Lijm nodig voor je vloerbedekking? Onze tips!

Vloerbedekking kan een prachtige oplossing zijn in uw huis of bedrijfspand. Zo kan vloerbedekking heerlijk comfortabel en bovendien decoratief zijn in slaapkamers. Op trappen wordt vaak vloerbedekking aangebracht vanwege het geluidsdempende effect en de veiligheid. Wanneer het zo ver is en jij de vloerbedekking gaat leggen is het belangrijk om van de juiste producten gebruik te maken. Wat is nu precies de beste lijm voor je vloerbedekking? Wij geven jou de beste tips van Tackmasters!

Wat is de beste lijm voor vloerbedekking?

Wanneer je op zoek bent naar lijm voor je vloerbedekking adviseren wij altijd onze Strong Bond High Tack kit. Deze kit is extreem sterk en droogt razendsnel. Bovendien heb je geen primer nodig en hecht deze lijm zelfs op vochtige ondergronden. Het is niet voor niets dat professionals weg zijn van deze lijmkit. Naast het verlijmen van vloerbedekking is deze kit multi inzetbaar. Ook het lijmen van hout, PU, PVC, staal, plinten en meer is geen enkel probleem. Benieuwd naar andere opties? Bekijk ons assortiment

Onze tevreden klanten laten ons graag weten wat ze van de Strong Bond High Tack kit vinden. Zo vertelde Johnny: “In een woord: geweldig! Prima verwerkbaar en super hechting.” Johan schreef: “Dit is echt de beste high tack voor o.a. het verlijmen van plinten. De volgende dag had ik mijn doosjes in huis door Tackmasters, ga zo door!”

Vliegensvlug vloerbedekking verlijmen

Wanneer je vloerbedekking gaat verlijmen is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Na het kiezen van de beste lijm kun je gaan berekenen hoeveel vierkante meter vloerbedekking je nodig hebt. Daarna is het verstandig de ondergrond schoon en egaal te maken. Vul gaten of kieren netjes op. Je hebt nu een goede basis gelegd om de klus snel te kunnen klaren. 

Leg vervolgens de vloerbedekking uit over de vloer. Je kunt het 5 centimeter tegen elke muur omhoog laten steken. Daarna sla je de helft van de vloerbedekking om. Breng de lijm gelijkmatig aan over de vloer. Dan wordt het tijd om de vloerbedekking weer uit te rollen. Zorg dat het goed vlak ligt en druk het stevig aan. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld onze uitschuifbare handwals. Herhaal dezelfde stappen voor de andere helft van het tapijt en snij tenslotte overtollige randen weg. Met onze tips heb jij gegarandeerd binnen de kortste keren een prachtige vloerbedekking liggen. 

Over Tackmasters

Bij Tackmasters kun je als professional of particulier terecht voor de allerbeste producten. Ons ruime assortiment wordt steeds uitgebreid en bestaat onder andere uit lijmen, kitten, PUR schuimen, boren, zagen, diamantproducten en meer. Wij hanteren de laagste prijzen van Nederland en België plus een snelle levering, de reden dat veel tevreden klanten hun weg terug vinden naar onze webshop! Naast het grote assortiment kun je bij ons ook terecht voor persoonlijk advies. Onze professionals staan graag klaar om jouw vragen te beantwoorden. Neem in dat geval gerust contact op via onderstaand formulier, telefoon, e-mail of WhatsApp.