Metaal lijmen? Kies de beste lijm voor jouw klus

Wil je metaal lijmen? Dan ben je bij Tackmasters aan het juiste adres. We hebben een breed assortiment lijmen, kitten, PUR schuimen en meer. Bovendien breiden we ons aanbod continu uit, zodat we aan de wensen van onze klanten blijven voldoen. Dus, ben je op zoek naar hoogwaardige lijmkit, handige cleaners of multi tool zaagblaadjes? Je kunt het allemaal vinden bij Tackmasters.

Wist je dat we de laagste prijzen van Nederland en België garanderen? We importeren rechtstreeks vanaf de producent, zodat zowel grote bedrijven als ZZP’ers en particulieren voor de beste prijs en kwaliteit hun producten kunnen inkopen. Daar zijn onze klanten – waaronder aannemers, dakdekkers, hoveniers en tegelzetters – erg blij mee! Benieuwd welke lijm je nodig hebt om metaal te bevestigen? Lees verder en ontdek het zelf.

Wat is de beste lijm voor metaal?

Metaal is overal terug te vinden, bijvoorbeeld in machines en gebruiksobjecten. Het is dan ook helemaal geen gek idee om metaal te lijmen. Want wat werkt er nu sneller dan een kwalitatief hoogwaardige lijm?!

Er zijn verschillende metaal lijmen die je kunt gebruiken. We zetten de beste drie opties voor je op een rij, zodat je zelf kunt inschatten welke lijm het beste past bij jouw klus. Twijfel je nog steeds? Neem dan contact op met een van onze experts. Zij denken graag met je mee.

High tack kit

Steenlijm kit
High Tack kit

Toch wel met stip op 1 is onze Strong Bond High Tack kit. Deze alleskunner verlijmt (bijna) alle materialen (dus ook metaal) soepel en snel. Binnen 2 seconden klaar jij voortaan je klus! Niet voor niets is het dan ook de meest verkochte lijmkit in de bouw. Door de multi-inzetbaarheid kun je ook andere materialen eenvoudig verlijmen, denk aan hout, PVC of staal. 

In het kort:

 • Extreem hoge aanvangskleefkracht
 • Snelle uitharding
 • Enorme eindsterkte
 • Blijvend elastisch
 • Vrij van weekmakers, oplosmiddelen en siliconen
 • Geschikt voor zowel metaal lijmen als andere materialen

Chem Fix 2K

Chem Fix 2K lijmkit

Onze gebruiksklare Chem Fix 2K is extreem sterk en zeer geschikt voor verlijmen op vochtige ondergronden. Dit maakt het product dan ook populair voor metaal lijmen in een buitenomgeving. Je kunt ‘m gebruiken in een standaard kitpistool en is ook nog eens ETA gecertificeerd. Door de chemische reactie die ontstaat bij het aanbrengen van de pasta, hardt het extreem goed uit. Het resultaat: een goede hechting en verbinding tussen metaal (of steen en/of beton).

In het kort:

 • Goede hechting door chemische reactie
 • Geschikt voor het verlijmen op vochtige ondergronden
 • Gebruiksklaar 1 koker systeem
 • ETA gecertificeerd

Power Tack

steen kit
Power Tack kit

De all time constructielijm is natuurlijk onze Power Tack. Deze hoogwaardige, vullende en zeer snel uithardende lijm zorgt voor een uitstekende hechting (zelfs zonder primer) op alle (zelfs vochtige) ondergronden. Uitharding vindt plaats door een reactie met vocht uit de ondergrond, waarna een sterke, duurzame en watervaste verbinding ontstaat. Ook voor een buitentoepassing is deze lijmkit dus zeer geschikt. Bovendien hecht het zowel op hout en steen als metaal.

In het kort:

 • Zeer snelle krachtopbouwe
 • Hoge eindsterkte
 • Watervast en weerbestendig (D4)
 • Hoge temperatuurbestendigheid
 • Goed schuur- en slijpbaar
 • Goed overschilderbaar

Welke lijm past het beste bij jouw klus?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er drie zeer verschillende, maar zeer goede opties beschikbaar. Welke het beste past bij jouw klus is afhankelijk van de omgeving (binnen of buiten), de ondergrond (metaal of een ander soort materiaal), of de verbinding watervast dient te zijn en meer. De details kun je vinden per product, maar neem bij twijfel contact op met een van onze experts. Zij geven je graag een persoonlijk advies!

Hoe metaal op metaal lijmen?

Metaal lijmen is vrij eenvoudig. We hebben een kort stappenplan opgesteld, zodat ook jij vandaag al aan de slag kunt met je klus.

 1. Ventileer de ruimte waarin je werkt.
 2. Controleer of je alle onderdelen gereed hebt staan en of ze goed passen.
 3. Draag beschermende kleding en handschoenen bij het gebruik van de lijm.
 4. Maak alle werkoppervlakken schoon, droog en vetvrij. Gebruik hiervoor een schone doek en een cleaner.
 5. Breng de gekozen metaal lijm aan en volg de instructies in de handleiding.
 6. Druk de onderdelen bij elkaar en laat de lijm goed drogen. Ga uit van minimaal 24 uur droogtijd tot het geheel belast kan worden.

Zo bestel je met extra korting

Wie wil nu geen extra korting op een bestelling?! Door minimaal 6 á 7 kokers High Tack kit, 2 á 3 kokers Chem Fix 2K of 4 á 5 kokers Power Tack te kopen bespaar je verzendkosten. Je kunt immers beter betalen voor het product dan voor de verzending! En wie voor 16.00 uur vandaag bestelt, kan morgen al aan de slag met metaal lijmen! Bestel dus snel online en profiteer van alle voordelen. Meer weten over een van onze producten? Vraag vrijblijvend advies aan onze experts!