tegels op hout lijmen

Tegels op hout lijmen: Hoe pak je dit het beste aan?

Het lijmen van tegels op hout kan een uitdagende klus zijn, maar met de juiste voorbereiding en materialen moet het goed lukken. We vertellen je graag meer over hoe je dit het beste kunt aanpakken en geven je ideeën over de manieren waarop je het lijmen van tegels op hout kunt toepassen binnen jouw project.

De voorbereidingen

high tack lijmkit
Onze enige echte krachtpatser

Wanneer je tegels op hout gaat lijmen is de juiste voorbereiding het halve werk. Zorg er daarom voor dat het hout waarmee je aan het werk gaat goed schoon, droog en vrij van stof, vuil en vet is. Gebruik hiervoor een grove borstel of een licht vochtige doek. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het houten oppervlak licht op te schuren. Dit bevorderd een goede hechting. 

Daarnaast is ook de juiste lijm essentieel voor een goede hechting. Gebruik dan ook een lijm die geschikt is voor het lijmen van tegels op hout. De Strong Bond High Tack is een blijvend elastische lijm met een extreem hoge kleefkracht die hem heel geschikt maakt voor het lijmen van tegels op hout. 

Wil je niets aan het toeval over laten? Dan kan ook het aanbrengen van een primer helpen bij een langdurige hechting. Dit houdt de zuigende werking van de ondergrond tegen en verbetert daardoor de hechting van de lijm. Gebruik voor het aanbrengen van de primer een kwast of roller.

Tegels op hout lijmen

Alle voorbereidingen zijn getroffen en het is tijd om de tegels daadwerkelijk op het hout te gaan lijmen. Zorg er hierbij voor dat je de lijm gelijkmatig op het houten oppervlak aanbrengt. Dit doe je door de Strong Bond High Tack aan te brengen met behulp van een kitpistool. Zorg voor lange halen en voorkom dotten met lijm. 

Plaats de tegels voorzichtig op het gelijmde oppervlak en schuif ze lichtjes om de lijm onder de tegels te verspreiden. Duw de tegels zachtjes aan en controleer of de tegels waterpas liggen en laat de lijm volledig drogen. Hou er rekening mee dat de droogtijd van de lijm afhankelijk is van verschillende factoren zoals de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid in de ruimte. Probeer de tegels tijdens het droogproces zo min mogelijk te belasten.

tegels op hout lijmen

Strong Bond High Tack als tegellijm op hout

Welke voordelen het gebruik van de Strong Bond High Tack heeft? We zetten ze voor je op een rijtje: 

  • Verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs en zwart
  • Enorme eindsterkte waardoor je hem ook kunt gebruiken voor het verticaal lijmen van tegels
  • Verkrijgbaar in twee verschillende formaten: 290 ml koker of 600 ml worsten
  • Soepel te verspuiten met een kitpistool of kitpistool voor worsten
  • Snelle uitharding
  • Overschilderbaar
  • Muurvaste verlijming
  • Blijvend elastisch
  • Vrij van weekmakers, oplosmiddelen en siliconen
  • Temperatuurbestendig: -40 ⁰C tot + 90 ⁰C

Kortom, een echte alleskunner die onmisbaar is voor de doe-het-zelver. Daarnaast heb je hem ook nog eens razendsnel in huis. Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan heb je hem de volgende werkdag in huis!

Toepassingen

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je de tegels op een houten vloer wilt lijmen om je ruimte van een nieuwe look te voorzien. Maar wist je dat je met de Strong Bond High Tack kit ook verticaal tegels kunt lijmen op hout? Zo kun je hem bijvoorbeeld ook gebruiken om je steigerhouten meubelen een nieuwe look te geven door ze (gedeeltelijk) met tegels te beplakken. Of wat dacht je van een vensterbank in de keuken met dezelfde tegels als de achterwand? Hiermee geef je jouw project een unieke uitstraling met een langdurig resultaat. 

Bestel online

Klaar om aan de slag te gaan met het lijmen van tegels op hout? Bestel jouw Strong Bond High Tack kit en alle toebehoren gemakkelijk online bij Tackmasters. Naast onze Strong Bond vind je bij ons ook een breed assortiment aan lijmen en kitten, contactlijmen, PU schuimen, cleaners, technische sprays en nog veel meer. Bekijk ons volledige assortiment en profiteer van de laagste prijsgarantie van Nederland en België. Bestel je voor meer dan €35,-? Dan worden jouw artikelen ook nog eens gratis bezorgd. 

Heb je vragen over onze Strong Bong High Tack kit of een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op. We helpen je graag verder.