Welke kit heb ik nodig? Tackmasters geeft antwoord!

“Welke kit heb ik nodig voor mijn klus?” Wij horen het jou vragen en hebben het antwoord klaar! Wanneer je wil gaan kitten moet je natuurlijk wel de juiste soort kit uitkiezen voor jouw specifieke klus. Om een goed overzicht te creëren hebben wij al onze kitsoorten op een rijtje gezet voor jou. Zo kun jij snel de kit vinden die je nodig hebt. Bestel dan ook direct wat handige benodigdheden mee zodat je snel aan de slag kunt. Wanneer je nog wat extra tips kan gebruiken staan onze professionals graag klaar om jou van persoonlijk advies te voorzien. Lees verder en vind dé perfecte kit voor jouw klus. 

Welke kit heb ik nodig? Wij helpen graag! 

Ga jij houten panelen bevestigen? Een stenen muurtje in de tuin maken? EPDM dakbedekking aanleggen? De badkamer netjes afkitten? In al deze gevallen heb je een ander soort kit nodig. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Jij vraagt je vast af “welke kit heb ik nodig voor deze klus?” Wij hebben het antwoord voor jou. In dit artikel zetten wij al onze verschillende kitsoorten op een rijtje. Wij vertellen jou precies wat de voordelen van deze soorten kit zijn en voor welke klussen ze geschikt zijn. Dankzij ons handige overzicht kun jij gemakkelijk de juiste soort kit uitkiezen voor jouw klus. Lees snel verder. 

Onze veelzijdige trots: de Strong Bond High Tack kit

We beginnen natuurlijk meteen met een knallende binnenkomer! De Strong Bond High Tack kit is niet voor niets onze grote trots. Deze kit is veelzijdig, oersterk en razendsnel. Het is daarom ook de meest verkochte kit in de bouw. Echte vakmensen blijven terugkomen voor dit topproduct. Je kunt de Strong Bond High Tack kit gebruiken zonder primer en op vochtige ondergronden. De kit is multi inzetbaar en verlijmt praktisch alle soorten materialen. Wist je dat onze #1 kit zo sterk is dat je er een stoeptegel mee tegen het plafond kunt plakken? De tegel zal nooit meer naar beneden komen! Welke kit kan daar nu aan tippen?

Toepassingen: Inzetbaar op vrijwel ieder soort materiaal. Gebruik het bijvoorbeeld voor plinten, beton, keramiek, gips, glas, spiegels, EPDM, PVC, kunststoffen, polyester, koper, aluminium, hout en nog veel meer. 

Beperkingen: Niet geschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE en permanente waterbelasting. 

Unibond Polymeerkit voor montage en afdichting

Deze sterke kit op basis van MS Polymeer wordt gebruikt voor het lijmen, monteren, afdichten en voegen van praktisch alles. De Unibond Polymeerkit geeft een uitstekende hechting, snelle doorharding en hoge eindsterkte. Deze kit is vrij van weekmakers, oplosmiddelen, siliconen en isocyanaat. De Unibond Polymeerkit is ook beschikbaar in een kristalhelder transparante variant: de Unibond Polymeerkit Crystal

Toepassingen: Geschikt voor de meest voorkomende materialen zoals beton, steen, keramiek, glas, gips, spiegels, PS, PU, PVC, EPDM, bitumen, kunststof, RVS, hout en meer. 

Beperkingen: Niet gebruiken op PE, PP, PC, PMMA, PTFE. Niet geschikt voor permanente waterbelasting. 

EPDM Seal & Bond voor een waterdicht dak 

Onze EPDM Seal & Bond is bij uitstek geschikt voor EPDM dakbedekking. Deze kit is op basis van polymeer. Dit zorgt ervoor dat de kit flexibel blijft en zeer goed hecht. Daardoor is het goed bestand tegen temperatuurwisselingen en dat is onmisbaar als het om daken gaat. In de zon kan EPDM wel een temperatuur van 70 graden Celsius bereiken. Na het aanbrengen hardt deze kit uit tot een duurzaam en permanent elastisch blijvend rubber. Als het om EPDM gaat weten onze klanten precies voor welke kit ze gaan: EPDM Seal & Bond!

Toepassingen: Speciaal geschikt voor watervast verlijmen van bijvoorbeeld EPDM, lateislabben, kunststoffen in daken, gevel- en vijverconstructies, randafwerkingen, naadverbindingen en overlappingen. 

Beperkingen: Niet geschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE en permanente waterbelasting. 

Glass Seal: je beste vriend als het om glas gaat 

Vraag jij je af “welke kit heb ik nodig voor glas?” Onze Glass Seal is dé #1 kit voor het afkitten van beglazing. Nette en schone voegen zijn het resultaat. Glass Seal hecht perfect op vochtige ondergronden, kitten in sanitaire ruimtes is dus geen enkel probleem. De kit hardt uit tot een permanent elastisch blijvend rubber waardoor er geen scheuren en beschadigingen ontstaan. De kitvoegen kun je vervolgens uitstekend overschilderen in iedere gewenste kleur. 

Toepassingen: Ideale kit voor glas en beglazingssystemen. Naast glas ook geschikt voor (aansluit)voegen, bijvoorbeeld rondom kozijnen of in sanitaire ruimtes. 

Beperkingen: Niet geschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, zachte kunststoffen, neopreen, bitumineuze ondergronden en permanente waterbelasting. 

Facade Sealer betongrijs dicht alle dilatatievoegen af 

Onze Facade Sealer is een hoogwaardige, elastische en duurzame afdichtingskit welke geschikt is voor dilatatievoegen. De kit hecht uitstekend op de meeste bouwmaterialen. Hardt uit tot een permanent elastisch blijvend rubber. Vrij van oplosmiddelen, weekmakers en siliconen. De kitvoegen zijn na het uitharden goed bestand tegen UV, water en veroudering. 

