Creëer universele lijmverbindingen met behulp van onze unibond lijm

Unibond is een MS polymeer kit die voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Of het nu gaat om het verlijmen van oppervlakken of materialen of het afdichten van voegen, scheuren, naden of gaten. Met een unibond lijm is het klaren van deze klussen een fluitje van een cent. Ontdek de verschillende toepassingen en soorten unibond lijm.

Toepassingen

MS polymeer kit of ook wel unibond is een veelzijdig product dat voor veel verschillende doeleinden kan worden gebruikt. De meest voorkomende toepassingen zijn:

 1. Lijmen en afdichten: Je kunt de unibond lijm gebruiken voor het verlijmen en afdichten van materialen zoals metaal, kunststof, glas, hout en keramiek
 2. Reparatie: Repareer beschadigde oppervlakken, zoals barsten en scheuren in beton, metselwerk en steen. Daarnaast kun je het ook gebruiken voor het repareren van lekkages in leidingen en buizen. 
 3. Automobiel: MS polymeer kit wordt veel gebruikt in de automobielindustrie voor het verlijmen van autoruiten, carrosseriedelen, bumper bevestigingen en andere onderdelen. 
 4. Marine: Omdat de kit bestand is tegen water en vocht is het ook een erg populaire keuze in de scheepsbouw en andere maritieme toepassingen. Zo wordt het gebruikt voor het afdichten van naden en kieren in boten en jachten. Daarnaast wordt het gebruikt voor het verlijmen van marine-accessoires zoals hengelhouders en GPS-bevestigingen. 

Naast deze voorbeelden kan de unibond lijm nog voor veel meer toepassingen. Zowel op professioneel gebied als bij doe-het-zelf-projecten.

Unibond polymeerkit

beton lijmen

De Unibond polymeerkit van Tackmasters is een MS polymeer kit die zowel oppervlakken en constructies verlijmd als voegen kieren en gaten afdicht. Waarom deze unibond lijm zo geschikt is voor je klus? We zetten de unieke eigenschappen voor je op een rijtje:

 • verkrijgbaar in 290 ml kokers voor kokerpistool / 600 ml worsten voor worstpistool
 • Een uitstekende hechting op de meeste materialen. Zelfs zonder primer
 • Bestand tegen weersinvloeden, uv-straling en schimmel
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren; wit, crème, grijs, zwart en transparant
 • Goed overschilderbaar nadat het gedroogd is
 • Zeer goed bestand tegen temperaturen van -40⁰C  tot + 90⁰C 

Kortom, een echte must have wanneer je aan de slag gaat met het verlijmen en afdichten van verschillende materialen.

Unibond polymeerkit crystal

De Unibond polymeerkit crystal is het transparante broertje van de Tackmasters Unibond polymeerkit. Door zijn unieke samenstelling droogt hij kristalhelder op. Wil je een onzichtbare verbinding creëren? Dan is deze kraakheldere variant van de unibond lijm precies wat je zoekt. Naast de transparantie profiteer je ook van alle voordelen die de Unibond polymeerkit heeft, waaronder een uitstekende hechting op de meeste materialen. Zelfs zonder een primer te gebruiken.

Hoe gebruik je unibond lijm?

Multi cleaner - oppervlaktereiniger

Doorloop de volgende stappen voor de beste verlijming:

 1.  Hou rekening met de omgevingstemperatuur en de temperatuur van het materiaal. Unibond lijm werkt het beste bij temperaturen tussen de +5⁰C  en +40⁰C.
 2. Maak de ondergrond stof-, vuil- en vetvrij. Gebruik hiervoor onze Multi Cleaner. Zo zorg je voor de beste basis voor jouw verlijming. 
 3. Ga je verlijmen op een zuigende ondergrond? Maak eerst gebruik van een primer voor een optimale hechting.
 4. Voorkom lijmdotten en gebruik een lijmdikte van 2 a 3 mm.

Ga je de unibond gebruiken voor het afkitten van voegen? Ga voor een schone en strakke afwerking met onze kitspatels en finisher.

Bestel online met de laagste prijsgarantie

Ben je klaar om aan de slag te gaan met een unibond lijm? Haal hem gemakkelijk en snel in huis via Tackmasters. Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur, dan heb je hem de volgende werkdag al thuis. Daarnaast profiteer je ook van de laagste prijs van Nederland en Blegië. Wil jij kitten en lijmen als een pro? Dan zit je bij Tackmasters goed. Naast de Unibond lijmkit vind je bij ons een breed assortiment aan lijmen en kitten maar kun je daarnaast bij ons ook terecht voor diverse contactlijmen, PU schuimen, cleaners, technische sprays en nog veel meer. 


Wil je zeker of onze unibond lijm bij jouw klus past? Neem vrijblijvend contact op met een van onze experts voor een persoonlijk advies.