welke kit tussen kozijn en muur

Welke kit kun je het beste gebruiken tussen kozijn en muur? Ontdek onze topper!

Welke kit is nu de allerbeste keuze voor tussen kozijn en muur? Wij begrijpen dat jij hier nieuwsgierig naar bent. Daarom geven de experts van Tackmasters jou graag alle tips die je nodig hebt. In dit blog lees jij alles over het kitten tussen kozijn en muur, welke soort kit geschikt is en welke benodigdheden je goed kunt gebruiken. Ten slotte vertellen wij graag hoe wij jou verder kunnen helpen met persoonlijk advies. Psst, wist je al dat wij ook nog eens de laagste prijzen van Nederland en België hanteren? Lees snel verder! 

Welke kit gebruik je tussen kozijn en muur? 

Wanneer je prachtige nieuwe kozijnen hebt geplaatst wil je natuurlijk wel dat de kitvoegen er net zo strak uit zien. Ook wanneer je de kitvoegen tussen kozijn en muur gaat vervangen wil je een glad eindresultaat. Maar welke kit is dan de beste keuze? Het is erg belangrijk om geschikte kit te kiezen wanneer je kozijnen gaat afkitten. Door de juiste soort en kwaliteit kit te gebruiken wordt het eindresultaat oogverblindend!

De beste kit voor deze klus

Wanneer jij je afvraagt welke kit het beste is voor tussen kozijn en muur dan is onze Glass seal beglazingskit een goed idee! Dit is de #1 kit voor het afkitten van beglazing. Nadat je glas afgekit hebt, kun je direct de kozijnen meenemen met dit product, wel zo handig!

welke kit tussen kozijn en muur

Wil jij direct aan de slag kunnen?

Bestel de perfecte kit voor jouw klus online in onze webshop. Wij begrijpen dat jij direct aan de slag wil gaan. Daarom kun je bij Tackmasters ook alle benodigdheden voor je klus bestellen. Bestel bijvoorbeeld direct een kitpistool voor kokers of kitpistool voor worsten mee. Je kunt ook andere handige dingen mee bestellen zoals een tuitje voor je kitworst, een kitkoker opener-maatsnijder of een kitvoegen spatel set. Bestel je voor 16:00 uur? Dan kun jij de volgende werkdag al aan de slag! 

Zo werkt het

Hoe werkt het kitten van kozijnen precies? Wij geven je een handig stappenplan:

 1. Voorbereiding
  • Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en droog is voordat je begint met kitten. Verwijder eventuele oude kitresten en stof.
 2. Maak de kit klaar
  • Snijd de spuitmond van de kit op de juiste maat, afhankelijk van de breedte van de voeg die je wilt kitten.
  • Zorg ervoor dat je een kitspuit gebruikt die goed werkt en waarin de kit goed gemengd is.
 3. Aanbrengen van de kit
  • Breng de kit gelijkmatig aan langs de voeg tussen het kozijn en de muur.
  • Houd de kitspuit in een hoek van ongeveer 45 graden en oefen gelijkmatige druk uit terwijl je de kit aanbrengt.
  • Probeer de kit zo gelijkmatig mogelijk aan te brengen om een mooie afwerking te krijgen.
 4. Afwerking
  • Gebruik een kitspatel of een natte vinger om de kit glad te strijken en eventuele oneffenheden te verwijderen.
  • Veeg overtollige kit weg met een vochtige doek.
  • Laat de kit drogen volgens de instructies op de verpakking. Dit kan enkele uren tot een dag duren, afhankelijk van het type kit en de omgevingsomstandigheden.
 5. Nazorg
  • Controleer na het drogen van de kit of er geen lekkages zijn en of de kit goed is aangebracht.
  • Eventuele correcties of aanvullingen kunnen worden aangebracht nadat de eerste laag kit volledig is uitgehard.

Profiteer van de laagste prijzen van Nederland & België

Na het lezen van deze blog weet jij precies welke kit je kunt gebruiken tussen kozijn en muur. Wanneer jij jouw favoriete producten toevoegt in de winkelwagen wacht er nog een verrassing op jou. Bij Tackmasters kun je namelijk profiteren van de laagste prijzen van Nederland en België! Dat is nog eens een meevaller. Wanneer je voor €35 of meer besteld is de verzending ook nog eens gratis. Heb je nog wat vragen of wil je meer informatie over onze kit? Neem dan gerust contact op met onze enthousiaste professionals. Zij geven jou alle tips die je nodig hebt zodat jij snel verder kunt met je klus.