Toepassingen: Te gebruiken voor aansluit- en dilatatievoegen in de meeste bouwmaterialen. 

Beperkingen: Niet geschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, permanente waterbelasting, beglazingsvoegen, natuursteen en spiegels. 

Silicon Sealer: onze veelzijdige siliconenkit

Onze Silicon Sealer siliconenkit is een neutrale, zuurvrije en schimmelwerende afdichtingskit voor het duurzaam afdichten van sanitair-, bouw-, beglazings- en gevelvoegen. Hecht op praktisch alle ondergronden en materialen. De kit hardt uit tot een duurzaam en elastisch blijvend rubber. Silicon Sealer is bestand tegen UV, water, vocht, schoonmaakmiddelen en schimmel. Niet voor niets kiezen veel van onze tevreden klanten voor deze kit!

Toepassingen: Geschikt om voegen in sanitaire ruimtes, tussen sandwichpanelen, langs kozijnen, in koelcellen, keukens, zwembaden, polycarbonaat terrasoverkappingen en (natuur)steen af te dichten. 

Beperkingen: Niet geschikt voor PE, PP, PMMA, PTFE, zachte kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden. 

Acryseal voor voegen, vullen en repareren

Acryseal is een acrylaatkit die speciaal ontwikkeld is als voeg- vul en reparatiemiddel. Gebruik deze kit voor voegen in gevels, muren, wanden en plafonds. Het is geschikt voor de meeste ondergronden en hardt uit tot een elastisch blijvend rubber. Acryseal is goed overschilderbaar. Ook beschikbaar in de Acryseal non crack variant. Deze kit is overschilderbaar met vrijwel alle watergedragen en synthetische verven. De kit voorkomt scheuren of verkleuren van de verf. Ideaal als je het ons vraagt! 

Toepassingen: Geschikt voor afdichten van aansluitvoegen tussen trappen, plafonds, wanden, plinten, kozijnen, vensterbanken, metselwerk, beton en gips. Ook te gebruiken voor het vullen van naden, kieren, scheuren en gaatjes. 

Beperkingen: Niet geschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, zachte kunststoffen, neopreen, bitumineuze ondergronden en permanente waterbelasting. Buiten toepassen is uitsluitend mogelijk bij droog weer. 

Roof Tix voor jouw bitumen dakbedekking en meer 

Welke kit heb ik nodig voor bitumen? Roof Tix is speciaal ontwikkeld voor het kitten van bitumen en andere materialen! Deze kit is ideaal om buiten te gebruiken. Het hecht zelfs op natte ondergronden of bij extreme temperaturen. Roof Tix blijft soepel, hecht snel en is oersterk. Ideaal voor het verlijmen van bitumineuze dakbedekking, isolatieplaten, golfplaten en meer. Ook goed te gebruiken voor het herstellen en opvullen van barsten, scheuren en blazen op bitumineuze daken en goten. 

Toepassingen: Ideaal voor bitumineuze dakbedekking, isolatieplaten, shingles, golfplaten, dakranden, goten, schoorstenen, dakramen, lichtkoepels, afvoeren, opstanden en verluchtingskanalen. Hecht uitstekend op bijna alle materialen. 

Beperkingen: Niet geschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, flexibel PVC, EPS, XPS (tenzij bestand tegen solventen). 

Panel Bond: perfect voor alle soorten panelen

Wanneer je wil weten welke kit het beste is voor allerlei soorten panelen hebben wij maar één antwoord: Panel Bond! Gevel-, wand- of vezelcementpanelen en platen kit je stevig vast met onze Panel Bond. Deze oersterke kit op basis van polymeer heeft veel voordelen. Zo kun je rekenen op een snelle uitharding en blijvend elastisch resultaat. De kit is bestand tegen water, vocht, schimmel, UV-straling en veroudering. Bovendien is het niet corrosief voor metalen. Kortom, welke kit kies jij voor panelen? Juist, Panel Bond! 

Toepassingen: Gebruik deze paneellijm bij het plaatsen van plaat- en paneelsystemen. 

Beperkingen: Niet geschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, permanente waterbelasting (continu onder water) en in combinatie met chloor (zwembaden).

Bestel direct al je benodigdheden mee

Na het lezen van ons artikel is het onmogelijk dat jij je nog afvraagt “welke kit heb ik precies nodig?’ Waarschijnlijk is jouw keuze gemaakt! Bestel de kit die je nodig hebt eenvoudig online in onze webshop. Dit kan bij Tackmasters tegen de laagste prijzen van Nederland en België! Wanneer je voor €35 of meer besteld is de verzending ook nog eens gratis. Bestel dus direct al je benodigdheden mee zodat je snel aan de slag kunt gaan. Koop bijvoorbeeld een kitpistool voor kokers of een kitpistool voor worsten. Verder vind je in ons ruime assortiment nog andere benodigdheden zoals tuitjes voor kitkokers of -worsten, een kitkoker opener/maatsnijder en een kitvoegen spatel set. 

Tip: Bekijk onze acties en combideals om van extra voordeel te profiteren! 

Weet jij welke kit je gaat kiezen?

Heb jij de juiste kit gekozen voor jouw klus en alle benodigdheden toegevoegd in je winkelwagentje? Wanneer je voor 16:00 uur besteld ontvang je de producten de volgende dag al thuis. Heb je toch nog wat vragen of ben je op zoek naar persoonlijk advies over kit? Neem dan gerust contact op met onze professionals. Zij staan klaar om jou alle tips te geven die je nodig hebt. Vul het formulier in, bel ons, stuur een WhatsApp bericht of mail ons. Wij zorgen ervoor dat jij snel verder kunt met je klus!