Alles wat je moet weten over PVC vloer afkitten

Overweeg je een nieuwe PVC vloer te leggen maar weet je niet zeker of je een PVC vloer moet afkitten en welke kit je hier dan voor zou moeten gebruiken? Tackmasters geeft raad! Lees hieronder alles over PVC vloeren, randafwerking, kitsoorten en onze tips voor pvc vloer afkitten.

Dé trend van dit moment

PVC vloeren zijn in de afgelopen jaren erg populair geworden. Dit komt doordat een PVC vloer erg duurzaam is en heel onderhoudsvriendelijk. Daarbij is de vloer geluiddempend en laat deze warmte goed door waardoor deze ook geschikt is voor gebruik in combinatie met vloerverwarming. De kwaliteit van PVC vloeren is de laatste jaren sterk verbeterd en de uitstraling is veel natuurlijker geworden. Een goede PVC vloer is tegenwoordig bijna niet van een echte houten vloer te onderscheiden. Ook zijn de mogelijkheden eindeloos: visgraat, brede planken en sierranden, alles is verkrijgbaar in PVC.

Verlijmd of klik

Qua montage heb je de keuze tussen een verlijmde PVC vloer en klik PVC vloeren. Verlijmde PVC vloeren kunnen strak tegen de wanden aan gelegd worden waardoor je de randen in principe niet af hoeft te werken. Dit geldt niet voor klik PVC. Hierbij is het aanbrengen van een plint, profiel of rozet altijd nodig. Ook kun je een PVC vloer afkitten. Hoewel dit niet noodzakelijk is wordt dit ook vaak gedaan bij gelijmde PVC vloeren. Kit zorgt namelijk voor een subtiele en waterdichte afwerking. Met kit dicht je kieren en naden tot 5 mm af.

PVC vloer afkitten, welke kit?

Een PVC vloer afkitten kun je doen met elke zuurvrije kit die geschikt is voor het opvullen van de gaten en het netjes afwerken van de vloer. Door de vloer langs de randen af te kitten ben je verzekerd van een nette en waterdichte afwerking en optimale bescherming van de vloer. De volgende soorten kit uit ons assortiment zijn geschikt voor het afwerken van een PVC vloer:

  • Tackmasters Acryseal acrylaatkit. Acrylaatkit is geschikt voor het afdichten en vullen van aansluitvoegen, (krimp) naden, kieren, scheuren en gaatjes in gevels, muren, wanden en plafonds. Acrylaatkit droogt snel en is goed overschilderbaar. Het is minder elastisch en waterwerend dan siliconenkit. Niet geschikt voor langdurige- en / of permanente waterbelasting daardoor kun je voor bijvoorbeeld de badkamer beter een siliconenkit gebruiken. Gebruik Acryseal non crack als je er zeker van wilt zijn dat je geen last krijgt van craquelé en verkleuring.
  • Tackmasters Silicon Sealer Siliconenkit. Siliconenkit is een kleurvaste en elastisch blijvende afdichtingskit voor het duurzaam afdichten van sanitair, bouw, beglazings- en gevelvoegen. De kit hecht op praktisch alle ondergronden en materialen. Siliconenkit is bestand tegen UV, water, vocht, schoonmaakmiddelen en schimmel. Deze kit bevat geen oplosmiddelen en/ of weekmakers en is niet corrosief voor metalen. Siliconenkit is niet overschilderbaar en daarom verkrijgbaar in een groot aantal kleuren: zuiver wit RAL 9010, verkeerswit RAL 9016, crème wit RAL 9001, transparant, transparant/ grijs, licht grijs, antraciet RAL 7016 en zwart.
  • Tackmasters Unibond Polymeerkit. Polymeerkit is alleskunner, Deze sterke kit wordt gebruikt voor verlijmen, monteren, afdichten en voegen. Hecht zonder primer op de meeste materialen en ondergronden. Polymeerkit hardt uit tot een duurzaam, elastisch blijvend rubber. Het bevat geen weekmakers, oplosmiddelen en siliconen of isocyanaat. Ook is de kit kleurvast, UV-, weer-, water-, vocht-, schimmel- en verouderingsbestendig en niet corrosief voor metalen. Unibond Polymeerkit is perfect overschilderbaar met watergedragen verf en de meeste twee componenten verven. Verkrijgbaar in 4 kleuren: wit, transparant, grijs en zwart. Ook verkrijgbaar: Unibond polymeerkit crystal – een kristalhelder transparant, universele, allround, oplosmiddelvrije 1-component lijm- montage- en afdichtingskit op basis van MS Polymeer.

Alle benodigdheden voor jouw klus

In onze webshop bestel je alle benodigdheden voor jouw klus. Bekijk alle accessoires voor het aanbrengen van kit: kitpistolen, tuiten, kitkoker opener-maatsnijder en kitvoegen spatelset. Vandaag besteld = morgen in huis. En bestel je voor meer dan €35 dan betaal je bij ons geen verzendkosten.