dat de EPDM-folie schoon en droog is. Controleer ook of de te lijmen oppervlakken vrij zijn van stof, vet en andere verontreinigingen.
 2. Ondergrond voorbereiden: Gebruik een staalborstel of schuurpapier om de te lijmen oppervlakken licht op te ruwen. Dit verbetert de hechting van de lijm.
 3. Reiniging: Maak de te lijmen oppervlakken schoon met een reinigingsmiddel. Dit zorgt voor een grondige reiniging en verwijdert eventuele resterende vuildeeltjes.
 4. Primer (indien nodig): Breng indien aanbevolen door de fabrikant een primer aan op de te lijmen oppervlakken. Laat het volgens de instructies drogen.
 5. Aanbrengen van de lijm: Breng een gelijkmatige laag EPDM-lijm aan op zowel het ene als het andere te lijmen oppervlak.
 6. Wachten op hechtbaarheid: Laat de aangebrachte lijm drogen tot het de juiste hechtbaarheid heeft bereikt, volgens de aanwijzingen van de fabrikant.
 7. Aandrukken van de oppervlakken: Plaats de gelijmde delen zorgvuldig op elkaar en druk ze stevig aan met een roller om een goede hechting te verzekeren.
 8. Controleren en corrigeren: Controleer of de gelijmde delen goed op elkaar zijn aangesloten en corrigeer indien nodig direct eventuele afwijkingen.
 9. Uitharding: Laat de gelijmde delen voldoende uitharden volgens de instructies van de fabrikant voordat ze worden blootgesteld aan belasting of andere invloeden.

Bestel extra voordelig bij Tackmasters

Ook voor jou is Tackmasters dé leverancier van lijmen, kitten, PU schuimen en meer. We breiden ons assortiment continu uit, zodat we aan de wensen van onze klanten blijven voldoen. We garanderen bovendien de laagste prijzen van Nederland én België. Zowel grote bedrijven als ZZP’ers en particulieren kunnen bij ons voor de beste prijs en kwaliteit hun producten kopen.