metaal op metaal lijmen

Metaal op metaal lijmen: zo doe je dat!

Wanneer je metaal op metaal gaat lijmen is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Wij vertellen alles over de juiste benodigdheden en onze topper voor deze klus: Strong Bond High Tack kit! Lees ook hoe je dit klusje precies kunt klaren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Heb je toch nog vragen na het lezen van ons blog? Geen probleem, onze experts geven jou graag tips & tricks! 

Waarom metaal op metaal lijmen?

Kom jij voor een klus te staan waarbij je metaal op metaal moet gaan lijmen? Bijvoorbeeld het repareren van metalen voorwerpen of het monteren van een metalen onderdeel? Door dit klusje te klaren met een hoogwaardige kit ben je zeker van een topresultaat. Gebruik bijvoorbeeld onze Strong Bond High Tack kit (lees hier later meer over!). Door metaal op metaal te lijmen ontstaat er een waterdichte en duurzame verbinding die bestand is tegen slijtage en corrosie. De naadloze afwerking zorgt voor een mooie uitstraling. 

metaal op metaal lijmen

Alles wat je nodig hebt 

Voordat je begint aan deze klus, moet je natuurlijk wel de juiste benodigdheden bij de hand hebben. Wij zetten ze op een rijtje voor jou: 

  • Lijm voor metaal: Kies een hoogwaardige lijm die geschikt is voor jouw project, zoals onze Strong Bond High Tack kit
  • Schuurpapier: Gebruik schuurpapier om het metaal wat je gaat lijmen voor te bereiden en glad te maken.
  • Ontvetter: Een ontvetter of andere cleaner is essentieel om ervoor te zorgen dat het oppervlak schoon en vetvrij is.
  • Handschoenen en veiligheidsbril: Bescherm jezelf om de klus veilig te kunnen klaren. 
  • Kitpistool: Met een kitpistool kun je de kit makkelijk aanbrengen. Neem bijvoorbeeld een kitpistool voor kokers of worsten
  • Kitspatels: De kitspatels maken het mogelijk om een prachtige strakke kitrand te maken. Het lijmen van metaal op metaal wordt zo een eitje! 

Aan de slag!

Wanneer je metaal op metaal gaat lijmen is het belangrijk om het oppervlak goed voor te bereiden. Dit betekent schuren en reinigen met een ontvetter. Daarna kun je de metaallijm gelijkmatig aanbrengen met een kitpistool. Vervolgens druk je de metalen delen stevig tegen elkaar. Wacht tot de kit goed uitgehard is. Daarna kun je met een schuurpapier ruwe randen weer glad maken. Controleer de lijmverbinding goed om er zeker van te zijn dat het eindresultaat naar wens is. Wist je dat je de kit ook nog kunt overschilderen als je wilt? 

Bestel Strong Bond High Tack kit voor deze klus 

Metaal op metaal lijmen doe je met Strong Bond High Tack kit! Deze kit heeft een goede aanvangskleefkracht en enorme eindsterkte (2,8 n/mm² oftewel 28 kg/cm²). Na een snelle uitharding ontstaat er een blijvend elastisch resultaat. Je kunt de kit makkelijk aanbrengen en dit product is ook nog eens zeer veelzijdig. Gebruik het op allerlei materialen!

Metaal lijmen

Zo snel mogelijk aan de slag?! Metaal lijmen doe je al voor €3,99 p/kitkoker (ex btw). Daarnaast profiteer je van gratis verzending boven de €35. Wij zorgen voor een snelle levering zodat jij aan de slag kunt met je klus. 🚀 Heb je vragen? Voor persoonlijk advies kun je bij onze experts terecht.