Metaal op glas lijmen of glas op metaal

Welke metaallijm is de beste keuze wanneer jij glas op ijzer en andere soorten metaal wilt lijmen? Ontdek onze topproducten!

Glas op metaal zoals ijzer lijmen is een vak apart. Omdat het zo precies komt, is het belangrijk dat je de juiste lijm gebruikt. En niets vervelender dan dat het glas na een aantal weken of maanden loskomt en misschien zelfs breekt. Geen zorgen! Bij Tackmasters ben je aan het juiste adres. We vertellen je graag meer over welke soorten lijm je kunt gebruiken voor jouw klus, welke voor- en nadelen de meest geschikte lijm kent en hoe je meer bestelt voor minder. Lees verder en ontdek het zelf. Of neem direct vrijblijvend contact op met een van onze specialisten!

Glas op metaal lijmen: welke metaallijm heb je nodig?

Als je glas op metaal zoals ijzer gaat lijmen, of juist metaal op glas, heb je kort gezegd twee keuzes: beglazingskit of High Tack kit. Dikwijls wordt ook secondelijm aangeraden, maar wanneer je wilt dat het glas of metaal écht goed vast blijft zitten, is dit geen geschikte lijmsoort. In bijna alle gevallen kun je dus kiezen voor beglazingskit of high tack kit. We zetten de eigenschappen op een rijtje. Dan kun jij de beste metaallijm voor jouw klus kiezen en snel aan de slag gaan! 

Voor- en nadelen van beglazingskit

Glas op metaal lijmen
Onze Glass Seal beglazingskit.

Onze Glass Seal beglazingskit is uitermate geschikt voor het kitten van glas, beglazingssystemen en aansluitvoegen tussen kozijn en gevel. De speciale kit is uitstekend te overschilderen, ook met watergedragen verf. Al is dit eigenlijk niet nodig, omdat het product in maar liefst 6 verschillende kleuren beschikbaar is. Beglazingskit is erg flexibel. Als het glas beweegt, moet de kit immers mee kunnen bewegen. In het kort:

 • Zeer geschikt voor glas, beglazingssystemen en aansluitvoegen
 • Gemakkelijk verwerkbaar
 • Perfect overschilderbaar
 • Zeer goede hechting
 • Neutraal krimpvrij uithardend systeem
 • KOMO gecertificeerd
 • Vrij van weekmakers, oplosmiddelen en siliconen

Voor- en nadelen van High Tack kit

metaal op glas lijmen
Metaal op glas lijmen met: Strong Bond High Tack kit.

Onze Strong Bond High Tack kit is extreem sterk, soepel te verspuiten en razendsnel hard. Zelfs zonder primer en ook op vochtige ondergronden hecht de kit erg goed. Niet voor niets wordt de kit veel verkocht in de bouw. De kit is zeer geschikt voor het lijmen van onder andere glas op metaal zoals ijzer, maar ook van hout, PU of PVC. Een echte alleskunner dus. En ook nog eens beschikbaar in 3 basiskleuren, zodat overschilderen onnodig is. In het kort:

 • Geschikt voor het lijmen van verschillende materialen
 • Soepel te verspuiten
 • Extreem hoge aanvangskleefkracht
 • Snelle uitharding
 • Enorme eindsterkte
 • Blijvend elastisch
 • Vrij van weekmakers, oplosmiddelen en siliconen

De beste lijm voor het lijmen van glas op metaal zoals ijzer

Ga je enkel aan de slag met het lijmen van glas of een beglazingssysteem? Dan heb je aan de Glass Seal beglazingskit een goede. Je bestelt ‘m nu voor maar € 3,90 (excl. BTW)! Let op dat glaskit uithardt door UV-straling. Komt de lijm hier dus niet in aanraking mee, kies dan voor Strong Bond High Tack kit!
De Strong Bond High Tack kit is zeer geschikt om glas op metaal zoals ijzer te lijmen. En qua prijs scheelt het ook maar weinig met de beglazingskit. Voor slechts € 3,99 bestel je al een 290 mL koker. Als je écht wil profiteren, bestel dan minimaal 5 á 6 kokers. Je betaalt dan namelijk geen verzendkosten! En als je voor 16.00 uur vandaag bestelt, heb je het de volgende werkdag al in huis. Dan kun jij snel aan de slag met de beste metaallijm voor jouw klus!